Εκδηλώσεις εορτασμού της 199ής Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Τετ, 27/04/2022 - 15:33
Image

Ύστερα από δύο χρονιά περιορισμών και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων φέτος θα πραγματοποιηθούν με κάθε λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις της 199ης επετείου της «Β΄ Εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων».

Μια ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος αλλά και για όλον τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το Σύνταγμα του Άστρους και τα Συντάγματα του Αγώνα έθεσαν τα θεμέλια μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράδοσης, η οποία, στα χρόνια που ακολούθησαν αποτέλεσε τον πυλώνα του ελληνικού συνταγματισμού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Κατά τον φετινό εορτασμό η παρέλαση των μαθητών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Πολιτιστικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Σχόλια επισκεπτών

Δεν θέλουμε την κ Σακελλαροπούλου να καλέσετε τον κ Ιωάννη Κουρογιωργα να καλέσετε επίσημο πρόσωπο αυτός και μόνο αυτός κάνει μεγάλο αγώνα καί από το εξωτερικό

Ο Σκαντζος και ο Μαντας έκαναν εργο στο μουσείο. Δεν το ξεχνάει κανεις. Επι Μαντα μαλιστα η αρχαιολογία το ανοιξε. Τωρα άρχισαν ξανά τις μελέτες και τις υποσχέσεις. Χαρείτε τους......

Σαφώς ανυπολόγιστο το έργο Σκαντζού και Μαντά στο Μουσείο το κράτησαν κλειστό 10 χρόνια. Δεν κίνησαν καν την διαδικασία επαναλειτουργίας. Το Άστρος θα τους θυμάται για πολλά χρόνια γιαυτή την προσφορά τους και θα τους επιβραβεύει όπως έκανε στις τελευταίες εκλογές.

"ΕΞΕΔΟΘΗ ΕΝ ΑΣΤΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΟΥ"Η Συνέλευση, στα πρότυπα των Συνταγμάτων της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 μ.Χ., συνέταξε και τη «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως» υπογραμμένη από 128 Πληρεξούσιους, μεταξύ των οποίων και ο Κολοκοτρώνης, «Εξεδόθη εν Άστρει εντός του Μουσείου του Καρυτσιώτου», λέει η διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ "ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ", συμφωνα με το κουτσομπολιό, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΓΛΟΓΕΣ Η ΠΡΙΝ ΤΟ 2023... ΘΑ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΆ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ Γιάννης Κουρόγιωργας

Ο Δήμαρχος έχει λόγο και θα τον τηρήσει.Δεν είναι ο καιροσκόπος και ο πολλά λόγια ,αυτό έχει δείξει ως τώρα κι ας του καταμαρτυρούν το μακρύ και το κοντό.Είναι εργάτης καλός ,φάνηκαν τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουν να φαίνονται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio