Απαντήσεις Λυτρίβη για τη Σχολική Επιτροπή και τα ανώνυμα σχόλια στα ΜΜΕ

Παρ, 08/05/2020 - 14:24
Image

Ενημερώθηκα την Πέμπτη 07-05-2020 για άλλη μία έκτακτη συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής. Η πλειοψηφία των συνεδριάσεων από την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι έκτακτες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έχω ενημερωθεί το προηγούμενο βράδυ(για τη σημερινή) και ο κανόνας είναι 1-2 ώρες πριν να λαμβάνουμε τις εισηγήσεις. Ως εκ τούτου δεν μπορώ καν να παρευρίσκομαι λόγω εργασίας. Καλό θα ήταν να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός.Αυτό σαν μια γενική παρατήρηση.
Ως προς τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης,ψήφισα θετικά σε όλα καθώς είναι αναγκαίες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κάποιες παρατηρήσεις μου στο θέμα της κατανομής της επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα ήθελα να καταγραφούν.
*Σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής επιτροπής παιδείας καθορίστηκε το ποσοστό 70-30.
*Οι σχολικές επιτροπές δεν ερωτήθηκαν καν για το θέμα. Θεωρώ πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διάλογος.
*Ως προς το ποσοστό η παράταξη μου το είχε καθορίσει όταν ήταν Δημοτική Αρχή. Η τωρινή Δημοτική Αρχή διαφωνούσε με αυτό. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι συνεχίζει αυτή τη πολιτική.
*Ο Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας και αγαπητός συνάδελφος Αλέξης Αρφάνης ,μας είχε αναφέρει στη πρώτη συνεδρίαση ότι θα διενεργηθεί άμεσα οικονομοτεχνική μελέτη για το καθορισμό του ποσοστού. Πέρασε η κατανομή του 2019 καθορίστηκε η Ά του 2020 και ακόμα αναμένουμε.
*Θεωρώ πως εφόσον υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες θα πρέπει έστω και καθυστερημένα αυτή η μελέτη να πραγματοποιηθεί προκειμένου να ξέρουμε που βαδίζουμε. Εκτός αυτού τα δεδομένα χρόνο με το χρόνο αλλάζουν. Ως εκ τούτου κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνετε συνέχεια.

Κάτι τελευταίο άσχετο με την επιτροπή αλλά σε σχέση με το Δημόσιο διάλογο. Παρακολουθώ όπως όλοι σας την ανθρωποφαγία απο τους «ανώνυμους χούλιγκαν» του διαδυκτίου. Εχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν οτι όλη αυτή η κατάσταση προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στο τόπο. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση απλά εκφράζουμε τις απόψεις μας ως οφείλουμε απέναντι στο κόσμο που μας εξέλεξε. Κάποιες φορές σηκώνοντας τους τόνους.Είναι στοιχείο και αυτό του πολιτικού διαλόγου. Αλλά θελω να πιστεύω πως το κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως για το καλό του τόπου.
*Θα κλείσω με μία παράκλιση προς όλους. Κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας στους ανώνυμους υβριστές. Το ξέρω δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές και εγώ πιάνω τον εαυτό μου να τους διαβάζω. Πιστεύω ακράδαντα όμως οτι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πηγαίνουν το τόπο μας πίσω και να κλονίζουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς.
Αυτά για την ώρα. Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Γιώργος Λυτρίβης Μέλιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Δ/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio