Το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας έχει ανάγκη την στήριξη όλων (vid)

Δευ, 07/02/2022 - 18:57
Image

Ένα γκολ γίνεται η αφορμή για να ανοίξουμε έστω και με μια πρώτη ματιά τον φάκελο του Παιδικού Πρωταθλήματος «Γιώργος Κουρούσιας» και να δούμε τι γίνεται και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ηλικιακή αυτή λίγκα στον νομό μας.

Είναι γεγονός πως το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα που χρόνο με τον χρόνο και σε συνδυασμό με τα επακόλουθα της πανδημίας συσσωρεύονται παρά τις καλές προθέσεις είναι η αλήθεια που υπάρχουν και τις ιδέες που συχνά-πυκνά έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μερικά από τα μεγάλα και βασικά ερωτήματα αυτή την στιγμή αναφορικά με το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας είναι το πόσες ομάδες συμμετέχουν επί της ουσίας, ποιες μπορούν να υποστηρίξουν έμπρακτα τα τμήματα υποδομών τους και με τι τρόπο (διότι όλα έχουν την σημασία τους σε αυτή το πρωτάθλημα)γίνεται η διεξαγωγή αυτής της κατηγορίας.

Δύο από τις ομάδες που φημίζονται για την φιλοσοφία των ακαδημιών τους και τις οποίες αποτελούν και τα «καμάρια» τους είναι το Λεωνίδιο και ο Πανθυρεατικός όπου έχουν καταφέρει να διαθέτουν όχι απλώς πολλά παιδιά αλλά να δουλεύουν σε αμιγώς υψηλά πρότυπα σε αυτές τις ηλικίες με τεχνογνωσία και κυρίως με ζήλο και μεράκι.

Οι δύο αυτές ιστορικές ομάδες της Κυνουρίας είναι μεγαλύτερες «κυψέλες» ποδοσφαιρικών ακαδημιών στις περιοχές τους με τις διοικήσεις τους να είναι επικεντρωμένες στον τρόπο ανάπτυξης και εξέλιξης της δουλειάς που γίνεται σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που διαθέτουν.

Μάλιστα, και οι δύο αυτές ομάδες ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που δεν είναι άμεσα ευθύνη δική τους είναι οι πολλές αναβολές αγώνων με τα παιδιά να μην έχουν την δυνατότητα να χαρούν την ουσία του αθλήματος εκτός των προπονήσεων που είναι το ίδιο το παιχνίδι επειδή άλλα σωματεία είτε δεν συμπληρώνουν είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υποδομές τους.

Αυτή την εποχή δεν είναι εύκολο για ένα ερασιτεχνικό σωματείο να βαστά οργανωμένα μια ηλικιακή ακαδημία ωστόσο θα έπρεπε για κάθε ομάδα στον νομό μας οι ακαδημίες να αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία θα έχτιζαν για την επόμενη μέρα.

Η Ελπίδα και ο ΑΟ Νέων Τρίπολης από τον πρώτο όμιλο τρέχουν αυτό το μοντέλο με συνέπεια με τον Παναρκαδικό, τον Μαντινειακό, την ΑΕΚ Τρίπολης και την Δημητσάνα να κάνουν την δική τους προσπάθεια βήμα, βήμα και τον Αστέρα Τρίπολης να είναι η εξαίρεση στον υπάρχον κανόνα μιας και μιλάμε για έναν σύλογγο επίπεδου Super League.

Στον δεύτερο όμιλο το Λεωνίδιο και ο Πανθυρεατικός σε θέματα ακαδημιών μοιάζουν και είναι μια κατηγορία μόνοι τους με τον Ερμή Μελιγούς, τις Βρασιές, τον Απόλλωνα Τυρού και το Κορακοβούνι να συμπληρώνουν το γκρουπ της Κυνουρίας κάνοντας και αυτοί την δική τους προσπάθεια.

Το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας «Γιώργος Κουρούσιας» γίνεται λοιπόν αυτή την σεζόν με 13 ομάδες μαζί με του Αστέρα Τρίπολης (7 στον πρώτο όμιλο και 6 στον δεύτερο) και αυτό αποτελεί τροφή σκέψης για κομμάτια πάνω στα οποία θα πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα με στόχο προφανώς το «αύριο» του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Στα της αναμέτρησης του Λεωνιδίου με τον Πανθυρεατικό το τελικό 1-1 μάλλον έρχεται σε δεύτερη μοίρα μιας και σε αυτές τις ηλικίες το ζητούμενο είναι οι βασικές γνώσεις και τα ποδοσφαιρικά εφόδια που πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά.

Στο βίντεο βλέπουμε το υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Παναγιώτης Μαγκλής του Πανθυρεατικού με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio