ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας: Οι απαντήσεις στην παράταξη Μαντά για την τηλεδιάσκεψη – «Ας σοβαρευτούν» (vid)

Παρ, 10/12/2021 - 11:32
Image

Τους λόγους για τους οποίους ο κ. Πλακοκέφαλος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας δεν επέλεξε να κάνει συνεδρίαση διά ζώσης, ανέπτυξε στη συνεδρίαση στις 8 Δεκεμβρίου, ύστερα και από την αποχή της παράταξης του κ. Μαντά για διάφορους λόγους (δείτε ΕΔΩ).

Τρεις είναι οι λόγοι,  ο πρώτος είναι ότι πρόσφατα μέλος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Βόρειας Κυνουρίας νόσησε από κορωνοϊό και όπως ήταν αναμενόμενο, είπε, αυτό δημιούργησε προβληματισμό σε συμβούλους. Έχουν επιφυλάξεις για το αν πρέπει να συνεδριάσουν ξανά όλοι σε μια κλειστή αίθουσα.

Δεύτερον, σε θέμα ημερησίας διάταξης συμμετέχει πρόεδρος τοπικής κοινότητα ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα να γίνει διά ζώσης η συνεδρίαση στην Αίθουσα «Χρήστου Ευθυμίου». Ούτε μεικτή συνεδρίαση μπορεί να γίνει, είπε, γιατί ακόμα ο εξοπλισμός της τηλεδιάσκεψης δεν είναι έτοιμος.

Ένας ακόμα λόγος που αποθάρρυνε τον πρόεδρο να κάνει ανοιχτή συνεδρίαση, είναι το γεγονός ότι τα κρούσματα στην Αρκαδία είναι σε μεγάλο αριθμό.

Τέλος, ο πρόεδρος, όπως είπε, έλαβε την απόφαση να μην συγκαλέσει ακόμα συνεδρίαση διά ζώσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διά ζώσεις συνεδριάσεις δεν θα επανέλθουν στο μέλλον, σημειώνοντας ότι την ενημέρωση που επιζητά ο κ. Μαντάς μπορεί να γίνει και σε τηλεδιάσκεψη.

Μπορεί την επόμενη φορά οι συνθήκες να το επιτρέψουν

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Γ. Καμπύλης κάλεσε την παράταξη του κ. Μαντά να σοβαρευτεί και να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να μην χρησιμοποιεί προφάσεις.

«Πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά ο κ. Μαντάς, η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη είναι νόμιμη και έτσι συνεδριάζουν πολλά όργανα, αλλά η αντιπολίτευση απέχει σε μία ακόμα συνεδρίαση για σημαντικά θέματα»

Όλα αυτά κρίνονται και θα κριθούν, είπε κλείνοντας ο κ. Καμπύλης: «Συμβουλεύω την αντιπολίτευση να μην χρησιμοποιεί αυτές τις προφάσεις για να καλύψει την ανεπάρκειά της, παρότι χθες ήταν λαλίστατη στην επιτροπή διαβούλευσης που έγινε με τηλεδιάσκεψη».

Τέλος, έγινε ονομαστική ψηφοφορία για το αν οι σύμβουλοι καταδικάζουν τη στάση της παράταξης του κ. Μαντά.

Σχόλια επισκεπτών

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, 1:20, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio