Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας σχετικά με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

Τετ, 13/07/2022 - 12:23
Image

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Βόρειας Κυνουρίας τέθηκε και αυτό στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου  τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, δημιουργώντας ένταση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης Μαντά. Ο κ. Λυτρίβης Γιώργος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι στο δήμο είναι ανύπαρκτες και τόνισε ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου χωρίς να υπάρχει καμία ενέργεια από την δημοτική αρχή.

Δεν έχω δει από το δήμο να έχει αναρτηθεί έστω κάποιο υποτυπώδες πρόγραμμα με δράσεις πολιτιστικές

Στην ερώτηση του κ. Λυτρίβη συμπλήρωσε και ο κ. Παπαγιανόπουλος λέγοντας ότι το πολιτιστικό καλοκαίρι βοηθάει και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Ήδη, όπως είπε, από τον Μάιο και Ιούνιο θα πρέπει να είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη εκδηλώσεων, ώστε τουρίστες να έρθουν στην περιοχή.

Απάντηση στα ερωτήματα έδωσε ο κ. Κατσής ως πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής λέγοντας ότι αποφάσεις πάρθηκαν έγκαιρα.

Προωθήσαμε έγκαιρα όλες μας τις προτάσεις, πήραμε μια γενναία χρηματοδότηση έστω και στα χαρτιά και εγκρίθηκαν. Από εκεί και πέρα, άλλοι είναι αυτοί που θα το τρέξουν το πρόγραμμα

Όσο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, ο κ. Κατσής δήλωσε πως αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμα και στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης ο οποίος αρχικά ανέφερε ότι στην εκδήλωση των χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Παραλίου Άστρους δεν είδε κανένα μέλος της αντιπολίτευσης να παραβρίσκεται.

Γιατί ότι εκδηλώσεις και να κάνει ο δήμος αν δεν τις υποστηρίζουμε οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πρόκειται να είναι πετυχημένες

Το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα και θα περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, ενώ μετά από δυο χρόνια πανδημίας θα πραγματοποιηθεί ξανά το φεστιβάλ Estella.

Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρήσουν στη διοργάνωση ενός μεγάλου φεστιβάλ προς το τέλος του καλοκαιριού, χωρίς όμως να αναφέρει ακόμα πολλές  λεπτομέρειες.

Μετά το σχόλιο του δημάρχου ως προς την απουσία των μελών της αντιπολίτευσης από την χορωδιακή εκδήλωση ο κ. Γκαύρος έδωσε την δική του απάντηση: «Πώς να γνωρίζουν ότι θα γίνει αυτή η εκδήλωση, αφού δεν έχει κοινοποιηθεί το πρόγραμμα;
Εγώ ήθελα να πάω και δεν το ήξερα. Το έμαθα εκτός των υστέρων. Όταν ο δήμος έγκαιρα τέλος Μαΐου -, αρχές Ιουνίου δεν ανακοινώνει το πολιτιστικό του πρόγραμμα να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πολίτες, οι επισκέπτες να μπουν στο σάιτ του δήμου για τις εκδηλώσεις για να παραστεί, πώς θα παραστεί;».

Η συζήτηση έληξε με τον κ. Καμπύλη να λέει πώς από εδώ και πέρα θα στέλνει προσωπικό μήνυμα στον κ. Γκαύρο να τον ενημερώνει για τις εκδηλώσεις, καθώς η ανακοίνωση για την χορωδιακή εκδήλωση είχε γίνει πριν από πέντε ημέρες τόσο στην ιστοσελίδα του δήμου όσο και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια επισκεπτών

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σύλλογοι και κάνουν κάτι πολιτιστικού περιεχομένου γιατί με την Αρετή θα χειμωνιασει κι ακόμα θα ψάχνει ποιον θα φέρει.αληθεια αυτή μιλάει με τα μεγάλα ονόματα;συνεννοούνται;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio