Δασικοί χάρτες: Νέα προθεσμία θα ζητήσει η Β. Κυνουρία για Άστρος και Παράλιο Άστρος

Παρ, 16/03/2018 - 17:48
Image

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κυνουρίας όπου συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα της διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών που έχει λήξει για το Άστρος και για το Παράλιο Άστρος.

Ακολούθως, ανέφερε τις ημερομηνίες λήξεως στα Δολιανά και στο Ξηροπήγαδο.

Όσον αφορά στη διόρθωση κτηματολογικών εγγραφών στο Άστρος και στο Παράλιο, δεν έχει τηρηθεί η υποχρέωση εκ του νόμου να γίνει η οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών, μετά την ανακοίνωση του δασικού χάρτη.

Στο παρελθόν τα έγγραφα έχουν εκδοθεί με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Συγκεκριμένα μίλησε για μια υπόθεση που έχει ληφθεί τον Αύγουστο του 2017.

Αυτό αφορά άλλους Δήμους όπως είναι ο Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Ροδόπολη και Σταμάτα, αλλά και άλλους Δήμους που έχουν πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Σε κάθε κτηματολογικό διάγραμμα εμφανίζονται οι δασολογικές περιοχές. Δυστυχώς η προθεσμία έχει λήξει στο Άστρος και στο Παράλιο Άστρος ενώ στα Δολιανά ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Ο κ. Μαντάς δήλωσε πως ο κάθε πολίτης πρέπει να μεριμνήσει και να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο. Στόχος του Δήμου είναι να προβεί σε νομικές ενέργειες, και να ζητήσει την παράταση της δυνατότητας διόρθωσης κοινωνικών εγγραφών για τα Δολιάνα.

Ειδικά για το Άστρος και το Παράλιο η Δημοτική Αρχή θέλει να ζητήσει την εκ νέου χορήγηση προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών αλλαγών, έστω και μόνο για ακίνητα που αφορούν τους δασικούς χάρτες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio