Αντικατάσταση αγωγών αμιάντου σε Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί, Βέρβενα και Αγ. Ανδρέα

Τρί, 07/12/2021 - 13:55
Image

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η Δημοτική επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ για την υλοποίηση του έργου  «Αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών αμιάντου, στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης των οικισμών Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί, Βέρβενα και Αγ. Ανδρέα»

Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης είναι ένα ζητούμενο για την περιοχή αφού εχει αποδειχτεί από έρευνες ότι ο αμίαντος προκαλεί προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων και στις περιοχές όπου υπάρχει αμίαντος σε σωλήνες ύδρευσης γίνεται αντικατάσταση αυτού, με την πρόταση νέων αγωγών από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς.

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ο προϋπολογισμός της φτάνει τα  862.380,20 ευρώ, ενώ η προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης του έργου είναι η 31.12.2023 (δείτε ΕΔΩ)

Σημειώνεται ότι η αντικατάσταση πραγματοποιείται με κατασκευή νέων αγωγών σε άλλη θέση.

Οι παλαιοί αγωγοί αμιάντου εγκαταλείπονται. Δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας σύμβασης η κατάργηση και απόρριψη των υφισταμένων αγωγών αμιάντου.

Η αντικατάσταση των τμημάτων αγωγών στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, στους προαναφερθέντες οικισμούς κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι οι αγωγοί είναι πεπαλαιωμένοι και από αμίαντο.

Οι αγωγοί αυτοί είναι ανθεκτικότεροι, παρουσιάζουν πολύ μικρότερες τριβές και απώλειες και επιπλέον είναι πολύ καλύτεροι από την άποψη της υγιεινής και της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Οι νέοι αγωγοί ύδρευσης που θα κατασκευαστούν θα εξυπηρετούν τους οικισμούς Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί, Βέρβενα και Αγ. Ανδρέα.

Συγκεκριμένα προτείνεται η αντικατάσταση:
·Αγωγών διατομής Φ90 / μήκους 2.447μ και διατομής Φ110 / μήκους 2.151μ
στον οικισμό Άστρους.
·Αγωγών διατομής Φ90 / μήκους 1.738μ στον οικισμό Παράλιο Άστρους.
·Αγωγών διατομής Φ90 / μήκους 1.739μ στον οικισμό Καστρί.
· Αγωγών διατομής Φ90 / μήκους 257μ στον οικισμό Βέρβενα.
· Αγωγών διατομής Φ90 / μήκους 1.018μ στον οικισμό Αγ. Ανδρέα.

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια επισκεπτών

Απο ποτε σέρνεται αυτο το εργο; Ο Μαντας δεν είχε κάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση; ακόμα συμβάσεις κυρια δευα; Ξέρεις ποσα χρονια περασαν; άσε, θα το κάνει ο επόμενος....

Ήταν δύσκολο όταν έσκαβαν για τις σωλήνες τις αποχέτευσης, να βάλουν και αυτές του νερού; πάλι λακκούβες και σκαψίματα στους ήδη χιλιομπαλωμένους δρόμους;;; Α, και το σκάψιμο σίγουρα θα γίνει καλοκαίρι για να τους βλέπουμε κιόλας....
Α, με την αποχέτευση τι γίνεται;;;;

Απο ποτε σέρνεται αυτο το εργο; Ο Μαντας δεν είχε κάνει τη μελέτη και τη χρηματοδότηση; ακόμα συμβάσεις κυρια δευα; Ξέρεις ποσα χρονια περασαν; άσε, θα το κάνει ο επόμενος....

κ Πρόεδρε εάν κατάλαβα καλά μας λέτε ότι πεινουμε νερό από ακατάλληλες σωλήνες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και θα πεινουμε μέχρι το 2023 ,και να πληρώνουμε γι'αυτό και με 80 o/o επιπλέονθα μας πείτε τόσο καιρό πίνατε ναι πίναμε αλλά τώρα που μας το δηλώνεται και το μαθαίνουμε δεν θέλουμε ούτε μια ώρα η παρά πάνω το βλέπουν ? Εάν δεν μπορείτε φύγετε είναι ένας νόμιμος τρόπος διαμαρτυρίας ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ και εγώ και τα παιδάκια μου

τουλαχιστον η προεδρος στα δυο χρονια που εχει αναλαβει υπεγραψε τη προγραμματικη συμβαση για να αλλαχθουν οι σωληνες,ενα μερος των οποιων στο αστρος ειχε αλλαχτει επι δημαρχιας στρατη...ο μαντας εννεα χρονια εκτος απο υπογραφη τι ειχε κανει?οεο

Απαράδεκτο να μαθαίνει ο κόσμος με τόσο μεγάλη καθυστέρηση ότι έπινε και πίνει ακόμα νερό από σωλήνες αμιάντου, ένα υλικό καρκινογόνο.
Η αντικατάσταση έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Επίσης, ποιος θα ασχοληθεί με τις πλάκες που βρίσκονται εντός θάλασσας; Από τί υλικό είναι; Έχει γίνει χημική ανάλυση; Κόσμος κάνει μπάνιο στη θάλασσα . Γιατί δεν γίνεται καθαρισμός της θάλασσας από αυτές τις πλάκες; Ποιος φέρει ευθύνη εάν αποδειχθεί ότι είναι βλαβερές για τον άνθρωπο; Ειδικά όταν βρίσκονται μέσα σε θαλασσινό νερό και σταδιακά αποσυντίθονται;

Εάν ειπαρχει μελέτη από κ Μαντά ξεκινήστε σήμερα τις διαδικασίες όχι αύριο δεββ έχει κανένας δικαίωμα να παίζει με την υγεία μας επιτέλους συνεργαστείτε τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιός θα κόψει την κορδέλα πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές για τα περαιτέρω ? Τα παιδιά του λαγού τη λένε θα το αναφέρουν στους Βουλευτές ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio