Ανησυχητικά τα νούμερα για τον τουρισμό στο Δήμο μας

Τρί, 03/10/2023 - 23:54
Image

Τον περασμένο Ιούλιο η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα στοιχεία της Έρευνας Κίνησης Καταλυμάτων Ξενοδοχειακού Τύπου και Κάμπινγκ και Συλλογικών καταλυμάτων Σύντομης Διαμονής (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια) για το έτος αναφοράς 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά το έτος 2022 σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του έτους 2019 ,να σημειωθεί πως το 2020 και 2021 εiχαμε την περίοδο covid, στο σύνολο των καταλυμάτων αυτών παρατηρείται αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 19,25%.

Στην Αρκαδία σύμφωνα με τα στοιχεία το 2022 είχαμε αύξηση στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2019 σε Νότια Κυνουρία, Μεγαλόπολη και Γορτυνία, ενώ οι Δήμοι Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας παρουσιάζουν μείωση.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά αύξησης και μείωσης στις διανυκτερεύσεις πελατών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ), κατά τα έτη 2019 και 2022 στους Δήμους της Αρκαδίας:

Δήμος Τρίπολης

2019: 77.493

2022: 41.202

-46,83%

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

2019: 13.215

2022: 9.912

-24,99%

Δήμος Νότιας Κυνουρίας

2019: 18.503

2022: 28.040

+51,54%

Δήμος Μεγαλόπολης

2019:07.192

2022: 9.265

+28,82%

Δήμος Γορτυνίας

2019: 33.519

2022: 45.651

+36,19%

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό κε Δήμαρχε θα πει ΑΝΑΠΤΥΞΗ;;; Αυτά έλεγες προεκλογικά το 2019 και ξέρεις τι άλλο έλεγες;;;;
"Στόχος μας είναι η Βόρεια Κυνουρία να γίνει τουριστικός προορισμός και τους 12 μήνες του χρόνου".
Ωραίοι δρόμοι, τα κτίρια κλπ αλλά από ανάπτυξη μηδέν.

Εμείς κε Δήμαρχε ως απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αν το αφεντικό μας έβλεπε αυτά τα νούμερα σε μια απόδοσή μας - στόχο, θα μας έδιωχνε χθες.
Σκεφτείτε αυτή η μείωση στο 25% πόσα λεφτά είναι...

οι έχοντες καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια να σκεφτείτε το λόγο, γιατί είστε της αρπαχτης και αυτο το καταλαβαίνει ο άλλος.
το Λεωνίδιο μας τρώει και καλα κανει, με το μπεις Λεωνίδιο και βλέπεις τα μαγαζιά στην πρώτη και δεύτερη πλατεία καταλαβαίνεις το επίπεδο. ειναι καλύτεροι σε ολα πολλαπλάσιες επιλογές σε φαγητα και μαγαζιά για καφέ αλλα και σε δωμάτια.
ηδη το παραλιο για πολλους είναι απλα μια στάση για ενα καφε πριν το Λεωνίδιο, βλεπε μηχανοβιους, σε μερικά χρόνια δε θα είμαστε ουτε αυτό!

Αλήθεια;;;;
Το γραφείο Τουρισμού που θα ίδρυε ο κ.Καμπύλης και θα λειτουργούσε 12 μήνες τον χρόνο δεν έκανε δουλειά;;
Ή βασικά….που λειτουργεί να το επισκεφτούμε και να πάρουμε πληροφορίες…
Από τι βλέπω οι όμοροι και άλλοι δήμοι της Αρκαδίας θεαματική άνοδο…
Μάλλον θα φταίει ο Κορονοιος!!!!

Μάλιστα!!! Τώρα κ επίσημα μάθαμε πως στον δήμο μας για ακόμα μια φορά τα καταφέραμε….. γιατί όλοι μαζί μπορούμε
( που λέει κ ο καμπύλης). Μείωση στον τουρισμό στον δήμο μας; Είναι δυνατόν αφού ο δήμαρχος μας έχει κάνει έργα. Δεν ήρθαν τουρίστες; Κ τι έγινε! Τα λόγια είναι περιττά. Όταν τα λέμε οι πολίτες ότι ο Δήμος μας είναι πίσω στον μεσαίωνα , δεν μας ακούν οι διοικούντες . Ευτυχώς η δυστυχώς έρχονται οι επίσημες στατιστικές που μας δικαιώνουν. ΚΡΙΜΑ!

Προεκλογική ομιλία καμπύλη 2019:
Στόχος μας είναι η Βόρεια Κυνουρία να γίνει τουριστικός προορισμός και τους 12 μήνες του χρόνου
• Εκπονούμε άμεσα επιχειρησιακό σχέδιο ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
• Αναδεικνύουμε τη γαστρονομία και τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας.
• Διοργανώνουμε ετήσια γαστρονομικά φεστιβάλ και εκθέσεις προώθησης τοπικών προϊόντων πέραν της θερινής περιόδου.
• Αναδεικνύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
• Στηρίζουμε, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Αυτοί που ήθελαν το Παραλιο Αστρος ησυχαστήριο και νεκροταφείο τα κατάφεραν.... Να ζήσουν να τους θυμόμαστε για το κακό που έκαναν σε όλους τους επιχειρηματίες . Και να χαιρόμαστε, Δήμαρχο, Αντιδημαρχο και Πρόεδρο που κατάφεραν να αναπτερώσουν τον τουρισμό... ΟΥΣΤ!!!

Τελικά τα κατάφερε ο καμπύλης... μείναμε 100 χρόνια πίσω από το Λεωνίδιο και τον Τυρό!!! Εύγε!!! Ούτε νερό δεν είχε το Παράλιο να πιεί ο κόσμος...στον Τυρό άλλαξαν όλο το υδραγωγείο έβλεπα στο δρόμο που περνούσα... εδώ τίποτα.... ούτε νερό βρε

Είπε ο κ.Γκαυρος στην ομιλία του στο Π.Αστρος
"Το καλοκαίρι για 3 μήνες θα ανοίγουμε το κοινοτικό κατάστημα με έναν υπάλληλο του Δήμου για να εξυπηρετεί τους τουριστες"
Εδώ ο Δήμος έχει έλλειψη προσωπικού θα στέλνει και υπάλληλο στο Π.Αστρος για το καλοκαίρι στο χώρο που λειτουργεί σαν νηπιαγωγείο.
Τι άλλα κουφά θα ακούσουμε?

Οι ναυγαγοσωστικές υπήρεσίες όμως Δήμαρχε με απευθείας αναθέσεις. Συνολικό ποσό απευθείας αναθέσεων;;; 180.219,78€.
22/6/2021 36.677,75 € https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΙΚΝΩ9Ψ-Γ4Ω
20/7/2021 14.569,11 € https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΧ32Ω9Ψ-Ι2Σ
30/7/2021 16.490,17 € https://diavgeia.gov.gr/doc/Ψ3ΟΒΩ9Ψ-3ΘΑ
9/8/2021 16.490,71 € https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΛΗ1Ω9Ψ-1ΞΗ
6/7/2022 36.920,00 € https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΨ0ΑΩ9Ψ-9ΕΡ
29/7/2022 14.768,00 € https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΑΥΚΩ9Ψ-ΧΒΛ
10/8/2022 14.768,04 € https://diavgeia.gov.gr/doc/60ΤΛΩ9Ψ-Β9Ξ
19/8/2022 14.768,00 € https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΣΕΟΩ9Ψ-ΥΛΥ
29/8/2022 14.768,00 € https://diavgeia.gov.gr/doc/9ΨΘΑΩ9Ψ-ΣΡΣ

Εσείς που κόπτεσθε για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας αυτοκριτική δεν θα κάνετε;Δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι κι εσείς να είστε οι αδικημένοι.Η νοοτροπία η δική σας δεν επιφέρει καμία ανάπτυξη .Όπως φαίνεται δεν σας νοιάζει και πολύ για την τουρισστική σας ανάπτυξη απλά βρήκατε ευκαιρία και σας φταίει ο Καμπύλης.Είδατε από την αντιπολίτευση καμιά πρόταση ανάπτυξης και μάλιστα από το σημερινό υποψήφιο να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Η νοοτροπία σας δεν φέρνει ανάπτυξη και ούτε θα φέρει.Μάθετε τι ζητάτε και τι θέλετε και μετά ζητήστε τουριστική ανάπτυξη.Τουριστικό μέρος θέλετε; Παραθεριστικό θέλετε;Και στο φινάλε τι έχετε να προσφέρετε; Μόνο γκρίνια και μουρμούρα.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ..... ΑΥΤΟ ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ............

00:09 00:11 00:13 00:15 00:18 00:27 ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΥΛΗ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΥΛΗ.ΜΕ ΔΥΟΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΥΧΕ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΥΛΗ;ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΡΥΖΙ.

Ησυχάστε εσείς που γκρινιάζετε. Οσονούπω έρχεται και η τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο μας με τις ανεμογεννήτριες και τα ιχθυοτροφεία που θα κατακλύσουν τον Αργολικό κόλπο. Έργα που προσελκύουν τον τουρίστα γιατί θα αγναντεύει Πύργους του Άιφελ στην κορφή της Ζάβιτσας και όμορφα ψαράκια στους κολπίσκους του Αργολικού

Κοιταξτε να δείτε. Αυτα τα νουμερα, οφειλονται στον κορονοιό. Στη Βόρεια Κυνουρία, τι κλίμα και οι αμπουλες που ειχε ριξει ο Μαντάς και ο Καφές, ευνόησαν την μεταδοσή του. Αυτο ειναι το μυστικο. Εμεις καναμε οτι ηταν ανθρωπινως δυνατον και καταπολεμισαμε τον ιο με μεγαλη επιτυχια. Τοσο μεγάλη που μας είπε συγχαρηρήρια και ο Κοντοζαμάνης ο πατριωτης μας. Ομως πως να τα βαλεις με τον κορονοιό; Εμείς τον διώχναμε και αυτοί μας τον ξαναφερναν. Μην κοιτάτε σε άλλους δήμους, εκει δεν είχαν κορονιό. Μόνο σε εμάς μεταδόθηκε. Φταίνε οι άλλοι. Αμα δεν υπήρχαν αυτα τα προβληματα θα ειμασταν πρωτοι. Αλλα δυτυχως ειμαστε τελευταίοι. Γιαυτό τωρα θα εχουμε συμβούλους μονο απο την Αθηνα. Εκει δεν πέρασε κορονοιός και εχουν ανοσία.

Το Παράλιο θα έπρεπε να είναι Μύκονος! Και τώρα να πέσουν όλοι επάνω να το κάνουν
1) να επεκταθεί η πεζοδρόμηση σε όλο το μήκος της Παραλίας
2) να βρεθεί τρόπος να πετάνε τα σκουπίδια οι ταβέρνες που βρωμάει ψάρι
3) να δωθεί παρκινγκ μόνιμο στους κατοίκους έναντι πληρωμής
4) να γίνει οργανωμένο παρκινγκ με άτομα να κατευθύνουν εκεί το κόσμο
5) να φωτιστεί η κεντρική οδός
6) να σταματάνε από Μαιο έως Σεπτέμβρη τα έργα εκτός απροόπτου
7) να λυθεί το θέμα με το νερό ή να το λύσει το κάθε κατάλυμα δεξαμενές και μοτέρ!
8) να δοθούν νούμερα σε κτίρια
9) αυτό το κτελ κάπως να περνάει στην ώρα του κάπως γιατί ο κόσμος το χάνει και τρέχει από πίσω!
10) να κάνετε 2 κυκλικές πορείες στη διασταύρωση με τα σουπερ μαρκετ!
Μα πόσο δύσκολο είναι ποια

ολοι το βλεπαμε πως δεν παει καλα ο τουρισμος. Ο δημαρχος δεν ασχοληθηκε καθολου με το κομματι αυτο . Μοναδικο του μελημα ηταν να περυτριγιριζεται απο αυλοκολακες οι οποιοι εκαναν τη δουλεια τους .Αποδειξη αυτου που λεω ειναι τα τρελα χρηματα που δωθηκαν με αναθεσεις . Πρεπει να τον εμπιστευτουμε και παλι ? Ο δημος μας για να γινει τουριστικος θελει οραμα . Ο δημαρχος διαθετει ??? Τα αποτελεσματα τησ ΕΛΣΤΑΤ απαντουν στο ερωτημα αυτο . Δυστυχως και σε αυτο το θεμα ανεπαρκης

Σωστά λέγεις 10:19 και δεν είναιτίποτα δύσκολο.Το θέμα είναι έχεις στόχους να τους πιστεύεις να τους αριθμήσεις να τους πάρεις παραμάσχαλα και να αρχίσεις να δουλεύεις για να εφαρμοστούν.Βέβαια όλα γίνονται με οργάνωση και δουλειά και όχι εκ του καναπέος και σκληρή κριτική ,γκρίνια και κατηγόρια.Καλό θα είναι αυτοί που λένε παχιά λόγια να ασχοληθούν οι ίδιοι για να δουν πως γίνονται όλα αυτά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio