Παίζεις μπάσκετ; Γίνε σαν τον Κοψαύτη

Κυρ, 13/03/2022 - 22:09
Image

Αν υπάρχει μια λέξη και ένα συναίσθημα που σε κυριεύει είτε βλέποντας είτε διαβάζοντας τα όσα κάνει και τα όσα προσφέρει ο Γιώργος Κοψαυτής στην ομάδα του Πήγασου τότε μιλάμε για τον απόλυτο σεβασμό.

Σεβασμός στο μεγαλείο αυτού του παίχτη, σεβασμός στην μπασκετική του νοοτροπία, σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο παρκέ, σεβασμός για την αγάπη του στην ομάδα που ξεκίνησε, σεβασμός στο μπάσκετ που τόσα του χάρισε.

Ο «Κόψα» στο ραντεβού της ιστορίας του Πήγασου (έτσι το χαρακτήρισαν οι άνθρωποι του) πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε σε μια σπουδαία, σε μια τεράστια, σε μια τόσο μεγάλη νίκη που κάνει ολόκληρη την μπασκετική Κυνουρία να ονειρεύεται και πάλι μετά από χρόνια.

Ο Γιώργος Κοψαύτης πέτυχε 35 πόντους = με έξι τρίποντα (!) παρά έναν δηλαδή τους μισούς πόντους της ομάδας του (71-60 τελικό σκορ) όμως δεν είναι οι πόντοι ούτε τα τρίποντα είναι αυτό το ρημάδι το πάθος, αυτά τα ίδια γυαλισμένα μάτια που σε αυτά τα παιχνίδια τον διακρίνουν, είναι αυτή η απίστευτη δίψα που στα 40 του χρόνια έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα μέχρι τα σαλόνια της Basket League τον κάνει να σεληνιάζεται για την νίκη.

Όντας γεμάτος, αλλά ποτέ μπουχτισμένος από όλα αυτά που έχει δει και που έχει νιώσει στην μπασκετική του καριέρα αυτό το παιδί δεν λέει να μεγαλώσει δείχνοντας ζηλευτώ επαγγελματισμό και συνέπεια σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο που έχει την ευτυχία να τον έχει στο δυναμικό του όχι μόνο ως παίχτη η και ως προπονητή αλλά ως φιγούρα και ως προσωπικότητα για όλα όσα μεταδίδει.

Όλα αυτά τα παιδιά που κάνουν προπόνηση μαζί του, που μπαίνουν στα ίδια αποδυτήρια, που ακούν τις οδηγίες και τις φωνές του, τα μπράβο και τις συμβουλές του είναι πολύ τυχερά γιατί καθημερινά αποκτούν δωρεάν μαθήματα που μόνο προς όφελος τους θα είναι για το τι σημαίνει να παίζεις μπάσκετ με την ίδια αφοσίωση και πίστη όπου και σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεσαι.

Όταν λοιπόν βλέπεις τον Γιώργο Κοψαύτη στα 40 του χρόνια με αυτό το κορμί, αυτό το πάθος και αυτή την δίψα τότε λοιπόν πρέπει εσύ που παίζεις μαζί του να νιώσεις λίγο από αυτό που σου προσφέρει πνευματικά και να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο.

Ένα είναι σίγουρο, ανεξάρτητα από την πορεία του Πήγασου ο Γιώργος βάζει ξανά το μπάσκετ σε μια ολόκληρη περιοχή και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το καλύτερο πρότυπο για κάθε παιδί που ασχολείται η θα ασχοληθεί με το μπάσκετ σε όλη την Κυνουρία και σε όλο τον νομό.

Γιώργο Κοψαύτη, αρχηγέ (capitano ξέρεις εσύ) αξίζεις από όλους μας μια βαθιά υπόκλιση και ένα ειλικρινές respect.

Σχόλια επισκεπτών

Μακάρι το φωτεινό παράδειγμα αυτού του ανθρώπου να επηρεάσει κάπως τη νοοτροπία της περιοχής και να διαμορφώσει νέα δεδομένα. Μπράβο σας για το αφιέρωμα γιατί μέσα από παραδείγματα ίσως μπορέσει κάτι να αλλάξει. Δυστυχώς αυτές είναι εξαιρέσεις, όχι μόνο ως προς το μέγεθος. Λογικό είναι τέτοιοι παίκτες να βγαίνουν ελάχιστοι και κάθε 50+ χρόνια. Το θέμα είναι το ήθος και η νοοτροπία. Στην περιοχή γενικώς στον αθλητισμό γιατί κι αυτός κομμάτι της κοινωνία είναι επικρατούν άλλα πράγματα. Μακάρι τέτοια παραδείγματα να ανεβάσουν συνολικά το επίπεδο και να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κάπως τον γενικότερο βάλτο της ελάχιστης προσπάθειας, της φιγούρας, της επιφανειακής παντογνωσιας, της καφενειακης κριτικής κλπ κλπ. Υπάρχει το παράδειγμα ας ανοίξουν τα μάτια τους όσοι μπορούν τουλάχιστον...

Ο άνθρωπος ο καλός
Ο άνθρωπος με ήθος
Ο άνθρωπος ο καλός οικογενειάρχης
Ο άνθρωπος ο προπονητής
Ο άνθρωπος ο παίχτης
Ο άνθρωπος που τα δίνει όλα για την αναβάθμιση του μπάσκετ στο Δήμο μας
Είναι ο Αστρινός Δημότης:
Ο Γιώργος Νικ. Κοψαύτης
Για το έργο σου και το ήθος σου αξίζουν πολλά μπράβο και πολλές ευχαριστίες από όλους μας.

OTAN ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ RESPECT ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΊ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ . ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ .
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΑ ΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ . ΊΣΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΞΑΝΑ !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio