Αγώνας δρόμου για να διατηρηθεί η «κανονικότητα» στην καθαριότητα στον δήμο (pics,vid)

Σάβ, 22/05/2021 - 15:00
Image

Στο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία στο Παράλιο Άστρος συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρη Κατσή. Όπως μας ανέφερε, το τελευταίο διάστημα γίνονται εργασίες βελτίωσης, αλλά και εργασίες αναπαλαίωσης του κτηρίου του φάρου, που πλέον ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, έγιναν στο αλσύλλιο στο Παράλιο Άστρος, έτσι ώστε ο φάρος είναι γίνει κατοικήσιμος για να εγκατασταθεί φαροφύλακας.

Η δημοτική αρχή έχει θέσει κάποιους στόχους, ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητα των νόμιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του δήμου, κάνοντας σαρωτικές επεμβάσεις στα χωριά, έτσι ώστε μετά το πέρας των εργασιών το κάθε σημείο να αλλάζει και να βελτιώνεται.

θικ

Ήδη έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις καθαρισμού, ευπρεπισμού και καλλωπισμού τόσο στο Παράλιο Άστρος όσο και στα άλλα χωριά του δήμου, έτσι ώστε ο δήμος να γίνει πιο φιλικός για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες του, όπως έχει αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Κατσής.

υυ

«Για το δήμο Βόρειας Κυνουρίας η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθημερινός αγώνας που αποτυπώνει την έμπρακτη προσπάθεια της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου προκειμένου να καταστήσουν το Άστρος και τα χωριά του δήμου, πρότυπο  στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας»

Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με την ανακύκλωση, μιας και ο δήμος ήδη ανακυκλώνει το 45% των απορριμμάτων, με τις γωνίες ανακύκλωσης να αποδίδουν

Επίσης διπλασιάστηκαν οι κάδοι απορριμμάτων στις παραλίες του δήμου έτσι ώστε οι λουόμενοι να μην εγκαταλείπουν τα απορρίμματά τους στις παραλίες.

Να αναφέρουμε ότι ήδη 60 κάδοι βρίσκονται πλέον στις παραλίες, προκειμένου να μην υπάρχει δικαιολογία για κανέναν που θα μολύνει τις παραλίες και κατ' επέκταση τις θάλασσες.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Γιατί απέσυραν τους κάδους που είχαν ζωγραφίσει με εθελοντική εργασία στο νησί , θα μπορούσε να μας απαντήσει ο εξαίρετος κατά τα άλλα
κύριος Αντιδήμαρχος Κατσής Δημήτριος, που το έργο του είναι άριστο μέχρι στιγμής.

Και κάπως έτσι, χάθηκε ο Φάρος... Άκου Φαροφύλακας.. Ο Φάρος έπρεπε να αποκτηθεί από το Δήμο και να γίνει ναυτικό Μουσείο για όλους τους επισκέπτες.. Τώρα, ο Κατσής βαφτίζει το άσπρο μαύρο, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά... Σκέτη αποτυχία, αλλά από φούμαρα ....... να φάνε και οι κότες.

Με την γέφυρα που βρίσκεται πιο κάτω από τον φάρο και οδηγεί στο θέατρο θα κάνετε κάτι έτσι ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των πολιτών ή θα συνεχίσετε να κόβετε τα χορτάρια???

22-5-21 - 22: 11 Δεν το ξέρεις καθόλου μα καθόλου το θέμα, ή μας τα λες όπως σε συμφέρει.
Ο φάρος είχε παραχωρηθεί στο δήμο από την εποχή σχεδόν που μπήκε σε λειτουργία ο νέος και είδαμε την κατάντια και τα χάλια του. Μέχρι που τραμπουκιζόντουσαν 2 - 3 γείτονες που προσπαθούσαν με προσωπικό κόστος να προφυλάξουν ο,τι μπορούσαν. Ετσι λοιπόν η υδρογραφική υπηρεσία του Π.Ν. η οποία είναι υπεύθυνη για τους φάρους, ανακάλεσε την παραχώρηση και αναπαλαίωσε πλήρως το όλον κτίσμα. Όρισε δε φαροφύλακα από το μόνιμο προσωπικό της για να τον φροντίζει και να τον φυλάει τουλάχιστον κατά τις τουριστικές περιόδους, τότε δηλαδή που γινόντουσαν οι ζημιές. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα πυροβόλα που έχουν καταντήσει για τους παλιατζήδες. Δηλαδή θα ανακληθεί η παραχώρησή τους οριστικά.

Προς ανησυχούντες για τον Φάρο: μάθετε πως ο Φάρος από το 2003 είχε παραχωρηθεί στο Δήμο για να γίνει Μουσείο. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. Το 2020 ο Φάρος έφτασε στο παρά 5' να γκρεμιστεί. Γιατί οι πετυχεμενοι του δήμου δεν πολυνοιαστηκαν είχαν να τσακωθούν με τον Περιφερειαρχη. Πολύ σοφά ο Δήμος το 2020 κατάλαβε ότι καλύτερα ένας ανακαινισμενος ωραίος φάρος παρα ένας γκρεμισμένος Φάρος. Τον επέστρεψε στο Πολεμικό Ναυτικό και έτσι ο Φάρος ανακαινιστηκε. Καλορίζικος για αλλά 100 χρόνια, τώρα γκρινιαξτε και κοπανηθειτε στα σχόλια, ο Φάρος θα σας κοιτάει χαμόγελαστος!

Νυχτερινοί αναγνώστες των 1:10 και 6:42, αφού δηλώνετε γνωστές και προφανώς έχετε κάποια επαφή με το Δήμο η την Κοινότητα, μπορείτε να βρείτε και να δημοσιεύσετε τις παραχωρήσεις που αναφέρετε; Πιστεύω ότι αυτά που λέτε δεν υπάρχουν και είναι φούμαρα για να δικαιολογήσει ο Δήμος την αποτυχία του να πάρει το Φάρο από το Πολεμικό Ναυτικό. Το έκανε και "σοφά" λέτε...για να στεγάσει φαροφύλακες το 2021...... Απαντήστε αφού είστε γνώστες, γιατί αλλιώς είστε απλοί ψεύτες..

Ευτυχώς που ο φάρος επιστρέφει στο Π.Ν. και υπάρχει μια ελπίδα να αποκτήσει την εικόνα που του αρμόζει. Τόσα χρόνια ο χώρος ήταν ξέφραγο αμπέλι με το παραδοσιακό κτίσμα να βρίσκεται στο έλεος του κάθε κάγκουρα που ήθελε να γράψει το όνομα της ομάδας του ή της αγαπητικιάς του. Αγνή νεολαία που απλά ήθελε να εκτονωθεί κατά κάποιους "νυκοκυραίους" που έχουν μπερδέψει τη δημοκρατία με την αναρχία. Κυρίως αυτοί ενοχλούνται με την επιστροφή του φάρου στο Π.Ν.

Εσύ 23/5/21 - 09:21 στο λαγούμι σου και γρήγορα....Ως νυχτερινοί αναγνώστες έχουμε την ησυχία και την ηρεμία εκείνες τις ώρες να βλέπουμε και να κρίνουμε τα στοιχεία και τα γεγονότα χωρίς περικοκλάδες υποβόσκουσες ύβρεις και χαρακτηρισμούς. Ας μην ξεχνάς δε, πως είσαι παντοιοτρόπως εκτεθειμένος σε κριτική . Ξέρεις εσύ !!!

24/5/21 - 00:49
Αφού σε σκιάζει το νυχτερινό, έλα για ένα μεσημεριάτικο. Να κάνουμε μια συμφωνία για να λυθούν οι ενστάσεις και οι απορίες κι όσων μας διαβάζουν. Βρες τους τότε δημάρχους και τους κοινοτάρχες, αν και θα σου έλεγα μόνον ένα + ένα απ΄ αυτούς και ρώτησέ τους για το θέμα. Οταν αποδεδειγμένα το κάνεις με ονοματεπώνυμα κλπ στοιχεία αυτών και τα ανεβάσεις εδώ, αμέσως θα ανεβάσω κι εγώ τα σχετικά κιτάπια με βούλες και υπογραφές.
Μέχρι τότε, μούγκα στη στρούγκα. Έτσι για να καλμάρει η ψυχούλα σου....Γκέγκε ;

Μη ζορίζεσαι και πολύ για να αποδείξεις ότι αυτό που έγραψες ήταν αέρας. Αφού εσύ έχεις ρωτήσει Δημάρχους και Κοινοτάρχες, και ξέρεις, γιατί δεν τα δείχνεις τα κιτάπια; Συ είπας!!!! ..Όσο για το γραπτό σου ανώνυμο ζόρι.... χαλάρωσε και λίγο.... Θα σκάσεις....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio