Βρέθηκε ο χώρος που θα κατασκευαστεί το νέο αναβαθμισμένο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του δήμου μας (vid)

Δευ, 13/12/2021 - 11:13
Image

Το θέμα της μεταστέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Βόρειας Κυνουρίας, τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας. Μέχρι σήμερα και πάνω από δώδεκα χρόνια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Βόρειας Κυνουρίας στεγάζεται σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο χωριό Προσήλια που σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις προϋπόθεσεις για αυτό τον σκοπό.

Το ArcadiaPortal.gr σε επιτόπια ρεπορτάζ (δείτε εδώ) έχει αναδείξει το πάγιο πρόβλημα και έχει μεταφέρει το άγχος και την αγωνία των πυροσβεστών (δείτε εδώ) για την επιτακτική αλλαγή στέγασης της υπηρεσίας, έτσι ώστε η νευραλγική αυτή υπηρεσία να μπορέσει να εκπληρώσει με αμεσότητα τους σκοπούς της.

Το σημαντικότερο θέμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε στην «Περί παραχώρησης οικοπέδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους» ανέπτυξε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος.

Ο κ. Καμπύλης στην αρχή της τοποθέτησής του έριξε «καρφιά» στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα στον κ. Μαντά ο οποίος αποφάσισε να απουσιάζει από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, αφού τόσα χρόνια και ως διοίκηση δεν είχε κάνει τίποτα για το θέμα, όπως υπογράμμισε.

Η δημοτική αρχή γνωρίζει το διαχρονικό πρόβλημα και έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής και την μετατροπή του σε πυροσβεστική υπηρεσία για να μπορεί να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν και για να διαφυλάξουν την παραμονή της υπηρεσίας στην περιοχή, είπε.

Ο κ. Καμπύλης μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά τη δημοτικής αρχής για την εξεύρεση νέου χώρου όπου θα στεγαστεί η υπηρεσία και για την αξιολόγηση που έχει γίνει.

Η πρόταση που έκανε στο Σώμα ήταν να αξιοποιηθεί ένα ακίνητο – οικόπεδο που ανήκει στην κοινότητα Μελιγούς το οποίο συνηθίζεται να αποκαλείται «Το παλιό γήπεδο» έκτασης 6.957 τ.μ.

Ύστερα από αυτοψία και έγκριση του Αρχηγείου, έπρεπε να βρεθούν οι πόροι που θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του έργου.

Εισηγούμαστε την παραχώρηση για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης και αναβάθμισης της υπηρεσίας.

Με την υλοποίηση του έργου, προάγονται τα τοπικά συμφέροντα και εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των δημοτών

Η παραχώρηση έγινε για 99 χρόνια και, όπως είπε ο δήμαρχος, έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου και θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Τέλος ο κ. Δημήτρης Κατσής, μίλησε για το κόστος του έργου το οποίο θα είναι πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ θα γίνει από την ΚτΥπ ΑΕ

Video

Σχόλια επισκεπτών

Στα χαρτιά φτιάχνονται όλα υπέροχα.. Αν δεν το δουμε το κτίριο με τα μάτια μας μια τρυπα στο νερό θα έχει γίνει. Βλέπω να φευγει απο τα προσηλια σε καμιά δεκαετία και βάλε.. Ο Θεός να μας φωτίσει μην παρουμε καμιά φωτιά.

Ευτυχώς που το καταλάβατε που είναι να ακουστεί η πυροσβεστική στην άκρη του κόσμου μακριά από το κέντρο εκεί που είναι οι πιο πολλοί ανθρώποι με τις πιο πολλές δραστηριότητες

Ας ελπίσουμε να γίνει πραγματικότητα το έργο. Να καταλάβει ο κύριος 19;00 ότι το έργο δε γίνεται για να βρίσκονται σε κίνηση οι πυροσβέστες αλλά για την κοινωνία. Τι περιμένεις από τέτοια μυαλά όμως!

Αντί να φτιάξτε κάνα δημαρχείο που πέρασαν 20, ψρονια και δε κουνιέται φίλο πάρα κοιτάτε ιντην πυροσβεστική αλλά εκεί γύρω στην πλατεία δεν υπάρχει χορός όπως δεν θα γίνει. Πότε μουσείο δε θα γίνει και δημαρχείο γιατί υπάρχουν συμφέροντα ειδικά για το δημαρχείο ήταν έτοιμο το σχολείο της Μελιγους αλλά. Που να σας αφήσει ο τοπικισμός να δείτε πάρα πέρα γι αυτό δεν γίνεται τίποτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio