Αναβαθμίστηκε το Κέντρο Υγείας Άστρους - Νέος εξοπλισμός και νέες υποδομές (pics,vid)

Τετ, 02/08/2023 - 10:01
Image

Παραδόθηκε την Τρίτη 1η Αυγούστου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το αναβαθμισμένο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο ως προς τις υποδομές, όσο και ως προς τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, Κέντρο Υγείας Άστρους.

«Μια τουριστική περιοχή όπως αυτή του Άστρους θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει άμεσα και αποτελεσματικά ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους Πηγή Περδικάκη κ.α.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης ευχαρίστησε την περιφερειακή Αρχή και τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να αναβαθμίσει το Κέντρο Υγείας, ενά επεσήμανε ότι οι ανάγκες δεν τελειώνουν εδώ. «Προσπαθούμε συνεχώς να ενισχύουμε το Κέντρο Υγείας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός τόνισε ότι τους στήριξε ο περιφερειάρχης εδώ στην Αρκαδία και έχουν κάνει πάρα πολλά έργα, κι αυτό σήμερα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, που παρόλο που σχεδιάστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή υλοποιήθηκε με την τωρινή και παραδίνεται σήμερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι στον τομέα της Υγείας έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους Πηγή Περδικάκη επεσήμανε ότι οι οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ: «Έγινε η ανακαίνιση αλλά χρειάζονται κι άλλα πράγματα να γίνουν και ελπίζουμε και σε ένα νέο πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω Κέντρο Υγείας έχει επιτελεστεί από την Περιφέρεια έργο πάνω από 350.000 ευρώ για την ανασυγκρότησή του σε επίπεδο υποδομών αλλά και για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio