Γ. Δαλιάνης: Τα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου να δίνονται για διοργανώσεις, όχι στις ομάδες

Σάβ, 20/02/2021 - 09:07
Image

Ακολουθεί τοποθέτηση του Γ. Δαλιάνη μέσω της σελίδας του στο Facebook σχετικά με τη χρηματοδότηση των ομάδων:

Θα το πω για μια ακόμα φορά και αποτελεί προσωπική μου άποψη καθότι έχω διατελέσει αρκετά χρόνια στο παρελθόν μέλος Δ.Σ ομάδων ΠΗΓΑΣΟΣ basket club Γ ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ Αστρους, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Αστρους ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.

Όταν θες να είσαι στην διοίκηση μιας ομάδος δεν πρέπει να κρέμεσαι από κανέναν Δήμο καμία περιφέρεια και κανέναν Πολιτικό.(Φυσικά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη)

Μπαίνεις για να βοηθήσεις το χωριό σου να πληρώσεις απ' την τσέπη σου να βάλεις την βενζίνη σου για τα ταξίδια ή να πληρώσεις από τα όντως πενιχρά έσοδα τα πάγια έξοδα της κάθε αγωνιστικής και την λειτουργία της ομάδος.

Η τοποθέτηση μου στο προτελευταίο ΔΣ ήταν σαφέστατη.

Δεν μου ταιριάζει η λογική να δίνονται από τον Δήμο τα χρήματα στις ομάδες ακόμα και αν μπορούσε να γίνει αυτό επίσημα και απευθείας.

Θεωρώ ότι τα χρήματα του προϋπολογισμού που μπορούν να διατεθούν στον Αθλητισμό κάθε σεζόν πρέπει να πέφτουν σε αθλητικές διοργανώσεις (events) αλλά και πιο πολύ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας που αποτελούν δημόσιο αγαθό και ο αθλητής η οι πολίτες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο σεβασμό από την κάθε δημοτική αρχή του τόπου.

Δυστυχώς τα λάθη πολλών δημοτικών αρχών ανά την Ελλάδα ίσως και στο δήμο μας πιο παλιά, ώστε να δίνουν τα χρήματα απευθείας στις ομάδες με αποτέλεσμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις να έμεναν για πολλά χρόνια χωρίς συντήρηση ήταν μια λάθος προσέγγιση στο θέμα από υγειονομικής και αισθητικής άποψης των γηπέδων μας.

Επίσης οι ομάδες κοιτούσαν μόνο το ποδόσφαιρο και άφηναν τα άλλα αθλήματα στην ανυπαρξία.

Η λογική μας και η στρατηγική μας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους συνεργάτες αντιδημάρχους είναι σε άλλο επίπεδο.

Άλλωστε όλοι οι σύλλογοι έχουν δει το διαφορετικό στους 15 μήνες από τον 9ο του 2019 ως και σήμερα(υπάρχουν καταγεγραμμένα το κάθε τι ήταν εφικτό) παρά το μεγάλο κακό του κορωνοϊού που βρήκε την πατρίδα.

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και να δείξουμε με στοιχεία πιο πολλά για το τι παραλάβαμε και τι υπάρχει τώρα καθώς και τι έχει προγραμματιστεί.

 

Θα παρακαλούσα όμως σεμνά κάποιους πονηρούς που επιμένουν να ρωτάνε περί αιτημάτων ομάδων πριν ρωτάνε δημόσια να παρακολουθούν τις τοποθετήσεις μου στα Δ.Σ και να παρακολουθούν την αλληλογραφία καλύτερα η να επιδιώκουν να ενημερώνονται για όλα.

Σύντομα πιο πολλά και πιο καλά.

Σχόλια επισκεπτών

αγαπητε εντεταλμενε πρεπει να ξερεις οτι οι περισσοτεροι (εαν οχι ολοι) που μπαινουν στα συμβουλια μπαινουν με το ζορι και με πολυ σπρωξιμο για να στελεχωθουν οι διοικησεις και να μην διαλυθουν οι ομαδες...λεφτα δεν περισσευουν σε κανεναν για να βαζει απο τη τσεπη του, περα απο τις βενζινες και ενα μικρο ποσο καθε μηνα..αν εσυ προτιμας διοργανωσεις (οι οποιες μπορουν να γινουν με τη βοηθεια χορηγων οι οποιοι καλυπτουν τετοιου ειδους μεγαλες εκδηλωσεις) και οι ομαδες του δημου να διαλυονται εισαι πολυ εξω απο το πνευμα της εποχης

Πολύ ωραία. Διαλύστε τις ομάδες η φέρετε τους ‘επενδυτές ‘ από την Αθήνα. Είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος.... Αυτά έκανε και ο Μαντας παλιότερα, που έκοψε τις επιχορηγήσεις.

Σωστά όλα αυτά που λέτε κύριε εντεταλμέναι , να έχουμε ωραία γήπεδα , να γίνονται όσο είναι εφικτό μεγάλα events αλλά εάν είναι να έχουμε όλα αυτά και να μην υπάρχουν ομάδες να τα βράσουμε . Όπως βλέπεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καταρρέει μέρα με την μέρα !! Με τι κουράγιο και δύναμη θα δώσουν αυτό το λίγο που τους περισσεύει οι εμπλεκόμενοι στις ομάδες από την στιγμή που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει . Θα πρέπει να υπάρχει μια ισότιμη αντιμετώπιση για όλες τις ομάδες της περιοχής μας . Πρέπει να μοιράζονται λεφτά στις ομάδες για μια έξτρα βοήθεια δεν σας είπαμε 2-3 χιλιάρικα .. Όπως σωστά λέει και ο άλλος κύριος όλοι από ανάγκη μπαίνουν στα ΔΣ να μην διαλυθεί η ομάδα του χωριού τους . Δεν είναι μεγαλοαστοί πολίτες .. με μια λαχειοφόρο , πανηγύρια και τις ευγενικές χορηγίες κάποιον συμπολιτών , βγαίνουν τα έσοδα μιας ομάδας και λίγα χρήματα από τους παράγοντες !! Πρέπει να νιώσουν μια μικρή έστω στήριξη αυτοί οι άνθρωποι για να συνεχίσουν να υπάρχουν και οι ομάδες !!

Αγαπητέ φίλε είναι αρκετά καλό για να είναι αληθινό Και ενώ τα σχόλια στην ανάρτηση είναι κυρίως θετικά θα σου θυμίσω πιστεύω εκ μέρους όλων των παραγόντων της περιοχής κι αν κάποιος έχει αντίρρηση ας την εκφράσει ότι απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Γιατί δεν μπήκαμε φίλε στα διοικητικά συμβούλια των ομάδων μας ούτε να αναδειχθούμε ούτε και να επωφεληθούμε αλλά από απλή αγάπη και μεράκι.Δεν κομίζω γλαύκας εν Αθήναις αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να λοιδορούνται οι παράγοντες που παλεύουν για το καλό των Σωματείων τους. Σε όλα τα σωματεία υπήρχε πάντα ένας ήρωας και ξέρετε για ποιους μιλώ.Εσχάτως τη δουλειά μπορεί να την κάνουν περισσότεροι εμπνευσμένοι από τους προγενέστερους.Μη μηδενίζουμε λοιπόν τους ανθρώπους που μας ενέπνευσαν και τους σημερινούς που ακολουθούν. Καλό θα είναι ο δήμος να αφουγκραστεί την ανάγκη για δημοτικό αθλητισμό και να βελτιώσει τις συνθήκες. Αν και η Βόρεια Κυνουρία θεωρείται παρασάγγας πρωτοπόρα σε υποδομές σε σχέση ακόμα και με την Τρίπολη. Αν ανοίξουμε μία συζήτηση Θα πρέπει να είναι στη δημιουργία ομάδας της Βόρειας Κυνουρίας με τα σωματεία ενεργά που να τροφοδοτούν αυτήν την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση μας έδωσες την ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος για το αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής και όχι για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του.Τα απωθημένα δεν είναι μέλλον,είναι πολιτική. Θα σου αναγνωρίσω όμως φίλε Γιάννη ότι με τις παρεμβάσεις σου είτε από τη θεσμική σου θέση είτε από την εμπειρία σου σαν παράγοντας ανοίγεις τη συζήτηση. Για αυτό και μόνο σε ευχαριστούμε και ο Δήμος μας να έχει τα αυτιά ανοιχτά.

οι παράγοντες είναι μόνο για να καταθέτουν στεφάνια στις εθνικές εορτές και να φοράνε το κουστούμι που μυρίζει ναφθαλίνη. Για πείτε σε όλους αυτούς να κάνουν πίσω το εγώ τους και να φτιάξουν μια ομάδα Βόρειας Κυνουρίας να δειτε για ποτε θα λακισουν ..Που ακουστηκε να πληρωνουμε μεταγραφες 5000 ή 7000 ευρω ??? και μετα να ζηταμε απο το Δημο να τους καλύψει??? Οχι ρε φιλε παραγοντα καποιο λαθος κανεις ....

Ερώτηση :Γιατί το γήπεδο του άστρος είναι κλειδωμενο;;;;;; προφανώς και γνωρίζω τον λόγο, ΆΛΛΑ για ποιο λόγο όλα τα άλλα γήπεδα είναι ανοιχτά;;;;; Π. Χ. Παραλιο Άστρος;;; Ε κύριε εντεταλμένε;;;;; Παρακαλώ απαντήστε.

Άλλη ερώτηση για ποιο λόγο Κύριε εντεταλμένε υπάρχουν συμπολίτες μας να εμφανίζονται στο γήπεδο του άστρος με κλειδιά, να ανοίγουν τις πόρτες να τρέχουν στο γήπεδο και μετά να ξανά κλειδώνουν κ να φεύγουν σαν κύριοι;;; κάνετε διακρίσεις στον αθλητισμό;;;;;;; παρακαλώ απαντήστε.... Από την Αθήνα δεν λύνονται τα προβλήματα....

Σε διπλανούς νομούς υπάρχουν δήμοι που καλύπτουν τα έξοδα των διαιτητών (ανέρχονται πάνω από 1000€ την σεζόν) στα ποδοσφαιρικά σωματεία και εσύ προτείνεις να δίνεις αυτά τα χρήματα σε διοργανωτές αθλητικών events οι οποίοι θα τα κωνομανε και από τις διαφημίσεις?πολυ ωραίο σκεπτικό.θα πας τον δήμο μπροστά.μπραβο σου.ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός στα αθλητικά σωματεία.τα ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελούν τον πνεύμονα ζωής των γηπέδων.ο ρόλος τους στην κοινωνία ειναι πολύ σημαντικός και δεν μπαίνει επουδενί σε καμία παλάντζα με κανένα αθλητικό event.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio