Εγκρίθηκε από το ΔΣ η πρόταση του Δ. Κατσή για δωρεάν διανομή ξυλείας

Σάβ, 22/10/2022 - 13:22
Image

Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα.


Εμείς, στη Βόρεια Κυνουρία πρέπει να  κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας , στην κρίσιμη αυτή συγκυρία.

Μια άμεση ενέργεια που προτείνω εκ μέρους του Δήμου μας , είναι  η  δωρεάν διανομή ξυλείας για όλους τους κατοίκους και δημότες μας  που το έχουν ανάγκη.

Τα ξύλα αυτά θα προέρχονται είτε από το κλάδεμα των δέντρων του Δήμου, που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Πρασίνου, είτε από την υλοτόμηση που γίνεται από εργολάβους, με αμοιβή για την εργασία αυτή, όπως πρόσφατα έγινε στο Παράλιο Αστρος με το κλάδεμα των  47  ευκαλύπτων και 10 πεύκων , με τη διάφορα όμως πως τα προϊόντα  της υλοτόμησης θα παραδίδονται στο Δήμο .

Θα πρέπει να οριστεί  υπαίθριος χώρος συγκέντρωσης (Καρελας) όπου ,  αυτά θα τεμαχίζονται με ευθύνη του Δήμου μας και θα διανέμονται  δωρεάν ως ξυλεία για καύση στους δημότες και κατοίκους της Βόρειας Κυνουρίας εν οψει του δύσκολου ενεργειακά και οικονομικά , χειμώνα  που έρχεται  .

Ποιοι θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι αυτής της δράσης μας ??

Απάντηση : θα μπορούσε σε πρώτη φάση, η διάθεση να αφορά τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στα προγράμματα   ΚΕΑ , ΤΕΒΑ , οι μακροχρόνια άνεργοι , οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 Επίσης μπορούμε τα ξύλα να μεταφερθούν απευθείας στους πολίτες που στερούνται μεταφορικού μέσου από τα οχήματα του Δημου .

Όλα αυτά βέβαια  σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ποιες θα είναι οι ποσότητες ξυλείας  που θα διατεθούν ??

Απάντηση : Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά το σχέδιο που σήμερα σας ζητώ να εφαρμόσουμε , θα συνεχιστεί με νέες διανομές, όταν θα έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που θα  συγκεντρώνουμε καθημερινά .

Εξυπακούεται ότι, για την επίτευξη μιας τέτοιας δράσης, θα πρέπει να εκδοθεί δημόσια γνωστοποίηση, ενημέρωσης του κοινού σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση σε τόπο και με μέσο που θα ορίσει ο Δήμαρχος και εν συνεχεία θα γίνεται η διανομή , ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνουμε, προοδευτικά, όλους τους επόμενους μήνες,  πάντα με σειρά προτεραιότητας  σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης .

Πρόκειται για μια *σύννομη* κοινωνική δράση , προνοιακού χαρακτήρα που ζητώ από όλες τις παρατάξεις να το υιοθετήσουν και  να δώσουν την εντολή στο Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες να το υλοποιήσουν. 

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Έχω 4παιδια ανήλικα είμαι άνεργος για λόγους υγείας καί η σύζυγος στο μεροκάματο καί πεθερά ανάπηρη δεν ζητάω ελεημοσύνη να μας πείτε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εάν καί εσείς δεν γνωρίζετε ως Δημ Αρχή Φύγετε Σήμερα ξύλα θα βρούμε αφού πρώτα κάψουμε εσάς εκλογές κοντεύουν έτσι σας είπαν Αρε κλαρουδα για προσάναμα και καμία αφανα παιδιά

Για να δούμε, θα σχολιάσουν τώρα κάτι εκείνα τα....καλόπαιδα που μόνο ειδικό δικαστήριο και στρατοδικείο μετά εκτελεστικού αποσπάσματος δεν έστησαν όταν κόπηκαν οι ευκάλυπτοι.
Βγήκε από τα λαγούμια σας ορε ασπάλακες. Αλλά ξέχασα. Έχετε προσαρμογή στον υπόγειο τρόπο ζωής.
Μπράβο στον κ. Κατσή για την πρότασή του. Ελπίζουμε τουλάχιστον γι αυτό, μια ομοφωνία......

Τα παράπονα μας στο δασαρχείο Άστρους που θεωρείται η Καστανιά η ξερή άγριο ξύλο τόσο άσχετοι είσαστε εκεί το μοναδικό δασαρχείο πανελλαδικά που θέλει λέει άδεια για να κόψεις και να μεταφέρεις της ημέρες ξερές καστανιές στο σπίτι σου σας παρακαλώ άνοιξε καμία εγκύκλιο θα βρείτε τον μπελά σας σαν υπηρεσία.

Κούτσουρα έχουμε κ Κατση πολλά κλαδιά και αφανες δεν έχουμε που καταντησαμε άμα σας ψηφίσουμε θα μας δώστε και από ένα λιχναρι όχι ΘΑ εμάς τα κούτσουρα που σας ψηφίζουμε θα μας ρίξετε στην πυρά?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio