ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας: Να παρθεί επιτέλους μια απόφαση για τον μύλο του Αγίου Ανδρέα

Τρί, 12/07/2022 - 13:44
Image

Με αφορμή την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας την Δευτέρα 11 Ιουλίου σχετικά με τη συντήρηση του πύργου Σαραντάρη στον Άγιο Ανδρέα στο προσκήνιο ήρθε και ο μύλος του Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Λυτρίβης Γεώργιος, ζήτησε να παρθεί μια άμεση απόφαση σχετικά με το μύλο.

Μετά από την συνεδρίαση που είχε γίνει παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Μ. Σκαντζό, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο μύλος έχει κριθεί κατεδαφιστέος.

Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε από τον κ. Λυτρίβη είναι το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει είτε στην συντήρησή του είτε στην κατεδάφισή του. Γιατί αν γίνει κάποιο ατύχημα στην περιοχή από πτώση πετρών του μύλου τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά.

Φοβόμαστε να το ψελλίσουμε ότι ο μύλος έχει κριθεί κατεδαφιστέος, μην μας πει η κοινωνία ότι στην εποχή μας γκρεμίστηκε ο μύλος. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης επεσήμανε ότι το 2021 περιήλθε στη γνώση της δημοτικής αρχής το έγγραφο του 2013 που πιστοποιεί  ότι ο πύργος έχει κριθεί κατεδαφιστέος.

Δεν διαφωνούμε και πολύ από αυτό που αναφέρεις. Και φέτος θα τοποθετήσουμε περιμετρικά πέρα από τις πινακίδες και κάποια προστατευτικά να μην το προσεγγίζουν οι λουόμενοι. Συμφωνώ, πρέπει να το δούμε

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κ. Θανάση Σούρσος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Ανδρέα, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν αρκούν μόνο οι πινακίδες καθώς τα παιδιά συνεχίζουν να ανεβαίνουν πάνω στο μύλο και να κάνουν βουτιές. Ο πρόεδρος ζητεί να παρθεί μια άμεση απόφαση για την κατεδάφιση, για να αποφύγουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Εγώ συμφωνώ με τον κ. Γιώργο, να τον κατεδαφίσουμε να τελειώνουμε. Να πάρουμε μια απόφαση, να φύγει από εκεί και να πω ότι εγώ το ζήτησα, γιατί έχουν γίνει και ατυχήματα

Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Κατσή να αναφέρει ότι πάντα υπάρχουν προγράμματα και με την συνεργασία όλων μπορούν να επιτύχουν σημαντικά αποτελέσματα για τον μύλο αλλά και τον πύργο.

Σχόλια επισκεπτών

Έλα ρε ποια προγράμματα υπάρχουν σύμφωνα με τον κ.Κατση...?
Και τότε ο κ. Κατσης γιατί υπάρχει να μας παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως επικαλείται.
Κατά τα λοιπά χορτάσαμε λουμπουκια.
Ο ωραίος κι ωραία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio