Ατσίγγανος: Προς την ανάδειξη αναδόχου για το έργο προστασίας της οδού από την θαλάσσια διάβρωση

Πέμ, 22/09/2022 - 13:17
Image

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων και τοποθέτησής τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων διενέργειας της 2ης Πρόσκλησης της Π.Ε. Λακωνίας για την υποβολή οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (ΔΣΑ) για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022 – 2023, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, συνολικού προϋπολογισμού έως του ποσού των 343.426,66 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%, καθώς και δικαιωμάτων προαίρεσης για τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων έως 20% και παράτασης έως 30%.

Από την Επιτροπή εγκρίθηκε, εξ άλλου, η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργο αντικατάστασης και αναβάθμισης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στους Χράνους, από πιστώσεις του 5ου ΕΑΠ / Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, όπως και το πρακτικό του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου προστασίας του παραλιακού δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος στο Παράλιο Αστρος, καθώς και η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο αναπλάσεων οδών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού.

Εκτός ημερησίας διάταξης, στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορούσε στην ανάδειξη αναδόχου για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην Π.Ε. Λακωνίας για τα έτη 2022 – 2023 – 2024, έργο προϋπολογισμού 222.140,59 ευρώ με ΦΠΑ.

Εγκρίθηκε επίσης το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 2.700.000 ευρώ έργου νέου σχολικού συγκροτήματος Δήμου Ελαφονήσου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δυνατότητα επέκτασης -για άλλους 12 μήνες- του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών στην Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια επισκεπτών

Με επιμονή και σοβαρότητα και χωρίς μεγάλα λόγια ο Καμπύλης δίνει λύσεις. Κανονικές όχι του καφενείου ¨θα και θα και θα¨". Μόνο με δουλειά και σεμνότητα λύνονται τα προβλήματα με αέρα και φιγούρες καταλήγεις στα ορεινά να αγναντεύεις τις ρεματιές. Γιώργο προχώρα σταθερά και μη φοβάσαι τίποτα.

Τόσος πόνος για τα χάλια του Καμπύλη ρε φίλε; Τόσος; Που φτάνετε στο σημείο να μιλάτε για επιμονη και σοβαρότητα για έργα που κάνει η Περιφέρεια; Ευχαριστείστε το Σκαντζό μια φορά που σας κάνει το έργο..

χρόνια περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην περιοχή της Γλυφάδας και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Τα χρήματα από τον Ζορμπά έχουν δωθεί εδώ και 3 χρόνια, η κατάσταση όμως στην περιοχή είναι αισχρή με σκουριασμένα σίδερα, σκουπίδια, μπάζα στα χωράφια, οικολογική καταστροφή της παραλίας και θάλασσας στο μάγιο, αυτοκινητιστικά ατυχήματα κάθε καλοκαίρι λόγω έλλειψης φωτισμού , αγκόναρια στις αμμουδιές που έριξαν οι έξυπνοι, στασιμα βουρκονερα γεμάτο κουνούπια, ανεξέλεγκτες καλαμιές σαν δάσο, σπασμένοι δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια και ακόμα περιμένουμε...
Ντροπή!! Τα άρθρα αυτά τα έχουμε ξαναδιαβάσει!!! Πιάστε δουλειά ΤΩΡΑ!!

"σοβαρότητα" και "δουλειά" ;;;;; έχεις περάσει από την περιοχή τα τελευταία 5 χρόνια ρε παλικάρι;;;; έχεις δει πως είναι;;;;;; πλάκα μας κάνεις τώρα; Ξύπνα, ώρα για ύπνο... Χελόουυυυ
Εδώ μόνιμος κάτοικος περιοχής όχι Γκόρτσος !!!

Ξέρεις τι θέλουν ε;
Τα λιθάρια που έριξαν στις ακτές μας, να τους τις βάλουμε στα σπίτια τους (να μην πω και κάπου αλλού). Οι τύποι που κάνουν τις μελέτες, είναι τελείως άχρηστοι. Μπάζα! Όνομα και πράγμα! Έχουν καταστρέψει όλο τον Ατσίγγανο! Ντροπή και αίσχος!!!

Παρακαλώ ξανακάντε άρθρο με φωτογραφίες από την περιοχή της Γλυφαδας και του Ατσίγγανου να ξαναδούν οι αρμόδιες υπηρεσίες το ΧΆΛΙ και την ΝΤΡΟΠΉ της περιοχής μας.
Στείλτε τα και στους βουλευτές μας να καμαρώσουν!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio