Όλες οι κούπες στην Κυνουρία μας

Πέμ, 14/04/2022 - 17:58
Image

Ο Ερμής Μελιγούς κατέκτησε την το Κύπελλο Αρκαδίας την στιγμή που ο Πήγασος είναι πρωταθλητής στην Α1 ΕΣΚΑΚ και που στον δρόμο για την Βόρεια Κυνουρία βρίσκεται ακόμα μία κούπα αυτή του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας σε Πανθυρεατικό η Βρασιές.

Η Βόρειος Κυνουρία παίζει μπάλα (όπως σας είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο μας άρθρο) και οι ομάδες της σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν να επιδείξουν πολλές και σημαντικές επιτυχίες και φέτος αλλά και τα τελευταία χρόνια.

Υπό προϋποθέσεις η χρονιά αυτή θα μπορούσε να είναι σούπερ αν ο Ερμής Μελιγούς έμενε στην Γ’ Εθνική ωστόσο μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει εφόσον ο πρωταθλητής της Α’ Αρκαδίας είτε είναι ο Πανθυρεατικός, είτε είναι οι Βρασιές ανέβουν στην ποδοσφαιρική Γ’ Εθνική από τα μπαράζ.

Ο Πήγασος του Γιώργου Κοψαύτη έγραψε ιστορία βάζοντας και πάλι το μπάσκετ στο Άστρος και ευρύτερα σε ολόκληρη την περιοχή έπειτα από την εξαιρετική χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική αλλά και με το πλάνο και την οργάνωση που υπάρχει στο σωματείο.

 Ο Ερμής Μελιγούς πάλεψε μέχρι τέλους στην Γ’ Εθνική ωστόσο στις λεπτομέρειες υποβιβάστηκε και έπειτα από δύο χρόνια επιστρέφει στην Α’ Αρκαδίας κλείνοντας την χρονιά όμως με ην κατάκτηση του Κυπέλλου Αρκαδίας και με την αίσθηση πως στα νέα δεδομένα της επιστροφή του στο τοπικό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικός και όπως αρμόζει στο πρεστίζ του σωματείου.

Στην Α’ Αρκαδίας η υπόθεση τίτλος είναι υπόθεση της Βόρειας Κυνουρίας και το μόνο πλέον που απομένει να μάθουμε είναι αν το πρωτάθλημα πάει στο Άστρος και τον Πανθυρεατικό η στον Άγιο Ανδρέα και τις Βρασιές με ξεκάθαρο όμως δεδομένο τις δύο αυτές πολύ δυνατές ομάδες που πρωταγωνιστούν αυτή την χρονιά στο τοπικό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται η και που έχει ξεκινήσει να γίνεται και σε άλλες ομάδες της περιοχής με τον αθλητισμό στην Βόρεια Κυνουρία να έχει την δική του θέση στο μυαλό, την συνείδηση αλλά και στην καθημερινότητα ολόκληρης της περιοχής.

Ταυτόχρονα η Βόρεια Κυνουρία έχει και τις καλύτερες γηπεδικές υποδομές αναλογικά πάντα με τους άλλους Δήμους με πέντε γήπεδα με χορτάρι (Άστρος, Παράλιο Άστρος, Μελιγού, Κορακοβούνι, Άγιος Ανδρέας), υπάρχει το κλειστό στο Άστρος και μια σειρά από εργασίες (βλέπε εξέδρες και προβολείς, τάπητες στίβου, μίνι γήπεδα τένις και βόλει) στα γήπεδα της περιοχής.

Η Κυνουρία βάζει τα γυαλιά σε όλο τον νομό με τον κόσμο να αγκαλιάζει τις ομάδες, να γεμίζει τα γήπεδα, να τροφοδοτεί με παίχτες την Αρκαδία και να καρπώνεται επιτυχίες των ομάδων τους.

Φέτος η Κυνουρία σάρωσε τους τίτλους σε τοπικό επίπεδο και περιμένουμε την εξέλιξη του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο και γιατί όχι μία ακόμα άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Σχόλια επισκεπτών

Φίλε με κάλυψες δεν έχω να προσθέσω τίποτα εύχομαι να Να σκεφτόμαστε όλοι μας με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ συγχαρητήρια στον Πήγασο μπράβο στον άγιο Αντρέα Συγχαρητήρια στον Ερμή και Η ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΑΡΑ Στην Γ εθνική

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και οι διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϋ. Όπου και οι τρεις ομάδες του Γενικού Λυκείου Άστρους έφτασαν αντίστοιχα στον τελικό σχολικού πρωταθλήματος Αρκαδίας. Ιδιαίτερα αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο ίσως είναι από τις καλές φουρνιές ποδοσφαιριστών μετά από καιρό που βγάζει η περιοχή με τα παιδιά να χάνουν στις λεπτομέρειες το Κύπελλο!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio