Εορτασμός των Θεοφανείων στην Κοινότητα Παραλίου Άστρους

Πέμ, 05/01/2023 - 15:30
Image

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό των Θεοφανείων και την τελετή Αγιασμού των Υδάτων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 στην Κοινότητα Παραλίου Άστρους.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι ως εξής:

Ώρα 07:30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 09:30 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου

Ώρα 10:00 Αναχώρηση πομπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Βόρειας Κυνουρίας

Ώρα 10:30 Μέγας Αγιασμός, στην εξέδρα στο Λιμάνι

Ώρα 11:00 Αγιασμός των υδάτων

Σχόλια επισκεπτών

Η αλλαγή θέσης της εξέδρας είναι μια λάθος απόφαση του τοπικού συμβουλίου.δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτής της απόφασης να πάρεις δηλαδή την εξέδρα από το πιο κεντρικό σημείο της πλατείας και να την πας στην άκρη.παραιτηθειτε όλοι.

Η ΕΞΈΔΡΑ ΑΓΙΑΣΜΟΎ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ.
Συγχαρητήρια πολλά σε όλους αυτούς που πήραν την απόφαση είτε από πλευράς Εκκλησίας είτε από πλευράς αυτοδιοίκησης για την μεταφορά της εξέδρας στην συγκεκριμένη θέση. Κι εξηγούμαι:
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η τελετή και στην συνέχεια η πομπή για την ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα ανάμεσα από τραπεζοκαθίσματα ουζοτσιπουροπινόντων, τουλάχιστον, και ουδείς να ρίχνει,το ξαναγράφω... ΟΥΔΕΙΣ τον προσηκοντα σεβασμό ανεξάρτητα από το θρησκευτικό τους πιστεύω. Από την νέα θέση υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλοι όσοι θέλουν την τελετή χωρίς σπρωξίματα και συνωστισμό. Επιπλέον εφέτος η ηχητική κάλυψη ήταν άριστη και επαγγελματική.
Ακόμα θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να κάνω κάποιες προτάσεις: Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ολόκληρη πομπή στην έναρξη της λιτανείας στον εσπερινό του Ευαγγελισμού και στην επιστροφή να συνοδεύεται η εικόνα από καμία δεκαριά άτομα. Να γίνεται λοιπόν η λιτανεία μόνο γύρω από το Ναό.
Αλήθεια μιας και ο Άγιος Βασίλειος είναι ο πολιούχος, πόσοι πηγαίνουν στον εσπερινό της εορτής και πόσοι ανήμερα;
Γιατί να μην γίνονται κάποιες ακολουθίες πχ Μ.Εβδομάδας Θεοφανείων κλπ στο Ναό των Αγ. Θεοδώρων που έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε σχέση με την ανάβαση στον Αγ. Βασίλειο; Και για να μην παρεξηγηθεί το κείμενό μου. Ναι. Ο Μητροπολιτικός Ναός είναι ο Αγ
. Βασίλειος δεν το παραβλέπω, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπουν κάτω από ένα ρεαλιστικό σχέδιο.
Ελπίζω οι Εκκλησιαστικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες να σκεφτούν και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

ΩΣ ΜΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.ΑΣΤΡΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ (ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.(ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ).ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ.ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ) ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ(ΜΑΛΛΟΝ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ)...ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ,ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΜΠΡΑΒΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΠΥΛΗ,ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ.ΚΛΕΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΕΝΕΠΛΑΚΗ) ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΚΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΩΡΑΙΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΔΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio