Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού

Τρί, 17/05/2022 - 13:42
Image

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νέο τουριστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κυνουρίας
Στο δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας στις 13 Μαΐου την Παρασκευή συζητήθηκε το θέμα «Έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής και διαφήμισης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας», που παρουσίασε ο κ. Κατσής, που έχει στόχο όπως επισήμανε «την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ποιοτικό τουρισμό». Ιδιαίτερα θέλουν να δοθεί έμφαση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως περιπατητικός, ποδηλατικός και αναρρηχτικός.

Στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσε το «παρών» η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου  κυρία Καλογεροπούλου, η οποία τοποθετήθηκε πρώτη επί του θέματος. Η κυρία Καλογεροπούλου τόνισε ότι το τουριστικό πρόγραμμα του δήμου το βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρον και σε άμεση σύμπνοια με το τουριστικό πρόγραμμα της περιφέρειας. Η περιφέρεια θα παραχωρήσει στον δήμο φωτογραφίες και βίντεο για τον αλιευτικό τουρισμό, και έτσι δεν θα χρειαστεί να τα παραγάγει ο ίδιος. Όσον αφορά το branding της περιοχής, ο δήμος μπορεί να εκμεταλλευτεί την επικαιροποίηση της τουριστικής ταυτότητας της Πελοποννήσου που θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια σε λίγες ημέρες καθώς  υπάρχουν κοινά στοιχεία, επεσήμανε η κυρία Καλογεροπούλου.

Γενικά η κυρία Καλογεροπούλου επισήμανε ότι καλό είναι να εκμεταλλευτούν ό,τι θα τους παράσχει η περιφέρεια, καθώς οι πόροι που διατίθενται είναι περιορισμένοι.

Μέσα στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής εντάσσεται και η ψηφιακή προβολή των
προορισμών μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η κυρία Καλογεροπούλου θεωρεί αυτή την ιδέα σημαντική, περιορίζοντάς την  όμως για αρχή στα πρωταρχικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως instagram και facebook. Τέλος, σχετικά με την ανάδειξη των μονοπατιών και πάλι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός, εντάσσοντάς τα στο καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Καμπύλης ανέφερε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή για να υπάρξει ολόκληρη ή έστω μέρος  χρηματοδότησης από την περιφέρεια για παρέμβαση στους καταρράκτες
της Λεπίδας. Δηλαδή να οργανωθούν πεζοπορικές διαδρομές και άλλα υπαίθρια σπορ όπως κανό και αναδειχθεί ενιαία το φαράγγι της Λεπίδας. Ακόμα, ζήτησε επίσης να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την περιοχή.

Η κυρία Καλογεροπούλου επεσήμανε ότι το φαράγγι της Λεπίδας είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να αναδειχθεί και ήδη από την Περιφέρεια γίνεται παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο. Η ίδια, όπως δήλωσε, δεν πιστεύει ότι η ανάδειξή του θα γίνει μέσα στο 2022, αλλά ότι το 2023 θα είναι η χρονιά που θα βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κ. Κατσής παρουσίασε το τουριστικό πρόγραμμα του δήμου.


Ο πρόεδρος του Αστέρα κ. Γεώργιος Μποροβήλος που βρέθηκε στο συμβούλιο επισήμανε τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν από τα αθλήματα της θάλασσας αλλά ζήτησε και  να δοθεί βαρύτητα τόσο στους τουρίστες που θα έρθουν όσο και στους επενδυτές, χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, μέλος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Βόρειας Κυνουρίας παρουσίασε τα μονοπάτια.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους του τοπικών κοινοτήτων και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δολιανών Πετρής , δήλωσε ότι τον λυπεί το γεγονός ότι στο τουριστικό πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνεται το μονοπάτι που συνδέει τον Πραστό με την Καστάνιτσα, που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Ο κ. Πετρής έκανε και άλλες προτάσεις.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου όμως δήλωσε ενοχλημένος, καθώς σε διαβούλευση που είχε πραγματοποιηθεί με τους προέδρους των κοινοτήτων ο κ. Πετρής απείχε.

Ο κ. Μαντάς πρότεινε να προστεθούν μέσα στο πρόγραμμα η προσέλευση σκαφών αναψυχής αλλά και η επίδειξη σκαφών όπως το Yatch show στο Ναύπλιο.

Ο αντιπρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ. Αλέξιος Αρφάνης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, τόνισε ότι η συλλογή στοιχείων σχετικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, θα είναι πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιείται αξιολόγηση και να τίθενται βάσεις για καινούργια πράγματα.

Ο κ. Βασίλης Τετώρος πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και τις μικρές επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια μικρή ένταση.

Ο κ. Κάτσης τού απάντησε ότι μιλά για τους αγρότες ενώ την προηγούμενη φορά που ψήφιζαν για την αγροτικούς δρόμους, αυτός ψήφισε αρνητικά.

Μετά από τις παρεμβάσεις, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα καταψήφισε ο κ. Τετώρος, ενώ διαφώνησε και ο κύριος Πετρής, ως προς το θέμα της τσακώνικης κληρονομιάς.
 

 

Σχόλια επισκεπτών

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ,,,,,,και για Λεπιδα

Φαράγγι Λεπίδας | DiscoverKynouria.gr

«Το Φαράγγι της Λεπίδας αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά. Για να φθάσει κανείς στο φαράγγι έχει δύο επιλογές είτε από τα Κάτω Δολιανά είτε από τα Καστριτοχώρια. «

Ελεος πια Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Γιάννης Κουρόγιωργας

κύριε Κουρόγιωργα, με σεβασμό σας το λέω, δεν χρειάζονται φανατισμοί και τοπικισμοί σε αυτά τα θέματα. Αν υπάρχει κάποιο αίτημα διόρθωσης μπορείτε να το κάνετε αλλά το να φωνασκείτε έτσι και τα ανεβάζετε συνέχεια στα σόσιαλ ανακρίβειες και τοπικιστικούς φανατισμούς δεν βοηθάει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Ας δούμε όλοι πέρα από τις παρωπίδες του φανατισμού γιατί αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι σε υπανάπτυξη και ανεργία.

πολλά μπράβο στον κο μποροβήλο, που μας κάνει την τιμή να συμμετέχει στα δρώμενα της περιοχής και πάντα άξιος. Άντρας ανοιχτόμυαλος, ο μόνος που ανέφερε τη λέξη ΘΑΛΑΣΣΑ στη συνεδρίαση της "δήθεν" τουριστικής επιτροπής. Είπε επίσης και κάτι πολύ σημαντικό: Tουρίστες & Επενδυτές χωρίς προβλήματα. Μείζον θέμα. Όσο για τους υπόλοιπους, μας έχετε πλέον κουράσει! Λεπίδες, φαράγγια, μονοπάτια, πουρνάρια, ορειβάτες... και έσοδα στο δήμο, μηδέν. Εύγε κε Γιώργο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio