Εύη Τατούλη: Οι πολίτες της Κυνουρίας αναλαμβάνουν την ανάπτυξη του τόπου τους

Τρί, 26/06/2018 - 14:43
Image

Η μεγάλη επιτυχία που έχει γνωρίσει το Menalon Trail, το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι, το οποίο μέσα στα λίγα χρόνια που έχει παραδοθεί στους απανταχού φυσιολάτρες έχει προσελκύσει χιλιάδες επισκεπτών στη Γορτυνία και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στους παγκόσμιους τουριστικούς οδηγούς, οδήγησε κάποιους εμπνευσμένους ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς και την αντιπρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κυρία Εύη Τατούλη, να οραματιστούν την ανάδειξη των παραδοσιακών μονοπατιών και του Πάρνωνα.

Όπως η Γορτυνία, έτσι και ο Πάρνωνας διαθέτει αρχαίες διαδρομές και μονοπάτια, που περνούν μέσα από τοπία μοναδικά. Η ανάδειξή τους θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, καθώς ο περιπατητικός τουρισμός γνωρίζει παγκόσμια άνθηση, ενώ θα αποδείξει ότι οι κάτοικοι του τόπου μας μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη «από κάτω προς τα πάνω», ακολουθώντας το όραμά τους.

Η κυρία Τατούλη σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε στην ανάδειξη των μονοπατιών του Πάρνωνα που έχει αρχίσει να σχεδιάζεται, και δηλώνει υπερήφανη για τους πολίτες της Κυνουρίας που στηρίζουν αυτό το εγχείρημα:

Πριν λίγα χρόνια εθελοντές στη Γορτυνία ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προώθηση του τόπου τους και κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν το The Menalon Trail, το πρώτο Πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Tο μονοπάτι αυτό, το οποίο αποτελεί πλέον πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλο το χρόνο, συνέβαλε καθοριστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στα εγκαίνια του Menalon Trail όμως μπήκε η ιδέα για την αναβίωση των μονοπατιών και στον Πάρνωνα. Είμαι υπερήφανη και χαίρομαι ιδιαιτέρως που αυτό το όραμα σήμερα υλοποιείται, χάρις στους πολίτες της Κυνουρίας οι οποίοι πίστεψαν και εργάστηκαν για αυτό το εγχείρημα. Μια ακόμα απόδειξη ότι η άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής μπορεί να γίνει bottom up, από κάτω προς τα πάνω, όταν δηλαδή οι πολίτες πάρουν στα χέρια τους την ανάπτυξη του τόπου. Παράλληλα όμως η άριστη συνεργασία των Κυνουριατών με τους Γορτύνιους αποδεικνύει στην πράξη τις θετικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η δύναμη του εθελοντισμού και της συλλογικότητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio