Αλλάζει ο Πρόεδρος στο Παράλιο Άστρος;

Πέμ, 27/04/2023 - 13:06
Image
Η κατάργηση του αντισυνταγματικού Νόμου Θεοδωρικάκου, όπως έγινε γνωστός, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργεί ζητήματα στα Τοπικά Συμβούλια, καθώς με την επαναφορά των προγενέστερων διατάξεων, σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει να γίνει ξανά εκλογή προέδρου Τοπικού Συμβουλίου.
 
Η περίπτωση αφορά και στο Παράλιο Άστρος.
 
Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου το Τοπικό Συμβούλιο του Παραλίου Άστρους, το οποίο αποτελείται από πέντε μέλη, θα κληθεί να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο ανάμεσα στους κκ. Νίκο Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος και είχε εκλεγεί με τον «Νόμο Θεοδωρικάκου», και στον κ. Πέτρο Χάρβαλο.
 
Σύμφωνα με τον Νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ο πρόεδρος προέκυπτε από τους σταυρούς προτίμησης, δηλαδή αν ένας υποψήφιος είχε έστω και έναν σταυρό παραπάνω, λάμβανε το αξίωμα.
 
Τώρα, μετά την κατάργηση του ανωτέρω Νόμου, ισχύει ο προηγούμενος, που προβλέπει ότι τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίου Άστρους στις κοινότητες που ξεπερνούν τους 300 κατοίκους θα εκλέξουν τον πρόεδρο, ανάμεσα στους δύο πρώτους των δύο πρώτων παρατάξεων.
 
Όπως αναφέραμε, η διαδικασία θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή, λίγους μόνο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχόλια επισκεπτών

Πως το λέει ο Τσίπρας "κυβέρνηση των ηττημένων". Έτσι και με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε πρόεδρο των ηττημένων; Ο Κωνσταντίνου δεν εκλέχθηκε με μια ψήφο παραπάνω αλλά ήταν πρώτος σε σταυρούς με ρεκόρ ψήφων έναντι όλων των άλλων. Παρά τρίχα δεν έπιασε το 50,1% για να έχει αυτοδυναμία. Έτσι βγήκαν πρόεδροι όλοι μετά την κατάργηση των κοινοτήτων, κανείς δεν είχε 50% και ο πρόεδρος έβγαινε ο πρώτος του πρώτου συνδυασμού από τον 1ο γύρο. Αυτό θα ισχύσει ξανά και με τι νέες εκλογές που καταργήθηκε ο πειραματικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε

Αλλάξει, δεν Αλλάξει, το παράλιο και πάλι από τον Κόσμο θα βουλιάξει. Έρχεται, μετά το άγιον πάσχα, ένα ακόμη δυναμικό τριήμερο επισκεψιμότητας, αυτό της πρωτομαγιάς, το οποίο εμάς τους νεοέλληνες θα μας έβρει και πάλι απροετοίμαστους, όπως πάντα. Δυστυχώς, οι προύχοντες και προεστοί του τόπου μας, οι οποίοι διακατέχονται από ένα έντονο φαντασιακό σύνδρομο μαυροκορδατισμού -απομεινάρι μιας κάποτε δήθεν επαναστατικής συμάζωξης- έχουν αποφασίσει να κάνουν τα μεγάλα έργα αλλού (δες στο πιο πάνω θέμα) και μονίμως ψάχνουν την αφορμή καταδίκης της πιο προσοδοφόρου κοινότητας αυτού του δήμου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio