Δρόμος - «καρμανιόλα»: Καθημερινά τροχαία ατυχήματα - Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων (vid)

Παρ, 15/07/2022 - 12:46
Image

Ο δρόμος Άστρος - Λεωνιδίου και συγκεκριμένα ο κόμβος Ραχούλας έχει απασχολήσει ολόκληρη την Κυνουρία. Σε αυτό το σημείο έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα με θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς. Το 2020 σημειώθηκε το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα με θύμα έναν νεαρό φοιτητή. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας μια άμεση λύση.

 

Τον Ιούνιο του 2022 ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το δρόμο, ώστε να αποφευχθούν αυτές οι τραγικές καταστάσεις. Ο κ. Σκαντζός παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Βόρειας Κυνουρίας, οι συζητήσεις έγιναν και πρόσφατα με έγγραφο του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ζήτησε την διαρκής αστυνόμευση στην περιοχή. Συζητήσεις για έργα επί έργων, χωρίς όμως να ξεκινούν ουσιαστικά.

Η κάμερα του arcadiaportal.gr βρέθηκε στην περιοχή και ρώτησε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των καταστημάτων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για όλη αυτή την κατάσταση.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου κ. Σούρσος Ανδρέας και ο γιος του Ιωάννης επεσήμαναν ότι μετά την ίδρυση του σούπερ μάρκετ στην περιοχή, προκλήθηκαν τα περισσότερα ατυχήματα.

Δεν είχε γίνει ούτε ένα ατύχημα στο δρόμο και είμαι εδώ από το 1995

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο κ. Βούλγαρης, ιδιοκτήτης του καταστήματος απέναντι από το σούπερ μάρκετ.

Το πρόβλημα το μεγάλο που δημιουργήθηκε είναι από όταν άνοιξε ο Σκλαβενίτης, εγώ δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο,  αλλά ανοίγει ο Σκλαβενίτης, πάνε να περάσουν τη διπλή λωρίδα, έρχονται οι νταλίκες από εκεί

Οι περισσότεροι οδηγοί παραβιάζουν τη διπλή λωρίδα, θέλοντας να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Οι οδηγοί της αντίθετης λωρίδας έρχονται με μεγάλη ταχύτητα 100 με 150 χιλιόμετρα την ώρα με αποτέλεσμα καθημερινά στο δρόμο  να πάνε να σημειωθούν τροχαία. Η παραβατική συμπεριφορά και η αυξημένη ταχύτητα  έχουν παίξει ρόλο στην πρόκληση ατυχημάτων τόσο σοβαρών όσο και μικρών υλικών ζημιών.

Πριν από 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο χτύπησε πάνω στην νησίδα του ηλεκτρολογικού μαγαζιού όπου εργάζεται ο κ. Λώντος Ζαχαρίας.

«Φοβόμαστε καθώς εργαζόμαστε» όπως μας είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Βούλγαρη να συμπληρώνει ότι έχουν γίνει καρδιακοί. Κάθε μέρα φοβούνται ότι θα γίνει ένα θανατηφόρο ατύχημα μπροστά στα μάτια τους.

Η διαπλάτυνση του δρόμου, η δημιουργία κόμβων και παράπλευρων δρόμων αποτελεί για τους περισσότερους τη λύση.

Πρέπει να γίνει ένας κόμβος στη διασταύρωση Πλατόγιαννη, άλλος ένας κόμβος στη διασταύρωση του Παραλίου και άλλος ένας κόμβος στη διασταύρωση του Καστρακίου και από εκεί και πέρα παράπλευροι δρόμοι

Ο κ. Βούλγαρης πιστεύει ότι με την παραπάνω λύση θα επιτύχουν τόσο ο δρόμος να είναι ασφαλής όσο και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μαγαζιών.

Για τον κ. Σούρσο Ανδρέα η τοποθέτηση καμερών στην περιοχή, κρίνεται αναγκαία.

Να ελέγχουμε το όριο ταχύτητας, που είναι το Άλφα και το Ωμέγα, γιατί όσα έχουν γίνει πιστεύω ότι έχουν γίνει από την ταχύτητα

Η ένταση της αστυνόμευσης που προτάθηκε από τον κ. Σκαντζό, οι περισσότεροι την βλέπουν με καλό μάτι αλλά δεν πιστεύουν ότι θα έχει τρομερά αποτελέσματα.

Δεν βλέπω να φέρει αποτέλεσμα αυτό. Διότι η Αστυνομία έχει τόσες πολλές υποχρεώσεις, έχουμε τουριστική περίοδο που γίνεται ένας χαμός, οπότε δεν βλέπω ότι θα δώσει λύση

Κλείνοντας, ο κ. Λώντος Ζαχαρίας δήλωσε αγανακτισμένος: «Τα λέμε, τα λέμε τώρα τρία χρόνια, ακούγονται τα ίδια προβλήματα και δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Ας ελπίσουμε ότι  μέσα από τις δυνατές φωνές των ανθρώπων αλλά και από τα μικρά εκκλησάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, για να υπενθυμίζουν τις τραγικές στιγμές που έχουν διαδραματιστεί σε αυτό το δρόμο, η πολιτεία θα προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις των ιδιοκτητών των καταστημάτων της περιοχής

Αγγελική Γεωργοπούλου από το Arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΌ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΝΑ ΦΥΛΆΕΙ ΝΑ ΦΥΛΆΕΙ ΤΗΝ ΡΑΧΟΎΛΑ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΤΟ ΘΆΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΤΕ.
ΜΑΝΩΛΆΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΟΝΤΕΡΉ ΦΩΝΉ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ.
ΤΟΝ ΧΕΙΜΏΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΆΤΕ ΓΙΑ ΨΉΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΆΡΕΤΕ ΤΟ ...Μ....ΤΕΡΟ......

Όχι δεν χρειάζεται τροχαία, αυτή είναι για τα πολιτισμένα κράτη του εξωτερικού εκεί που όλοι ΚΟΤΕΣ τηρούν τον κώδικα γιατί ξέρουν ότι έχει πελεκι. Εδώ βάλτε ένα λεβέντη τσοπάνη να σφυρίζει πέρα τη ραχούλα και να σαλαγαει τα γίδια που καβαλάνε αμάξια και μηχανάκια κι όποιον πάρει ο χάρος.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΣΑΣ; ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ή ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΑΡΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ.

Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ..................... Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ !!!

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ,ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!!ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ; ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟ!!ΣΩΣΤΑ;;;

Δεν έχει το σθένος η πολιτειακή υπεύθυνη αρχή να εφαρμόσει τα νόμιμα και να επαναφέρει την τάξη όπως τότε που χαράχτηκε ο δρόμος.Περιεργο είναι όμως που δεν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, καμία αναφορά υπηρεσιακή δεν έχει φτάσει στις εισαγγελικές αρχές.....

Ρεπορτάζ για γέλια ή για κλάματα ; αλήθεια κ. Βούλγαρη όταν ήρθε ο Σκλαβενίτης άρχισαν τα προβλήματα ; Πόσα χρόνια πριν ήταν τα σούπερ μάρκετ Παναγιωτόπουλου και Coop από την ίδια πλευρά του δρόμου ; Μήπως κ Βούλγαρη τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ημέρες γιορτών ή Σαββατοκύριακων ή τους καλοκαιρινούς μήνες του σουπερ μαρκετ Παναγιωτόπουλου φτάνουν μέχρι τη στροφή του Χρυσογέννη; Ξεχνάς σκόπιμα, κ. Βούλγαρη ότι ο ερχόμενος από τη κατεύθυνση του Άργους για να μπει στο κατάστημά σου κάνει υπέρβαση διπλής διαχωριστικής ; Και σε κάθε περίπτωση εσείς από εκείνη την πλευρά έχετε τους συνδετήριους… Από την άλλη όμως πλευρά μόνο το πρατήριο ΕΚΟ. Και το αποκορύφωμα για να γελάσουμε λίγο… Προσωπικός σας φίλος ο κ. Σκαντζος… Καλά κάνετε και δε μας νοιάζει… Προφανώς από εποχής δημαρχίας του ε ; Προμηθευτές του δήμου κλπ ; Αλλά εκεί που τα έδωσα όλα κι ακόμα πονά η κοιλιά μου απ΄ τα γέλια, είναι που αναφέρθηκες στα πολλά έργα του κ. Σκανζού στην Κυνουρία…. Τι μας λέτε κύριε ; Πολύ σωστή η τοποθέτηση των άλλων δυο επαγγελματιών που μίλησαν στην κάμερα . Η οποί σκόπιμα και απαράδεκτα εστίαζε στο σουπερ μαρκετ Σκλαβενίτη. Γιατί άραγε ;

Όταν θα σκοτωθεί το δικό σας παιδί ανιψι συγγενής να δω τι θα κάνετε ρε πολιτικάντηδες της πλάκας.
Ραντεβού το χειμώνα.
Θα φάτε μαύρο.
Την νεολαία θα την βρείτε απέναντί σας .
Διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου χθές.

Μηπως θα πρεπει να γινει επεκταση του δρομου στα μετρα που εχει χαραχθει, δεξια και αριστερα 25 μετρα περιπου και νησιδα στη μεση με σαμαρακια και ενα φαναρι στη διασταυρωση; αλλα θα χασουν ψηφους μαλλον γιαυτο δε το κανουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio