Εκδήλωση προς τιμήν της ιστορικής μάχης της 5ης και 6ης Αυγούστου 1826 στο Παράλιο Άστρος

Τετ, 09/08/2023 - 16:52
Image

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των «Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους – Κυνουρίας», μαζί με τον Ναυταθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Τρίπολης – Παραλίου Άστρους «Η Γοργόνα Σθενώ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση προς τιμήν της ιστορικής μάχης της 5ης και 6ης Αυγούστου 1826 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 και ώρα 9.00 μ.μ. στο ανοικτό θέατρο Παραλίου Άστρους.

   Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ανάδειξη αυτής της νικηφόρας μάχης των Ελλήνων, υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου «Άκουρου», εναντίον του στρατού του Ιμπραήμ. Με την νίκη αυτή το Κάστρο των Ζαφειρόπουλων παρέμεινε ένα από τα λίγα απόρθητα κάστρα της Πελοποννήσου , χιλιάδες άμαχοι που είχαν καταφύγει εκεί σώθηκαν, η πορεία του τούρκικου στρατού προς το Ναύπλιο διεκόπει και το σημαντικότερο η φλόγα της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο διατηρήθηκε και ενισχύθηκε μετά από αυτήν την επιτυχία.

Σαν καλούμε λοιπόν όλους στην εκδήλωση αυτή η οποία περιλαμβάνει :

- Ομιλία από τον καθηγητή ιστορίας κ. Τάσο Χατζηαναστασίου

- Βενετσιάνικη βραδιά – βαρκαρόλα

- Παραδοσιακούς χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας

Ελπίζουμε να καθιερωθεί σαν θεσμός και να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν αυτής της ιστορικής μάχης του Τόπου μας κατά την Ελληνική Επανάσταση.

 

8.8.2023 Διαφημιστικό Δίφυλλο Της Εκδήλωσης by Arcadiaportal.gr on Scribd

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio