Διήμερη εκδρομή στους Δελφούς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίταινας

Τετ, 15/02/2023 - 19:13
Image

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίταινας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στους ΔΕΛΦΟΥΣ στις 18 και 19 Μαρτίου 2023. Εκτός από τους Δελφούς, τον ομφαλό και κέντρο της γης κατά την αρχαιότητα, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και γνωρίσουμε τα Κρύα Λιβαδιάς, ένα παραμυθένιο τοπίο, τη Μονή Οσίου Λουκά, ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία, την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, τη γραφική Ιτέα, το μαγευτικό Γαλαξίδι, την ιστορική Ναύπακτο.

 

Τιμή συμμετοχής 90 ευρώ /άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν – Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στους Δελφούς με πρωινό και δείπνο – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα – Ξεναγήσεις – Φόροι

Για κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Σύλλογος: 6978449830

TsiorosTravel:

2710227577 ,6945907034,6944301180, 6979228646(Άστρος)

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η Μέρα Σάββατο: ΑΣΤΡΟΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ

Συγκέντρωση & αναχώρηση από το Άστρος στις 07:30 το πρωί. Στις 09:00 θα κάνουμε μια ώρα στάση για καφέ και ξεκούραση στα Μέγαρα. Στις 12:30 άφιξη στη Λιβαδειά (Κρύα) όπου βρίσκεται ένα πανέμορφο τοπίο με τρεχούμενα νερά από πηγές, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και μικροί καταρράκτες που συνθέτουν ένα μέρος σαν από παραμύθι! Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό σε μία από τις ταβέρνες δίπλα και γύρω από τους καταρράκτες. Είτε επιλέξετε το ξακουστό "σουβλάκι Λιβαδειάς", είτε κάποια άλλη γευστική απόλαυση, το σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευτείτε με τίποτα. Παραμονή περίπου 2 ώρες, και αναχώρηση για τη Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα που είναι ιδρυμένο πάνω σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα. Στις 15:00 αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, την όμορφη αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας, με χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, ανεξαρτήτου εποχής. Εκεί θα κάνουμε έναν μικρό περίπατο για να περιηγηθούμε στα στενά της, στον κεντρικό δρόμο της με τα πολυάριθμα μαγαζιά, και να απολαύσουμε την ομορφιά της και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τους Δελφούς όπου ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος το απόγευμα. Το βράδυ θα φάμε και θα διασκεδάσουμε στην Αράχωβα και στη συνέχεια επιστροφή για διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα: Κυριακή  ΙΤΕΑ, ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση στις 9:00 για μια επαφή με τον ιστορικό τόπο των Δελφών  γνωστό και ως «ομφαλό της γης» όπου, κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, λειτουργούσε το πιο ξακουστό και σημαντικό μαντείο του ελληνικού κόσμου. Εκεί θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ένα από τους σημαντικότερους και πιο πλούσιους σε ευρήματα τόπους στην Ελλάδα. (είσοδος ελεύθερη). Περίπου στις 11:00 άφιξη την παραλιακή Ιτέα,  ένα σημαντικό επιβατικό και εμπορικό λιμάνι, που αποτελεί την έξοδο προς τη θάλασσα όχι μόνο του νομού αλλά και όλης τη Κεντρικής Ελλάδας. Εκεί θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτακατά μήκος της παραλίας, για να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά που σώζονται μέχρι και σήμερα και μετά συνεχίζουμε για το γραφικό και ιστορικό Γαλαξίδι, ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας καθώς διαθέτει γραφικότητα νησιού και φυσική ομορφιά βουνού, συνδυασμός που συμβάλλει στο ευχάριστο και αναζωογονητικό κλίμα. Κάνοντας μια βόλτα στα ανηφορικά σοκάκια, θα δούμε τα υπέροχα καπετανόσπιτα και τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Νικολάου με το περίφημο σκαλιστό ξύλινο τέμπλο, καμωμένο από ολόκληρους κορμούς καρυδιάς . Επόμενη στάση μας για φαγητό και ξεκούραση  η Ναύπακτο μια πόλη που στέκει με το ένα πόδι στο βουνό και με το άλλο στη θάλασσα! Φορτωμένη με 2,5 χιλιάδες χρόνια ιστορίας, συνεχίζει να έλκει το ενδιαφέρον επισκεπτών που θα περπατήσουν το ενετικό της λιμάνι. Τέλος αναχώρηση για την πόλη μας μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άφιξη αργά το βράδυ έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις ενός υπέροχου διημέρου.

φωτογραφία EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio