Άμεση εκκίνηση δακοκτονίας ζητεί ο δήμος από την Περιφέρεια

Πέμ, 24/06/2021 - 08:53
Image

Την άμεση εκκίνηση του προγράμματος της δακοκτονίας στην περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Oπως σημειώνει ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, η ενέργεια αυτή επιβάλλεται καθώς στην περιοχή του δήμου διαπιστώθηκαν μεγάλοι πληθυσμοί δάκου σε παγίδες που έχουν τοποθετηθεί, ενώ μετά από αυτοψία σε καλλιέργειες “παρατηρήθηκαν τα πρώτα νίγματα του δάκου, στα οποία βρίσκει έδαφος και αναπτύσσεται π μύκητας ξεροβούλα, που καθιστά τους καρπούς αντιεμπορικούς”.

Την επιστολή του δημάρχου Γ. Καμπύλη προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, η οποία κοινοποιείται και προς τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχόλια επισκεπτών

Κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα, η ίδια παραμύθα. Τον Οκτώβρη που θα μαζεύουμε τότε θα ραντίσετε. Μήπως θα ήταν προτιμότερο, για να ησυχάσουμε όλοι, να εντάξετε τον δάκο στα προστατευόμενα είδη της ορνιθοπανίδας της περιοχής; Να γλυτώσουμε κι εμείς τα χαράτσια της δακοκτονίας, που κάθε χρόνο τα πληρώνουμε τζαμπέ.

Καλά κάνουν κ καθόλου δεν πρεπει να ραντισουν.. Αφου από τους αγρότες δεν μιλάει κανείς, να πανε στην περιφερεια να τα κανουν ορεθρο... Τα αυτονόητα στην Ελλάδα μόνο με αγώνες δυστυχώς... Αλλά καλύτερα κρυα μπυρίτσα στον καφενείο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio