Εθελοντική αιμοδοσία στο Άστρος: Κάλεσμα Δημήτρη Λάλου και Άρη Σερβετάλη (vid)

Πέμ, 09/02/2023 - 14:05
Image

Ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ιδρύθηκε το έτος 2014 στην Τρίπολη, με στόχο αφενός την παροχή βοήθειας στα παιδιά με καρκίνο στην παιδική και εφηβική τους ηλικία και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη στις οικογένειες που έρχονται αντιμέτωπες με την νόσο.

Όπως είναι γνωστό σήμερα στη χώρα μας περίπου 300 παιδιά το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας. Καθημερινά το νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ» χρειάζεται για τις ανάγκες των παιδιών 230 μονάδες αίμα. Για τουλάχιστον 5 χρόνια από την ημέρα της διάγνωσής του υποβάλλεται σε θεραπεία και στη συνέχεια σε τακτική παρακολούθηση για τον κίνδυνο υποτροπής. Στο διάστημα αυτό κάθε παιδί χρειάζεται αίμα, αιμοπετάλια και σε αρκετές περιπτώσεις μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ και η οικογένειά του χρειάζεται υποστήριξη και ενημέρωση.

Ο σύλλογός μας με την πολύπλευρη δράση του διεκδικεί παρέμβαση και ουσιαστική συνεισφορά στην προσπάθεια ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας όχι απλώς να πάψει να είναι Θέμα ταμπού, αλλά να βρει όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια και περισσότερες καρδιές ανοιχτές και πρόθυμες να βοηθήσουν, ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και τελικά δικαίωμα στη ζωή.

Στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2023, Κυριακή και Δευτέρα, ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ (παράρτημα, Ρήγα Φεραίου 25& Παπαρρηγοπούλου) Δήμου Τρίπολης και στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη, στο πνευματικό κέντρο Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, στο Άστρος. Η αιμοδοσία Θα πραγματοποιηθεί και τις τρεις μέρες από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι. Παρακαλούμε θερμά στηρίξτε το έργο μας, με την προσφορά αίματος.
Για τον «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Ο Πρόεδρος του συλλόγου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Δείτε το κάλεσμα των ηθοποιών Δημήτρη Λάλου και Άρη Σερβετάλη

Σχόλια επισκεπτών

Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΛΙΨΗ,ΠΟΝΟ,ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.ΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΙΣ 14/2/23.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio