Ετοιμόρροπος μύλος στην παραλία του Αγίου Ανδρέα: Όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή

Τετ, 12/08/2020 - 13:26
Image
Θα περίμενε κάποιος ότι θα ήταν πιο απλή η υπόθεση της ανακήρυξης ως διατηρητέου του μύλου στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στη Βόρεια Κυνουρία ή της καταστροφής του, εφόσον δεν μπορεί να γίνει αυτό, τώρα μάλιστα που πλέον ο μύλος είναι ετοιμόρροπος και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει τοποθετήσει ταμπέλα στο σημείο της παραλίας -όπου έχει αρμοδιότητα- προκειμένου να ειδοποιεί τους κολυμβητές να μην πλησιάζουν.
 
Ωστόσο, μόνο απλό δεν είναι κάτι τέτοιο, τι κι αν κινδυνεύουν ζωές.
 
Έναν κυκεώνα, λοιπόν, σύμφωνα με την εκτίμησή μας, καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κατσής, με τον οποίον είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη το μεσημέρι, προκειμένου να μας ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα απομεινάρι του παρελθόντος, από την εποχή που η θάλασσα δεν είχε διαβρώσει το έδαφος, όπου βρίσκονταν χωράφια και σήμερα μία από τις πολυσύχναστες παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας. Ένα απομεινάρι που οι κάτοικοι και οι παραθεριστές το έβλεπαν χρόνο με τον χρόνο να βυθίζεται, να γκρεμίζεται, να «λιώνει» στο νερό και που θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί.
 
Ο κ. Κατσής μας είπε ότι η δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά. Κατ' αρχάς, τοποθέτησε άμεσα την πινακίδα, προκειμένου οι παραθεριστές να μην πλησιάζουν, ύστερα από έγγραφο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα προς τον Δήμο κ. Σούρσου. Κατόπιν, ο κ. Κατσής συνεννοήθηκε με την Κτηματική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, από την οποία ενημερώθηκε ότι υπάρχει έγγραφο από το 2013 για να γίνουν ενέργειες «το συντομότερο δυνατό». Ύστερα από αυτό, ουδέν νεότερο επτά χρόνια τώρα.
 
Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, ο ίδιος ζήτησε από το Λιμενικό, μιας και δεν έχει ο Δήμος αρμοδιότητα στη θάλασσα παρά μόνο στην παραλία, να τοποθετηθούν προειδοποιητικά σημεία περιμετρικά του κτίσματος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται και η απάντηση ήταν αρνητική. Επίσης, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κατσής, πριν από καιρό εμφανίστηκε πολίτης με τίτλο ιδιοκτησίας του μύλου, κάτι που περιπλέκει τα πράγματα ως προς τον χαρακτηρισμό του ως διατηρητέου.
 
Ο κ. αντιδήμαρχος είναι σε πλήρη αρμονία με την Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνουν ενέργειες ώστε είτε να κηρυχθεί διατηρητέο είτε να κατεδαφιστεί το κτίσμα.
 
Όπως μας είπε, έχει εκκινήσει όλη τη διαδικασία από την αρχή, ώστε να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας μέχρι στιγμής έχει πράξει ό,τι είναι δυνα΄τον στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προχωρεί βάσει αυτών ώστε το ζήτημα να λυθεί και ο μύλος είτε να καταστραφεί είτε να κατεδαφιστεί.
 
Σε κάθε περίπτωση, ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι παραθεριστές και ιδίως τα παιδιά, που σκαρφαλώνουν στις πέτρες για να κάνουν βουτιές. Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει όλοι να τηρούν τις αποστάσεις τους από αυτό.

Σχόλια επισκεπτών

Αγαπητό astrosnews, από που πηγάζει ο τίτλος σου; Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ενέργειες που έχει κάνει η δημοτικη αρχή; Αφού ο ίδιος ο Αντιδημαρχος λέει ότι είναι αναρμόδιος.. Μη γράφουμε όλο πίπες όπως αναφέρει και ο από πάνω..

Ναι, στο σημείο που βρισκόμαστε πρέπει να προστατευτούν οι πολίτες γιατί όντως το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και συχνά πυκνά πέφτουν πέτρες!
Το θέμα είναι γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο, μα μη μπορεί να διατηρηθεί και να αναστηλωθεί ένα σήμα κατατεθέν της περιοχής από ΟΛΕΣ τις Προηγούμενες δημοτικές αρχές και αν τώρα την ύστατη στιγμή κάνει προσπάθειες η σημερινή δημοτική αρχή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio