Επείγοντα έργα αποκατάστασης επικινδυνότητας του Πύργου Σαραντάρη στον Άγιο Ανδρέα

Δευ, 24/07/2023 - 14:00
Image

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου :«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΟΥ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ».

Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί:

Η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΟΥ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» («το Έργο»), από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Κύριος του Έργου) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Φορέας Υλοποίησης) και την εποπτεία του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας αναλαμβάνει το ρόλο του Φορέα Υλοποίησης του Έργου έναντι τρίτων και να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες (ενδεικτικά) :

Σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών και τεύχη δημοπράτησης.

Διενέργεια διαδικασιών επιλογής αναδόχου και ανάθεσης σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.

Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου

Παραλαβή του έργου στο σύνολό του (στις περιπτώσεις τεχνικών έργων έως και την οριστική παραλαβή).

Παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία στον Κύριο του Έργου με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας ως Φορέας Υλοποίησης, στις περιπτώσεις δημοσίων συμβάσεων τεχνικών έργων και μελετών, δια των αρμοδίων οργάνων και του προσωπικού του, ασκεί όλα τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Αρχής και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, όπως αυτά προβλέπονται στη νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων.

Η πληρωμή του έργου θα γίνει μέσω της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες βάσει των υποβληθέντων πιστοποιήσεων του έργου από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Σχόλια επισκεπτών

Ωρε σύ Μανωλιό..... Ιντα γκαίνια τοιμάζεις μαθές την Τρίτη στα γιατρία στο Άστρος;
Πορτέλια χαμάδες και τζαμιλίκια σαν τον άλλονε το μουστερή με τους μουσαμάδες στη Σαλονίκη; Ετσι γιαγέρνεις για περιφέρεια ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio