Τα κορίτσια της Κυνουρίας παίζουν μπάλα στον Πανθυρεατικό - Αυτή είναι η κιτρινόμαυρη Γυναίκεια ομάδα (pics)

Τετ, 25/01/2023 - 18:34
Image

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στον νομό μας έκανε τα πρώτα του βήματα στον νομό μας στα μέσα της περασμένης δεκαετίας με τον Άρη Τρίπολης για να ακολουθήσει (έστω και για λίγο) ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου στην Νότια Κυνουρία.

Πλέον ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί τον «πυρήνα» του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αρκαδία με τον Πανθυρεατικό να αναπτύσσει βήμα, βήμα και με μεθοδικό τρόπο το τμήμα των γυναικών με πρόθεση να βάλει το άθλημα για τα καλά στην ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι σε συνεργασία με τον Πανθυρεατικό σε ότι έχει να κάνει με τα γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου με το όλο αυτό πρότζεκτ να είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο γεγονός για ολόκληρη την αθλητική Βόρεια Κυνουρία.

Εδώ και τρία χρόνια ο Πανθυρεατικός έχει δημιουργήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου και χρόνο με τον χρόνο βλέπει όλο και περισσότερα κορίτσια της περιοχής να γίνονται μέλη της «οικογένειας» του με σκοπό να παίξουν και να γνωρίσουν καλύτερα το ποδόσφαιρο.

Πλέον ο Πανθυρεατικός έχει τμήμα ακαδημιών κοριτσιών του Δημοτικού και τμήμα ακαδημιών κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου έχοντας δύο διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ μέσα από τα οποία γίνεται η εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου στις νεαρές κοπές της περιοχής.

Στόχος για τον Σύλλογο του Άστρους είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η ευρύτερη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή με τον Πανθυρεατικό να προσδοκά να γίνει το πρώτο «σκαλοπάτι» για τα νεαρά κορίτσια που επιθυμούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Για την προσπάθεια αυτή, τις φιλοδοξίες αλλά και το όραμα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Πανθυρεατικού μας μίλησε η προπονήτρια Άννα Πετρουλή η οποία μάλιστα είναι παράλληλα μέλος του ρόστερ της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Πως άρχισε αυτό το εγχείρημα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στον Πανθυρεατικό ;

Τα τελευταία τρία χρόνια ο σύλλογος του Πανθυρεατικού , σε συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης , έχει ξεκινήσει ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής , πρότζεκτ, δημιουργώντας γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου και δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κορίτσια όλων των ηλικιών να δοκιμάσουν κάτι νέο αλλά και κάτι που αγαπούν και δεν είχαν μέχρι τώρα την ευκαιρία να κάνουν.

Υπάρχει ανταπόκριση από την περιοχή να μάθουν τα κορίτσια το γυναικείο ποδόσφαιρο ;

Εγώ συνεργάζομαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή με όποιον τρόπο μπορώ. Οφείλω να ομολογήσω πως η ανταπόκριση είναι αρκετά μεγάλη , κρίνοντας και από το γεγονός ότι φέτος έχουν δημιουργηθεί δυο τμήματα, ενώ πέρσι υπήρχε μόνο ένα, και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς φαίνεται ότι διαδίδεται και στηρίζεται ολοένα και περισσότερο από πολύ κόσμο, γεγονός που δεν υπήρχε τόσο έντονα όταν και εγώ αλλά και αλλά κορίτσια της περιοχής κάναμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για την ομάδα και τα κορίτσια ;

Προσωπικά θα ήθελα να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο όλο αυτό, και γιατί όχι κάποια στιγμή τα κορίτσια να συμμετέχουν και σε ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Σχόλια επισκεπτών

Πολύ καλή κίνηση και σωστή επιλογή της Αννας ,δώστε τη δυνατότητα στα παιδάκια να αθληθούν ,να διασκεδάσουν να ασκήσουν σώμα και πνεύμα και σας ευχαριστούμε που βάζετε πάντα πάνω από ανούσιους στόχους τα παιδιά μας και μπορούμε να ερχόμαστε να τα βλέπουμε να προσπαθούν , να αγωνίζονται και άμα χάνουν δε πειράζει .Συνεχίστε είμαστε μαζί σας και σας στηρίζουμε σε ότι κάνετε.Ένας μπαμπάς !

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio