Αναφορές για κουκούλες, φασιστική συμπεριφορά και για δημοτικούς συμβούλους του πεντακοσάρικου στο ΔΣ (vid)

Παρ, 18/12/2020 - 11:04
Image
Βαριές εκφράσεις και αναφορές επί προσωπικού ανέβασαν τους τόνους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου. Αφορμή, η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη της απόφασης για τη σύσταση νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, αλλά επί της ουσίας οι λόγοι της έντονης αντιπαράθεσης επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίον γίνονται οι συζητήσεις επί των θεμάτων που έρχονται για ψηφοφορία και στην επισήμανση της αντιπολίτευσης ότι η πλειοψηφούσα παράταξη δεν λαμβάνει υπόψη της τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης αλλά ούτε και απαντά στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της.
 
Κατά τη συνεδρίαση διά τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, έντονη ήταν η συζήτηση ανάμεσα στη διοικούσα παράταξη του κ. Καμπύλη και στη μείζονα μειοψηφία του κ. Μαντά, σχετικά με την απόφαση που κατά πλειοψηφία είχε λάβει το ΔΣ στις 20 Σεπτεμβρίου για τη σύσταση, από κοινού με τους Δήμους Ναυπλιέων και Επιδαύρου, Αναπτυξιακού Οργανισμού. Κατά της απόφασης, θυμίζουμε, προσέφυγαν τόσο ο κ. Αλ. Τσιλογιάννης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Επιδαύρου, όσο και ο Παναγιώτης Μαντάς επί των αποφάσεων των ΔΣ αντίστοιχα. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τελικώς ακύρωσε τις αποφάσεις των ΔΣ.
 
Ο κ. Γ. Λυτρίβης κατά την έναρξη της συζήτησης, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα από τον δήμαρχο, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν ξέρει πώς αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος και ο πρόεδρος τον ρόλο του ΔΣ, και ζήτησε στο μέλλον να δείχνουν περισσότερο σεβασμό στους δημοτικούς συμβούλους. «Η δημοτική αρχή αγνόησε επιδεικτικά και τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς πολλών δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Γαρδικιώτης έτρεξε να υπερασπιστεί την άποψη του δημάρχου, λες και είχε πιει το αμίλητο νερό. Πρέπει να έχεις βγάλει τη Νομική Αθηνών για να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα καταστατικό που πρέπει να το ψηφίσουν τρεις Δήμοι και άλλα λέει εδώ άλλα λέει εκεί; Τσάτρα - πάτρα, να μας φορέσετε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που κάποιοι σας υπέδειξαν. Ο κ. Κολοστούμπης δεν θα μας πει κάτι για αυτό, για να μην χάσετε τα οφίτσια του πεντακοσάρικου στηρίξατε; Ενημερώστε ότι δεν θα είστε εδώ για αντιπολίτευση», επιπε ο κ. Λυτρίβης. Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με τα οποία έψεγε τον κ. Κολοστούμπη για τη στάση του να στηρίξει την πρόταση της πλειοψηφίας..
 
Πρόεδρε, φάουλ μεγάλο. Θα έπρεπε να ενημερώνετε το Σώμα, και έχετε στα χέρια σας την απόφαση από τις 2 του μήνα.
 
Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Πλακοκέφαλος απάντησε: «Ιδιαίτερα λυπηρό να πανηγυρίζουν κάποιοι επειδή ακυρώθηκε μια απόφαση του ΔΣ. Θα ήταν ωφέλιμο να γίνει, ο Δήμος δεν θα έβαζε ούτε ένα ευρώ, οι αιτιάσεις σας ήταν διαφορετικές από την απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας. Ο κ. Λυτρίβης ανταπάντησε: «Αυτά αλλού, το σέβομαι το ΔΣ, εσύ δεν σέβεσαι το ΔΣ, που δεν ενημερώνετε το Σώμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα». «Ακυρώθηκε όχι για τους λόγους που αναφέρατε στο ΔΣ, λέγατε ότι πάμε να κάνουμε δουλειές, οι λόγοι είναι άλλοι που ακυρώθηκε η απόφαση, να είστε προσεκτικοί με αυτά που λέτε και να μην πανηγυρίζετε με κάτι που θα πήγαινε μπροστά τον Δήμο», είπε ο κ. Πλακοκέφαλος.
 
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμπύλης στη συνέχεια έλαβε τον λόγο: «Είναι λυπηρό για νέους ηλικιακά και αυτοδιοικητικά να μιλούν τόσο απαξιωτικά για συναδέλφους τους. Ο κ. Λυτρίβης μάς πρότεινε να μην παίρνουμε αποφάσεις, επειδή γίνονται συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις. Διαβάστε προσεκτικά προτού μιλήσετε, τους Νόμους για τους οποίους ακυρώθηκε η απόφαση και το συζητάμε όσο θέλετε. Αφού ο κ. Λυτρίβης θέλει να βλέπει τις αποφάσεις, να διαβάζονται και οι απορριπτικές αποφάσεις επί των ενστάσεων, κάποιοι κάνουν ενστάσεις γιατί δεν θέλουν να πάνε μπροστά, ενώ άλλα έλεγαν στον υπουργό, και κάποιοι θέλουν να καθυστερούν. Για να μην αγχώνονται κάποιοι, το πιο κρίσιμο σημείο ήταν αν ο Δήμος μας δικαιούται να συμμετέχει σε δεύτερο Αναπτυξιακό Οργανισμό, που δεν απαντήθηκε από τον ελεγκτή νομιμότητας ούτε από το υπουργείο, όταν απαντηθεί, θα το συζητήσουμε. Ήρθε ο Νόμος, δεν ήρθε η χρηματοδότηση, για λόγους που σχετίζονται με κυβερνητικές επιλογές, που έχουν σχέση με την πανδημία».
 
Ακολούθως, ο κ. Κολοστούμπης απάντησε στον κ. Λυτρίβη, λέγοντας: «Να απαντήσω, γιατί έθεσε την υποψηφιότητά σας δημοτικός σύμβουλος, όταν έθεσε ο κ. Λυτρίβης την υποψηφιότητά του, την έθεσε με την προϋπόθεση να είναι αρνητικός στον Δήμο; Ακυρώθηκε μια απόφαση, και χειροκροτάτε για αυτό το πράγμα; Είναι λυπηρό. Είπατε για το πεντακοσάρικο, λυπούμαι πολύ για αυτό το πράγμα. Είμαι σε μια θέση, που όχι μόνο πάμε καλά, αλλά διπλασσίασα τα έσοδα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, άμα θέλετε, ψάξτε το, να με κρίνετε αφού δείτε αν δουλεύω καλά».
 
Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Μαντάς: «Να απαντήσω στην ουσία του πράγματος. Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Έχουμε 16 Δεκεμβρίου. Έχουν μεσολαβήσει συνεδριάσεις. Δεν ενημερώσατε. Απαντάτε με ευχολόγια, δεν απαντάτε στην ουσία του θέματος. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να χρησιμοποιεί την παρουσία του στα ΔΣ, για να ασκεί έλεγχο. Ανέδειξα όλες τις αιτιάσεις που χρησιμοποίησα στην προσφυγή μου, αλλά και άλλες αιτιάσεις».
 
Είναι και ήταν ευθύνη μου, και εγώ αυτο ακριβώς θα ακολουθήσω, διότι αυτή είναι η αποστολή που μου έχουν αναθέσει 47% των δημοτών, να προστατευω όλους τους δημότες από ανθρώπους που θέλουν να στήσουν έναν οργανισμό και δεν μπορούν να τον στήσουν σύμφωνα με τους νόμους.
 
«Αυτή είναι η ουσία της δικής μου παρουσίας, δεν θα μιλήσω ούτε για τρόπους ούτε για συμπεριφορές. Είναι μείζον θέμα η απόκρυψη μιας απόφασης, προσπάθησα με κάθε τρόπο, αναλύοντας όλους τους λόγους να μην παρθεί η απόφαση, επειδή ήταν λάθος η εισήγησή της. Η ελευθερία της δημοκρατικής αντιμετώπισης είναι αυτή που προστατεύει τις μειοψηφίες. Το δικαίωμα της προσφυγής στην Αποκεντρωμένη, το έχω και θα το έχω πάντα. Δεν είστε παντογνώστες, μηΝ προσπαθείτε να είστε παντογνώστες, χρησιμοποιήστε τις δικές μου συμβουλές για να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις. Δεν το κάνετε, έχετε μια αντιπολιτευτική στάση απέναντι σε ό,τι φέρνω στο ΔΣ».
 
Ο κ. Γαρδικιώτης απάντησε: «Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το εγχείρημα, δεν είμαστε υπεύθυνοι για το τι έγραψαν οι άλλοι Δήμοι μέσα. Υπήρχε μια συνεννόηση μεταξύ μας για το ελάχιστο περιεχόμενο. Βιαστήκαμε, καθώς ο νόμος για τη χρηματοδότηση δεν είχε ψηφιστεί στη Βουλή. Ως προς την περίφημη μελέτη, η μελέτη η οποία είχε έρθει, δεν είχε ετοιμαστεί από τον Δήμο μας, αλλά από τον Δήμο Ναυπλιέων. Και είχε λάβει υπόψη της προϋποθέσεις ενός άλλου νόμου. Εμείς δώσαμε ένα πλαίσιο, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει ο ελεγκτής νομιμότητας, επιφυλλάσσεται, στο μέλλον, για τα υπόλοιπα θέματα, ουδέν, τα υπόλοιπα θέματα ήταν τα πρόσωπα».
 
Εμείς δεν ψηφίσαμε κανένα πρόσωπο. Αν άλλος Δήμος πρότεινε πρόσωπα, αυτό είναι δικό του θέμα. Ποιο είναι μείζον θεσμικό θέμα; Το ότι ακύρωσε απόφαση για τυπικούς λόγους; Μείζον θεσμικό θέμα είναι η προσπάθεια που κάνετε να βάζετε τρικλοποδιές σε οτιδήποτε γίνεται.
 
«Αν θέλετε, να με εξαφανίσετε...», είπε ο Κ. Μαντάς, Και ο κ. Γαρδικιώτης απάντησε: «Δεν αντιπολιτεύομαι κανέναν, ούτε είπαμε ότι είμαστε παντογνώστες, το αντίθετο. Εσείς είστε παντογνώστες. Ας μην υπογράφατε εσείς!», είπε ο κ. Γαρδικιώτης. Εκεί ακριβώς ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς ο κ. Μαντάς απάντησε ότι δεν έχει μάθει να φοράει κουκούλες, με τον κ. Γαρδικιώτη να λέει:
 
Xαίρεστε που ακύρωσε το θέμα η Αποκεντρωμένη. Και το θέμα μπορεί αν ξανάρθει, να σας δω να ξανακάνετε προσφυγή, ως διευθυντής του ΤαΠΤΟΚ.
 
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Γιάννης Δαλιάνης έλαβε τον λόγο: «Ούτε σε κομματικούς στρατούς είμαστε, ούτε αρνάκια κομματικά, και ψηφίζουμε αυτό που βλέπουμε. Και έπρεπε να ξέρεις, ότι κανένας δεν μου είπε ''ψήφισε'' από ψηλά. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη κανενός. Εγώ το συζήτησα προσωπικά με τον δήμαρχο. Συμφωνώ να υπογράψουμε με δύο από τους πιο τουριστικούς Δήμους στην Πελοπόννησο».
 
Ο κ. Χονδρολέος, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε: «Με λυπεί αφάνταστα που σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, καταλήγουμε στο πού δουλεύει ο κ. Μαντάς, στο ότι η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση χωρίς λόγο και ουσιαστική απάντηση δεν παίρνουμε. Ευθύνεστε, πρόεδρε, για την κατάσταση που επικρατεί. Απαντήσεις σοβαρές δεν έχω ακούσει, και, δήμαρχε, χαίρομαι που σε βλέπω να γελάς».
 
Έχει μάθει ο Δήμος Β. Κυνουρίας πού εργάζεται ο κ. Μαντάς τώρα. Να μάθουν την επόμενη φορά και τη φορολογική δήλωση.
 
Ο κ. Λυτρίβης στη συνέχεια, είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πού διαπιστώσατε από τον λόγο μου τον πανηγυρισμό που λέτε, είναι δικό σας συμπέρασμα. Πολύ φοβάμαι ότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Εγώ μίλησα για έλλειμμα δημοκρατίας. Σε επίμονες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, δεν μπήκατε καν στον κόπο να απαντήσετε. Εσείς εδώ μας είπατε ότι για τον ελεγκτή νομιμότητας φταίει η αντιπολίτευση, δεν φταίτε εσείς που φέρατε μια προχειροδουλειά! Δεν γίνεται να έχει έρθει μια απόρριψη μιας προχειρότητας και να μην έχετε να πείτε κάτι έστω για αυτό».
 
Τέλος, ο κ. Μαντάς ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού: «Επειδή γνωρίζω να διαβάζω, διάβασα τις απαντήσεις που έδωσε ο Δήμος στην Αποκεντρωμένη στην προσφυγή μας. Προσωπικά μου ζητήματα δεν θέλω να απασχολούν το ΔΣ. Με έναν περίεργο τρόπο ανακατεύετε την προσωπική  μου σταδιοδρομία. Όλο αυτό που βλέπετε, είναι προσπάθεια να θολωθεί το νερό, να ξεφύγετε από τη δύσκολη θέση, της απόδειξης ότι όλα αυτά που ισχυριστήκατε στο γραπτό κείμενο της απόφασης είναι το λάθος».
 
Όταν σας έλεγα στο ΔΣ πού είναι το λάθος σας, εσείς μου απαντούσατε με προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου. Επιτίθεστε απέναντί μου με όρους φασιστικούς, με απειλές, ΜΕ ερωτήσεις και αναφορές στο τι κάνει ο καθένας στον επαγγελματικό του χώρο. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα μαζί μου, όλες αυτές οι επιθέσεις που κατά καιρούς δέχομαι, με κάνουν ακόμα πιο επίμονο να ασκώ τον ρόλο μου. Η απόφαση κρίθηκε παράνομη, αυτός που την εισηγήθηκε, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από εκείνους που τους ζήτησε να την ψηφίσουν.
 
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι το κανάλι του You Tube του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συζήτηση, είχε να ενημερωθεί ουσιαστικά επί πέντε μήνες και μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ξεκίνησαν να ανεβαίνουν τα βίντεο από τις συνεδριάσεις του ΔΗμοτικού Συμβουλίου, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για το τι ειπώνεται σε αυτές.
 
 
 
Video

Σχόλια επισκεπτών

To 47% που το βρήκατε κ. Μαντά; 42.9% πήρατε στον Β΄ γύρο. Σχεδόν 1.000 ψηφοδέλτια διαφορά. Η συντριβή σας είναι περισσότερο από ξεκάθαρη. Μάλλον θέλετε να το ξεχάσετε και φουσκώνετε τα νούμερα αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Η φασιστική συμπεριφορά δεν είναι τα ασυμβίβαστα επαγγέλματος και πολιτικού αξιωματος. Η φασιστική συμπεριφορά είναι η κατάχρηση εξουσίας όταν την έχεις. Τίποτα δεν ξεχνιέται. Η προσπάθεια εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων με καταγγελίες αέρα πατέρα και ο αυταρχικός αποκλεισμός τοπικών προέδρων που δεν συμφωνούσαν. Αυτά είναι δείγματα φασιτικης συμπεριφοράς και στις δημοκρατιες ευτυχώς οι πολίτες βλέπουν και στέλνουν τον καθένα εκεί που του αξίζει.

Οι αιρετοί πρέπει να περνάνε από σεμινάρια για να μαθαίνουν στοιχειώδη πράγματα συμπεριφοράς και κοινωνικής τακτικής. Να μάθουν να μιλάνε κόσμια και πολιτισμένα και με λέξεις που αρμόζουν σε δημόσιους αντρες .Οι περισσότεροι καβάλατε ένα καλάμι ,και σέρνετε ένα ύφος εκατό καρδιναλίων .Τη λέξη αυτοκριτική την γνωρίζετε; Παρόλο που σας ξέρουν τους περισσότερους ,σας ξαναψηφίζουν ,γι αυτό πρόκοψε ο τόπος και πάει αέρας η ανάπτυξη. Μαγκιά σας πάντως να μπορείτε να καπελώνετε και να αποσβολώνετε τους πολλούς.!

ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ,ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.ΙΣΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

Έχουμε το χειρότερο δήμαρχο στην ιστορία του Δήμου. Χειρότερος και από το δαλιανη.. Χωρίς όραμα, χωρίς ικανότητα, χωρίς γνώση. Χωρίς διάθεση για κάτι νέο. Αυτός μας αξίζει όμως.. γιατί κι εμείς έτσι ήμαστε . Τέλος.

Έχεις Δήμαρχε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να υποστηρίξεις τη θέση σου και το έργο σου.Δεν πρέπει να αφήνεις αναπάντητο τίποτα,ακόμα μπορείς να ανακοινώνεις πολλά,δεν σε κρατά κανένας σε τίποτα,ούτε μπορούν να σου προσάψουν τίποτα.Να μην σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου,τα πάντα προς τα έξω,μην δέχεσαι παθητικά τις επιθέσεις,πρέπει να δίνεις απαντήσεις προσωπικές.
Η αντιπολίτευση ξέρει τι κάνει,φουλ επίθεση,εξ άλλου αυτή είναι η συνταγή της πολιτικής.
Ενημέρωνε την κοινωνία για τα πάντα που έχουν γίνει ή γίνονται.ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ,Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΟΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.Λάθη κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται.Φαίνονται όμως τα εκ του πονηρού.

Πολύ μελάνι για το τίποτα.Γύρισε η απόφαση πίσω και χέστηκε η φοράδα στ ' αλώνι.Ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία.ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΠΠ ΤΟΚΚΚ ........και λοιπά. Αυτά είναι συστήματα με φούντες,εσείς καθίστε και γράφετε,γράφετε ..........το μυαλό σας..........το δερμάτινο , εκτός κι αν .......κι αν κανά κοκαλάκι. Ψάξτε διαχρονικά και θα δείτε αλήθειες,ονόματα, πράγματα .Δεν είναι τυχαίο τίποτα. Σίγουρα μια άλλη εταιρεία θα χαλάσει τη σούπα του μονοπωλίου.....Εμ γιατί γίνεται ο καβγάς.....η νομιμότητα μας πείραξε .......Καλές γιορτές ...

11:38, δε στα είπανε καλά, γιαυτό και δεν τα γράφεις καλά. Θέλεις λίγο φροντιστήριο, και αργότερα θα είσαι σένιος..Ψάξε κάτι αντιδήμαρχους που κάνουν σήμερα το χαζό, να δεις πόσα *ν από τα ταπτοκ, τα πελοπόννησος και τους πάρνωνες και θα σου τα πούνε αυτοί. Απλά, τους έδωσε πόδι ο Νίκας και ψάχνουν τώρα που θα συμπληρώσουν το μηνιάτικο, γιατί από το αντιδημαρχιλίκι δε βγαίνει ολόκληρο.....

Τον απολογισμό και Ισολογισμό θα τον κάνετε σε αίθουσα ακόμα και με δέκα μάσκες εκεί θα μιλησουμε και η πολίτες να την ξεχάσετε την τηλεδιάσκεψη και θα ζητήσω αντίγραφα και της πόρτες ανοικτες

Έργα που δεν είναι στον προυπολογ και στο τεχν πρόγραμμα δεν κατασκευάζονται ΜΟΝΟ εάν ειπαρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα εάν κ Μαντα και εσείς έχετε ψήφιση θα έχετε ΠΡΟΒΛΗΜΑ είμαι και εγώ ο πολίτης ελεγκτής νομιμότητας γι'αυτό προσοχή θα τα δούμε στην πορεία

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio