«Το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές Αναβαλου στη Βόρεια Κυνουρία είναι η απάντησή μας σε όσους μας κατηγορούν» (vid)

Παρ, 22/10/2021 - 16:01
Image

Για τα θετικά αποτελέσματα που είχε η σύσκεψη εργασίας στην οποία παρευρέθηκε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Μανώλης Σκαντζός, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για το έργο του Αναβάλου, μίλησε σε συνέντευξή του την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Να αναφέρουμε ότι αποφασίστηκε να ενταχθεί το έργο για την άρδευση των εκτάσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από τις πηγές του Αναβάλου, ύψους πάνω από  30 εκατ. ευρώ στην νέα Προκήρυξη του Προγράμματος Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ της Περιόδου 2020-2027.

Ο κ. Σκαντζός, αφού ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο σημείωσε ότι  ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχει ενδιαφερθεί για την Βόρεια Κυνουρία και έχει βοηθήσει με κάθε τρόπο την Αρκαδία και τη Βόρεια Κυνουρία, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον Βιολογικό.  

Επεσήμανε ότι μελέτη του έργου έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αμέσως μετά την παράδοσή της στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του από το ΥΠΑΑΤ, καθώς και ο διεθνής διαγωνισμός, για την ανάδειξη αναδόχου, με στχό να γίνει η ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο κ. Σκαντζός έκανε μια ιστορική αναδρομή για τα όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, στα οποία έχει και ο ίδιος συμμετοχή, αφού έχει διατελέσει και δήμαρχος στη  Βόρεια Κυνουρία,  όπου οι υδάτινοι πόροι έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρωτογενής τομέας που να παράγει πλούτο στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εντάσεις που υπάρχουν στο περιφερειακό συμβούλιο και σε όσα η αντιπολίτευση κατηγορεί την διοίκηση.

Αυτό έργο είναι η απάντηση σε όσους σήμερα κατηγορούν την περιφερειακή αρχή του Π. Νίκα και μιλούν για την Αρκαδία. Οφείλουν μία συγνώμη, αυτοί που μας είχαν πει να πάρουμε τα χέρια μας από την Αρκαδία

Ο πρόεδρος κάλεσε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να ρίξουν λίγο τους τόνους και να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της Αρκαδίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όσον αφορά την τελευταία συνεδρίαση και την ένταση η οποία σημειώθηκε με την αντιπολίτευση να εγκαλεί τον πρόεδρο για την τήρηση του κανονισμού, ο κ. Σκαντζός είπε ότι οι σύμβουλοι δεν τήρησαν την συμφωνία, η οποία είχε γίνει μέσω αλληλογραφίας  πριν από την συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την συζήτηση των 9 θεμάτων.

Εγώ διέκοψα την συνεδρίαση γιατί η συζήτηση για τα πυρόπληκτα ήταν χωρίς τέλος. Δεν τηρεί κανείς τον λόγο του.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Καλά Μανώλη προς το παρόν στην προσπάθεια είσαστε. Όταν θα δημοπρατηθεί με το καλό το έργο και θα αρχίσει να κατασκευάζεται θα μιλάμε για ΕΡΓΟ. Μέχρι τότε μιλάμε για όνειρα και σχέδια.

Ποιος σας κατηγορεί; Υπάρχουν ονόματα; Εξ άλλου πολιτικοί είστε, όλοι την ίδια δουλειά κάνετε. Κόπτεστε και ράπτεσθε για το κοινό καλό;!,.!;,. Όλοι είστε άγιοι και πάντα φταίνε οι άλλοι. Οι ίδιοι άνθρωποι είστε στην εξουσία πολλά χρόνια, δεν έπρεπε να είχατε κάνει ενέργειες εδώ και πολλά χρόνια για τον ανάβαλλο; Δεν το βλέπατε ότι είναι αναπτυξιακό έργο; Κάποιοι όνομα και μη χωριό έλεγαν ότι θα είναι ακριβό το νερό όταν έρθει. Μην βλέπετε φαντάσματα ο κόσμος έχει δικά του προβλήματα ,κάποιοι πολιτικοί ασχολούνται όπως κάνετε και σεις.

Καπηλευεσαι το έργο άλλων και τις πλάτες άλλων για να καλύψεις την δική σου ανυπαρξία ετών. Κουράσατε με τις κόντρες με τον τατούλη και δεν έχετε τίποτα να δείξετε. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές να φανεί και στην κάλπη το ... έργο σας

Οι πρώτες κουβέντες για τα νερά του Αναβάλλου ξεκίνησαν στην πρώτη "Καποδιστριακή" τετραετία του Γ Δαλιάνη . Εκεί ήταν η αρχή της κουβέντα, τότε μπήκε το θέμα της διεκδίκησης , τότε έγιναν οι πρώτες προσπάθειες και οι ενέργειες. Μέχρι τότε το θέμα ήταν απολύτως ξεχασμένο. Δύο τρείς άνθρωποι της τότε περιόδου ανάδειξαν και το αίτημα και το έβαλαν δυναμικά στην τοπική και όχι μόνο πολιτική ατζέντα. Ο Δαλιάνης Γ είχε το έργο μεταξύ των πρώτων στα προεκλογικά του προγράμματα. Σε επίσκεψή του Πρωθυπουργού Κ Καραμανλή στο έργο, πάνω από την εξέδρα της πηγής, ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ στον Δήμαρχο Γ. Δαλιάνη ότι το νερό θα φτάσει στον κάμπο της Β Κυνουρίας. Υπάρχουν τα σχετικά αρχεία στον Δήμο. . Εκτοτε κύλισε πολύ νερό στην πολιτική κουβέντα του τόπου μας, όχι όμως και νερό στο αυλάκι του Ανάβαλου. Ο Μανώλης το είχε ως προμετωπίδα του πολιτικού του προγράμματος όταν εξελέγη Δήμαρχος . Θυμηθείτε το σκίτσο του Καπράνου με τον Μανώλη να "ροβολάει" με δύο κουβάδες νερό κρεμασμένους στον ώμο του από ένα ξύλο περασμένο από τις πλάτες του να να φωνάζει ΝΕΡΟ ΟΟΟΟ!! Υπήρχαν και αντίλογοι τους οποίους υποστήριζε, κυρίως η εκάστοτε Αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση του νερού του αναβάλου στα Λιλέϊκα. Αν και έχουν περάσει από τότε 13 ολόκληρα χρόνια , ποτέ δεν είναι αργά. Μακάρι να γίνει και ίσως δοθεί η ευκαιρία να καλλιεργηθεί διαφορετικά ο κάμπος μας .
Ο Μανώλης Σκαντζός οφείλει να πάει παραπέρα το έργο αυτό , γιατί υπηρετεί στη Β/θμια Τοπ. Αυτοδιοίκησή η οποία μπορεί και πρέπει να σηκώσει το βάρος του μεγάλου αυτού έργου.
ΥΓ. Για το έργο υπήρχαν μελέτες στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του έτους 1980 περίπου . Βεβαίως ήταν παρωχημένες, αλλά υπαρκτές. Κάποιο είχαν φροντίσει να μελετήσουν αυτό το έργο, απλά γιατί ήταν προβλεπόμενο στη συμφωνία του έτους 1972 (περίπου) μεταξύ των Νομαρχών Αργολίδας και Αρκαδίας και του Υπ. Γεωργία για το διαμοιρασμό του νερού μεταξύ των όμορων τότε Κοινοτήτων των Νομών Αρκαδίας και Αργολίδας. Η συμφωνία αποτυπώθηκε σε κοινή απόφαση των δυο ΝΟΜΑΡΧΩΝ που ισχύει ακόμα).

κ Λυκουρετζο ειρθες δεύτερος τα νερά του Αναβάλου τα είχε δρομολογήσει ι κ Σκαντζος επί Δημαρχίας του ας διαβάσει ο Μανώλης τα πρακτικά του τότε Δ Σ του Δήμου και θα καταλάβεις τον κ τίποτα ι ξ Μαντάς είχε προχωρήσει τη διαδικασία με ολοκλ φακελους κ λ π και είχαν σταλεί στην περιφέρεια που ερχόμαστε εσείς και μας λέτε κατόπιν ενεργειών σας μου αρέσει και το χρονοδ 20-27 τότε Μανώλη θα είσαι γύρω στα 80 πιστεύω να προλάβεις να μας φτιάξεις Δημαρχείο Κόμβο Ραχούλα Βιολογικό αυτά που εκοβες τις φλέβες σου ότι θα κάνεις α ξέχασα και το μύλο στον Αγ Ανδρέα Ανδρεακαθησε λίγο μακριά για το καλό σου

Μανώλης Σκαντζος Δήμαρχος Δ Β Κυνουρίας εν έτει 2Ο14 θα φέρουμε και τα νερά Αναβάλου γιατί εμείς δεν λέμε λόγια ότι λέμε το κάνουμε απάντηση Δ Κόκωνα τώρα που θα φτιάξετε την πλατεία των Βερβενων μη σκάψετε βαθιά και ξηλωστε τις σωλήνες του Αναβάλου τα γραπτά μένουν ρε γαμωτο 2014 ναι καλά ακούσατε μέχρι το 2027 προκαινουμε

Πες μας Μανώλη τη ποσοστό δικαιούμαστε και εάν ρώτησες τον Κάμποσο ξυπνάτε το νερό του Α ναβαλιυ το έφτασε στο Κρανίδι και θα το κάνει και πόσιμο εσείς παρακαλά το 2021 το Λυκουρετζο (κατόπιν ενεργειών)

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio