Το «πρότυπο» είναι δίπλα σου και τον λένε Κοψαύτη… Μη ψάχνεις αλλού

Κυρ, 03/04/2022 - 16:22
Image

Είθισται ο αθλητισμός να δημιουργεί ινδάλματα, πρότυπα και να φτιάχνει φιγούρες που ιδιαίτερα για νέα παιδιά που αποτελούν αυτό που στα κρυφά τους όνειρα θα ήθελαν να γίνουν και να μοιάσουν.

Η λεπτή διαχωριστική γραμμή έρχεται στο προφίλ ενός τέτοιου πρότυπου αφού δεν αρκεί μόνο τα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο αλλά και στο στους τρόπους, την συμπεριφορά του, στο επίπεδο του και στην ζωή του έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ένα τέτοιο πρότυπο αθλητή μπορεί και πρέπει να είναι η στην τελική να γίνει από εδώ και στο εξής ο Γιώργος Κοψαύτης ο οποίος σταθερά από την πρώτη στιγμή στα νεανικά του χρόνια μέχρι τώρα παραδίδει μαθήματα ήθους, ακεραιότητας, χαρακτήρα και προσωπικότητας εντός αλλά και εκτός παρκέ.

Η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη του Άστρους και δη στην ομάδα της καρδιάς του στον Πήγασο δεν συνοδεύτηκε ως μια αφορμή για να περνάει την ώρα του αλλά ως το προσωπικό κίνητρο μέσα από το οποίο θα προκαλέσει τα ένστικτα, θα μεταδώσει πράγματα και θα προσφέρει αθλητικά και κοινωνικά στον τόπο του. Γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο μια μπάλα που σκάει αλλά και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Ο «Κόψα» έγινε η αφορμή, η έμπνευση και το όραμα ενός τέτοιου τρίπτυχου που μπορεί μέσα από την δική του μορφή να αποτελέσει την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Κυνουρία αλλά και το σοβαρό επιχείρημα για έναν γονιό η ένα νέο παιδί να πάει να πιάσει την πορτοκαλί μπάλα και να ανακαλύψει το ταλέντο του.

Ο Γιώργος Κοψαύτης τόσο λόγω ιδιοσυγκρασίας όσο και του επιπέδου που έχει σαν χαρακτήρας δεν πήγε στον Πήγασο για να κολλήσει ένσημα στο κύκνειο άσμα μιας λαμπρής καριέρας (άλλωστε είναι τέτοια η στόφα του που δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο) αλλά για να δώσει και να προσφέρει και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας αυτής ακόμα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από την άνοδο στην Γ’΄ Εθνική.

Παίχτης και προπονητής, πρώτος στην προπόνηση, με κορμί στα 40 του χρόνια και έπειτα από τα όσα πέρασε που τον ανάγκασαν να φύγει προορά από την Α2 και τον Αρκαδικό άλλων κατηγοριών, με δουλειά ο ίδιος προσωπική και τόνους ιδρώτα για να επανέλθει όχι απλά σαν παίχτης για το τοπικό αλλά σαν Γιώργος Κοψαύτης που έρχεται από μια μεγάλη διαδρομή τιμώντας πρώτα από όλα τον ίδιο τον εαυτό του, με πείσμα και θέληση, με προσήλωση και εργατικότητα, με όρεξη, φιλοδοξίες αλλά και αγάπη για το μπάσκετ.

Αυτός εδώ ο χαμογελαστός τύπος με τα γυαλισμένα μάτια κάθε φορά που πατάει παρκέ έγινε η αιτία σε όλα τα νέα παιδιά του Πήγασου βλέποντας τον στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες να σκυλιάζει για μια μπάλα, για ένα σουτ και για μια άμυνα, να βάζει το κορμί και το μυαλό του και να εκπορεύει όλη του την δίψα για την νίκη να ακολουθήσουν (γιατί δεν γίνονταν αλλιώς) τα βήματα του «δασκάλου» τους (γιατί αυτό είναι και έτσι πρέπει να τον δουν).

Με ζήλο, με επαγγελματισμό, με πάθος και με πλήρη επίγνωση μεταφέρει, τροφοδοτεί νέα πράγματα, αλλάζει την νοοτροπία και γίνεται η ασπίδα των «παιδιών» του στον Πήγασο και ο ακρογωνιαίος λίθος σε αυτό που έχει οραματιστεί η ομάδα του.

Ο Πήγασος από την άλλη πλευρά εμπιστεύτηκε τον Γιώργο δίνοντας του τα κλειδιά να δημιουργήσει αυτό που έχει στο μυαλό του και τώρα η ομάδα του Άστρους κερδίζει τους καρπούς που η ίδια, οι άνθρωποι της και η διοίκηση της με το πλάνο και την οργάνωση της έσπειρε έχοντας βρει το κατάλληλο πρόσωπο για να γίνει με σωστό τρόπο το επόμενο βήμα.

Να λοιπόν ένα καλό πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για κάθε νέο παιδί στην Κυνουρία που θέλει να παίξει μπάσκετ. Ο Γιώργος Κοψαύτης που ότι έκανε έγινε με την αξία του και ότι κάνει να το τελειοποιεί μέχρι και τώρα γιατί είναι γεννημένος «νικητής» και αυτό τον έκανε να χαράξει την δική του ξεχωριστή πορεία μέχρι την Basket League.

Αγαπητό νέο παιδί (απευθύνομαι σε εσένα) που παίζεις η και που σκέφτεσαι να παίξεις μπάσκετ, καλά τα ινδάλματα του NBA και της Euroleague αλλά το δικό σου πρότυπο βρίσκεται στην διπλανή σου πόρτα, τον λένε Γιώργο Κοψαύτη και προσπάθησε να γίνεις σαν αυτόν.

Ο Γιώργος δίνει στο μπάσκετ της Κυνουρίας και ο Πήγασος με την σειρά του τον αξιοποιεί ως μια συνεργασία που ο κερδισμένος μέσα από όλα αυτά είναι το άθλημα αλλά και όλα τα νέα παιδιά της περιοχής.

Πήγασος και Κοψάυτης είναι μια «win-win» συνεργασία με προεκτάσεις όχι μόνο για το μπάσκετ της Κυνουρίας αλλά και ευρύτερα για ολόκληρο τον νομό και αυτό είναι σημάδι του καιρού και μια ανάλυση των πραγμάτων με ρεαλιστικό τρόπο.

Τέλος, αξίζει και εγώ με την σειρά μου να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Πήγασου, σε όλους τους αθλητές για την άνοδο στην Γ’ Εθνική και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ.

Υ.Γ. Capitano… Τα κατάφερες ξανά!

Αντώνης Χρονάκης

Σχόλια επισκεπτών

Η ταπεινότητα που τον διακατέχει ύστερα από τέτοια καριέρα και επιτυχίες είναι το πιο αξιοζήλευτο και το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ενστερνιστούν τα νέα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα καθώς όλοι οι παίκτες και το Δ.Σ. ένας προς ένας έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την τεράστια και μοναδική επιτυχία.

Χωρίς καμία πρόθεση να υποβαθμίσω την τεράστια συμβολή του Γιώργου Κοψαύτη στην αναγέννηση του συλλόγου, αλλά για την ιστορική μνήμη, ο ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ο. ΘΥΡΕΑΣ είχε την ευτυχία να έχει στις τάξεις του διαχρονικά σπουδαίους αθλητές "πρότυπο" για τις νεότερες γενιές. Αθλητές όπως οι Α. Αρφάνης, Γ. Κουρόγιωργας Γ. Μπάρλας, Θ. Χατζηγιάννης, κ.λπ την περίοδο της μεγάλης του ακμής, αλλά και στα πέτρινα χρόνια και την περίοδο της ανασυγκρότησης ο Γ. Μπουτσικάκης, ο Δ. Τσουκάτος και τα άλλα παιδιά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία έχτισε το σημερινό θαυμάσιο οικοδόμημα του ΠΗΓΑΣΟΥ ο Γιώργος Κοψαύτης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio