Δικαίωση της παράταξης Μαντά στο δικαστήριο για την παράταση λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα στο Παράλιο Άστρος

Τετ, 16/11/2022 - 15:39
Image

Την Παρασκευή 11/11/2022, στα δικαστήρια του Ναυπλίου δικάστηκε η μήνυση που είχε υποβάλλει ο Πρόεδρος της κοινότητας Παραλίου Αστρους,  κατά του Τ. Δημάρχου Παναγιώτη Μαντά, των Τ. Αντιδημάρχων Δ. Γκαύρου και Ι. Χονδρολέου και όλων των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου έτους 2017.
 

Οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα,  για όλη την κατηγορία που είχε συμπεριλάβει στη μήνυση του ο Νικόλαος Κωνσταντίνου, συγκεκριμένα  για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση», επειδή εξέδωσαν παρατάσεις λειτουργίας μουσικής έως τις 2:00π.μ. και δεν αφαίρεσαν οριστικά την άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παράλιο Αστρος.
 

Στην διαδικασία των καταθέσεων, προέκυψαν πολλά ζητήματα που κατέστησαν σαφέστατο το αβάσιμο της μήνυσης του Νικ. Κωνσταντίνου.  
 

Οι κατηγορούμενοι λοιπόν κρίθηκαν αθώοι, επειδή ο  Ν. Κωνσταντίνου και οι νομικοί  του καθοδηγητές και σύμβουλοι, «ξέχασαν» ή είχαν σκοπό να  αποκρύψουν:
• Την 233/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία απόφαση ελέγχθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και με την υπ’ αριθμό 2001/02-02-2018 κρίθηκε ΝΟΜΙΜΗ
• Την υπ’ αριθμ. 64/2767/04-04-2017 απόφαση Δήμαρχου (ΑΔΑ: ΩΦΖΠΩ9Ψ-ΕΒΩ)
• Το  υπ’ αριθμό 180/1979 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 46/Α/10-03-1979), και την ΚΥΑ με αριθμό 16228/2017 (Φ.Ε.Κ με αριθμό 1723/18-05-2017) που δίνουν στην Επιτροπή Ποιότητας την διακριτική ευχέρεια επιβολής του μέτρου της οριστικής ή μη αφαίρεσης αδείας λειτουργίας ΚΥΕ
• Το γεγονός ότι από το 2019 έως και σήμερα, ο Ν. Κωνσταντίνου εισηγείται συνεχώς στο συμβούλιο της Κοινότητας που πλέον εκδίδει τια άδειες παράτασης μουσικής, τα ίδια ακριβώς με αυτά που κατηγορεί. Δηλαδή την παράταση του ωραρίου μέχρις τις 2:00π.μ.
 

Οι Μάρτυρες που είχε υποδείξει ο Ν. Κωνσταντίνου ως πολιτική αγωγή, κατέθεσαν ότι ενοχλούνται σήμερα από τη μουσική των καταστημάτων, με έκπληξη όμως κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν ότι τις παρατάσεις της λειτουργίας μουσικής τις υπογράφει από το 2019 ο Κωνσταντίνου και όχι οι κατηγορούμενοι.
Μετά το αποτέλεσμα της δίκης, θέτουμε τα παρακάτω αυτονόητα ερωτήματα:
1. Πόσο αίολη και παραπλανητική ήταν η μήνυση που κατέθεσε ο Κωνσταντίνου στις 23/11/2017;
2. Ποιοί ήταν οι πραγματικοί λόγοι της υποβολής αυτής της εκ του αποτελέσματος αποδεδειγμένης αίολης μήνυσης;
3. Τελικά οι μόνοι που δεν είχαν καταλάβει την αβασιμότητα της μήνυσης ήταν ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και  ο Δήμαρχος, που αρνήθηκαν την παροχή νομικής συνδρομής στους κατηγορούμενους, με το επιχείρημα της «βασιμότητας άσκησης της ποινικής δίωξης»
4. Θα εξηγήσουν τη στάση τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η θα ακολουθήσουν τη συνήθη πρακτική του στρουθοκαμηλισμού;
Εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την υπόληψη μας ως δημοτική παράταξη και ως άτομα και σε άλλες υποθέσεις.
 

Επίσης θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε την επιστροφή της λάσπης και των συκοφαντιών για την άσκηση της δημοτικής αρχής από την παράταξη μας, σε αυτούς που τις εκσφενδόνισαν για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς.
 

Γιατί εκτός από τη λάσπη, υπάρχουν και η ουσία, η αλήθεια  και η δικαιοσύνη που στο τέλος επικρατούν.        

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών
Αστρος 16/11/2023

Σχόλια επισκεπτών

Με τυπικές διοικητικές αποφάσεις δικαστηρίων όπως αυτές που εκδίδονται καθημερινά κατά εκατοντάδες ψάχνουν κάποιοι να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία. Ο λαός σας καταδίκασε κύριοι και η απόφαση είναι αμετάκλητη. Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά στους πενθούντες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio