Αρνητικός στον κορωνοϊό ο οδηγός ασθενοφόρου που μετέφερε τον 80χρονο από τον Στόλο

Τετ, 01/04/2020 - 11:53
Image

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας 80χρονος από τον οικισμό Φούντωμα, στο χωριό Στόλος, την περασμένη εβδομάδα με την τοπική κοινωνία να αναστατώνεται.

Ύστερα από αυτό τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό ο γιατρός που τον κούραρε, ο οδηγός του ασθενοφόρου που τον μετέφερε και ο αγροτικός ιατρός που τον εξέτασε.

Ο καρδιολόγος με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου 28/03/2020 ενημερώθηκε ότι τα αποτελέσματα του τεστ για τον Covid-19 είναι αρνητικά. Να υπενθυμίσουμε ότι ο καρδιολόγος ήταν  σπίτι σε κατ' οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του προκειμένου να ανακόψει την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Σήμερα μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον οδηγό του ασθενοφόρου που μετέφερε τον 80χρονο Σαράντο Μπούζο, μας ενημέρωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αγροτικός ιατρός που εξέτασε τον 80χρονο, βγήκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά το τεστ.

Ο οδηγός - διασώστης Σαράντος Μπούζος δήλωσε:

Σε οποιοδήποτε περιστατικό κληθούμε να επέμβουμε, πάντα το κύριο μέλημά μας είναι τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας για εμάς και για τα άτομα που παρευρίσκονται στον χώρο του συμβάντος.

Έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου μπήκε σε καραντίνα χωρίς όμως να διευκρινιστεί ότι για προληπτικούς και μόνο λόγους παραμείναμε στα σπίτια μας για κάποιες μέρες, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη ανησυχία στους ανθρώπους που είχαν συναναστραφεί μαζί μας, οι οποίοι πίστεψαν λανθασμένα πως είχαμε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Κατόπιν τούτου δέχθηκα δεκάδες κλήσεις από πανικοβλημένους ανθρώπους αφού φοβήθηκαν πως υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης.

Καλό είναι λοιπόν να παραμένουμε ψύχραιμοι και να εμπιστευόμαστε το προσωπικό που εργάζεται στους τομείς της υγείας, καθώς είναι έμπειρο και καταρτισμένο.

Εύχομαι οι άγιες μέρες του Πάσχα να χαρίσουν υγεία και ευημερία σε όλους.

Σχόλια επισκεπτών

You are doing a very good job!!! Thank you. I want to thank all the ambulance drivers,nurses, doctors, healthcare center worker's, hospitals, supermarket worker's, people who care about all the old people ho can't do without the help !!! if we wouldn't have you,then we would be lost in this bad times. Thank you to you all.

Οι αρμόδιοι που κάνουν δηλώσεις εν μέσω κορωνοϊού καλό είναι να διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.Η λέξη καραντίνα έχει επί το πλείστον αρνητική σημασία.Δείτε την ετυμολογία: Περιορισμός για κάποιο χρονικό διάστημα και εξέταση όσων ανθρώπων (ή ζώων ή εμπορευμάτων) έρχονταν από περιοχές που είχαν εξαπλωθεί μολυσματικές ασθένειες
περιορισμός της επικοινωνίας με κάποιον που έχει προσβληθεί από μολυσματική μεταδοτική ασθένεια
Η λέξη προέρχεται από τη φράση quarantina giorni (=σαράντα μέρες) και αναφέρεται στο χρονικό διάστημα των σαράντα ημερών, κατά το οποίο τα βενετικά πλοία που έρχονταν από χώρες που είχαν πανούκλα, παρέμεναν σε καραντίνα στ' ανοιχτά, πριν πλησιάσουν την Βενετία Πηγή: Βικιλεξικό

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio