Εξελίξεις για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Παράλιο Άστρος

Τετ, 26/07/2023 - 09:30
Image

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, το σώμα ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, συνολικού κόστους 100.000 ευρώ, μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και

– α) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βόρειας Κυνουρίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, β) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανατολικής Μάνης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης, γ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασιάς και του Δήμου Μονεμβασιάς και δ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και του Δήμου Ερμιονίδας.

Αντικείμενα των πιο πάνω συμβάσεων αποτελούν η δημιουργία και η υποβολή φακέλου για την έγκριση υδάτινων περιοχών ως υδατοδρόμια στα λιμάνια α) Παράλιου Αστρους, β) Γυθείου, γ) Μονεμβασιάς και δ) Κοιλάδας, αντίστοιχα.

“Πρόκειται για σημαντικές περιοχές, από τουριστική άποψη, σύντομα δε θα ακολουθήσει η ανάλογη διαδικασία για την Κυπαρισσία και για περιοχές στον Κορινθιακό Κόλπο” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σχόλια επισκεπτών

Καλό το υδατοδρομιο αλλά δώστε κίνητρα να έρθουν επιχειρήσεις βιοτεχνίες κ λ π απαλλαγές Δημοτικών τελών ενοικιάσεις αποθηκών πρώην Αγροτικής Πρώην/κων Συν/σμων κ λ π να εργαστούν οι κάτοικοι δώστε κίνητρα σε συνεργασία με το Κράτος αυτά προέχουν κ κ

Καλά τα υδατοδρόμια πολύ καλά όπως και τα ποδηλατοδρόμια και τα κωπηλατοδρόμια και όσα άλλα ....δρόμια θα συντελέσουν στην όλη περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Δεν φτιάχνετε όμως πρώτα πρώτα αυτόν τον...... παταλιακό δρόμο Άργος -Κυβέρι - 'Αστρος -Λεωνίδιο; Νησάφι πια.

Φτιάξτε τα ντουζ μπροστα από το σχολείο,φροντιστε λίγο την καθαριότητα βάλτε κάδους για σκουπίδια στην παραλία μπροστά από το σχολείο, μαζέψτε τα αδέσποτα σκυλάκια και φέρτε μετά αεροπλάνα και βαπόρια.

Φτιάξτε κανά δρόμο πρώτα ρε κριάρια που για να πάμε Άργος μας βγαίνει η ψυχή και μετά Φτιάξτε και κοσμοδρόμια. Αλλά βλέπεις προηγήθηκε η Καλαμάτα σε τέτοια απλά εργάκια οδοποιίας.Εμείς οι προχω θα παίρνουμε το αεροπλάνο βββζουμμμμμ και φύγαμε.
Τι σου κάνει η ανάπτυξη τελικά ¡¡¡¡¡¡¡¡

Καλά ... Αν δεν κοίταγα το ημερολόγιο θα νόμιζα πως ήταν Πρωταπριλιά!
Μου θυμίζει την εποχή που πετούσαν ακόμα τα ψεκαστικά στην περιχή μας και λειτουργούσε ένας υποτυπώδης διάδρομος εφοδιασμού και απο/προσγείωσης στο Παλιόχανο. Τότε κάποιοι Τσερενιώτες έπαιρναν τηλέφωνο και έκαναν πλάκα στην υπόλοιπη περιοχή καθώς τηλεφωνούσαν από το "αεροδρόμιο"!
Έτσι και τώρα ... έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio