Βελτίωση κατάστασης πέτρινης σκάλας εισόδου κεντρικής πλατείας Πραστού

Παρ, 17/07/2020 - 12:14
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Βελτίωση κατάστασης πέτρινης σκάλας εισόδου κεντρικής πλατείας ΠΡΑΣΤΟΎ - Αποκατάσταση Βατότητας και ασφάλεια χρήσης της από τους πολίτες.

Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί ότι θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τα ευχάριστα νέα που έρχονται το ένα μετά το άλλο για το χωριό μας, ως αποτελέσματα – καρποί των συντονισμένων προσπαθειών που κάναμε μέσα στους λίγους μήνες που έχουμε αναλάβει την αυτοδιοίκηση του Χωριού μας.
Βελτιώθηκε η κατάσταση της πέτρινης σκάλας εισόδου – εξόδου της κεντρικής πλατείας του ΠΡΑΣΤΟΎ (Πλατεία Μανώλη Ντούνια). Όπως όλοι είχατε διαπιστώσει η σκάλα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, τα πέτρινα αγκωνάρια (πατήματα) είχαν ξεκολλήσει από την βάση τους και κουνιόντουσαν, τα πλατύσκαλα το ίδιο, ο πέτρινος τοίχος προστασίας στα δεξιά της σκάλας ήταν μισογκρεμισμένος κλπ . Οι χρησιμοποιούντες πολίτες την σκάλα αυτή για να εισέλθουν – εξέλθουν στην κεντρική πλατεία κινδύνευαν να τους προκληθεί ατύχημα με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.
Προβήκαμε άμεσα σε εργασίες βελτίωσης της κατάστασης της σκάλας όπως : Απομακρύναμε όλα τα αγκωνάρια ( πατήματα), καθαρίσαμε την βάση της σκάλας από τα χώματα και τα χορτάρια, επανατοποθετήσαμε τα πέτρινα σκαλοπάτια με τσιμέντο - ασβεστοκονίαμα και τα αρμολογήσαμε, ξανακτίσαμε τον μισογκρεμισμένο πέτρινο τοίχο προστασίας στην δεξιά πλευρά της σκάλας όπως ήταν παλιά τον οποίο και ασπρίσαμε με ασβέστη κλπ.
Τώρα πλέον η σκάλα έγινε καλαίσθητη όπως ήταν τα ένδοξα χρόνια της Ιστορικής Πρωτεύουσας της Τσακωνιάς και μπορούν πλέον οι πολίτες να την χρησιμοποιούν με ασφάλεια κατά την είσοδο και έξοδο τους από την κεντρική πλατεία Πραστού.
Σημείωση : Η δαπάνη πολύ μικρή. ΕΔΩ δημιουργείται το ερώτημα γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν τίποτα στον Πραστό ούτε αυτά τα μικρά που δεν απαιτούσαν μεγάλες Δαπάνες.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, ως νέα Κοινοτική Αρχή για την βελτίωση του χωριού μας, πολλαπλώς και σε κάθε κατεύθυνση και θεματικό αντικείμενο.
Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για κάθε ευχάριστο νέο, κυρίως όταν θα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και θα υλοποιείται το κάθε έργο από αυτά που είχαμε εξαγγείλει στο πρόγραμμά μας, όταν το έργο θα μπορείτε να το βλέπετε και να το απολαμβάνετε.
Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες όπου μπορείτε να διαπιστώσετε πως ήταν η σκάλα ΠΡΙΝ και πως έγινε ΤΩΡΑ.

Πραστός 17 Ιουλίου 2020

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Σχόλια επισκεπτών

Πολλά Μπράβο στην νέα κοινοτική αρχή του Πραστού. Είναι αξιέπαινοι. έχουν κάνει τόσα
πολλά πράγματα μέσα σε λίγο χρόνο. Τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στον Πραστό. Γιατί; Γιατί; Γιατί; Πρέπει να πάνε να κρυφτούν οι προηγούμενοι για την απραξία τους και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους.

ρε φιλε ανωνυμε οταν λες οτι εχουν κανει πολλα πραγματα μεσα σε λιγο χρονο αναφερεσαι στα λαστιχα που τοποθετηθηκαν ωστε να ποτιζουν κηπους με αποτελεσμα να χτυπησει ενας συγχωριανος μας?? αυτα τα καταπινει η νεα κοινοτικη αρχη γιατι δεν την συμφερει. Ας κανουμε κανενα εργο σοβαρο κ ας αφησουμε τις κινησεις του φαινεσθαι. Και ποιο ακριβως ειναι το εργο ??? δυο σκαλοπατακια ???? χαχαχαχαχαχ .... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Κ εις ανωτερα ... χαχαχαχαχαχαχα

Απάντηση στο σχόλιο Παρ. 17/07/2020 - 19:17. Είναι μεγάλος ο πόνος σου σε ξέρουν όλοι στον Πραστό που τους αποκάλεσες Μαιμούδες στις εκλογές γιατί ψήφισαν οι Πραστιώτες το σημερινό ΑΞΙΟ πρόεδρο και δεν ψήφισαν τον συγγενή σου "Διαμάντι" που δεν έβαλε ούτε λιθαράκι 9 ολόκληρα χρόνια στον Πραστό. Κρίμα γιατί είσαι νέο άτομο και γράφεις βλακείες για Μαιμούδες - Μπανάνες ...............

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΥΧΙΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ???
ΑΝ ΤΟ ΈΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ......
2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio