Όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην στην Βόρεια Κυνουρία (vid)

Πέμ, 09/03/2023 - 13:55
Image

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου στο «Κτήμα Τσιουλόγιαννη» η συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο , Εντεταλμένος Σύμβουλος και Πρόεδρος Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Γιάννης Δαλιάνης, το Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Ιωάννης Μπόλα, ο Κυνουριάτης προπονητής Ναπολέοντας Κεφαλόπουλος οι αθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και ο αθλητής Ανδρέας Καραγιάννης.

 
 

Συντονιστής της συνέντευξης τύπου ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ με αμέτρητες περιγραφές αγώνων στίβου Νίκος Τσιώνης δίνοντας την ρπόγευση για όσα θα ακολουθήσουν και τα όσα θα λάβουν χώρα στους αγώνες αυτούς.

Όπως είπώθηκε για την Βόρεια Κυνουρία οι αγώβνες αυτοί αποτελούν ένα ακόμα μεγαλο στοίχημα για ακόμα καλύτερα πράγματα μελλοντικά με την περιοχή να έχει και τον δικό της πολιτιστικό συμβολισμό έχοντας αγκαλιάσει όλη αυτή την διοργάνωση που αποτελεί διαφήμιση για τον νομό μας.

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Ιωάννης Μπόλας:

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και της πρόέδρου κ. Σακοράφα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την συμπαράσταση του και ευελπιστούμε μελλοντικά να έχουμε και ακόμα μεγαλύτερους αγώνες στην περιοχή. Τον να γίνει εδώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20 χιλιομέτρων βάδην ήταν μια έμπνευση του Κυνουριάτη Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου και νομίζω το όνειρο του υλοποιείται.

Γιώργος Καμπύλης, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Σας καλοσωρίζουμε και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας να διοργανώσουμε εμείς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο για τον Δήμο και την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Αρκαδία. Ο εφετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Χαρίλαου Βασιλάκου ωστόσο με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα της τραγωδίας των Τεμπών αφιερώνουμε και στα αθώα θύματα αυτή την διοργάνωση με μια συμβολική δράση πριν από την έναρξη των αγώνων. Αυτός ο αγώνας για τον Δήμος είναι μια μεγάλη στιγμή και αποτελεί τιμή για εμάς η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε και βάλαμε ως στόχο την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στον Δήμο μας όπως συνέβη και με τους κολυμβητικούς αγώνες το 2020, όπως συμβαίνει και τώρα. Αυτά είναι αθλητικά γεγονότα που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα της περιοχή μας και στοχεύουμε μέσα από αυτό την προβολή της Κυνουρίας αλλά και την φιλοξενία ανθρώπων του αθλητισμού. Εκτιμώ ότι με την προετοιμασία που έχει γίνει και την συνολική προσπάθεια μας η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την συνδιοργάνωση και την βοήθεια στις δαπάνες που απαιτούνται για να τους αγώνες αυτούς  , θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Μπόλα και Κεφαλόπουλο, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που είναι εδώ και βοηθούν και βέβαια να απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να σταθούν στο πλευρό των αθλητών.

Γιάννης Δαλιάνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Πρόεδρος Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Όπως είπα και ο Δήμαρχος ο πήχης που βάλαμε ως στόχο όταν αναλάβαμε την Δημοτική αρχή ήταν αρκετά υψηλός και νομίζω με την συνδρομή εδώ όλων εσάς ο πήχης μπορεί να εκτοξευτεί ακόμα ψηλότερα. Εύχομαι σε όλους καλό αγώνα, καλά αποτελέσματα και ασφαλώς πολλά ρεκόρ.

Ναπολέοντας Κεφαλόπουλος, προπονητής στίβου

Για κάποιους ο αθλητισμός είναι μεζούρα και χρονόμετρο, για κάποιους άλλους όμως είναι πολιτισμός. Η επιλογή εδώ αυτού του σημείου είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και γι’ αυτό η συμπλήρωση από τα 200 χρόνια από το Σύνταγμα της Ελλάδος με τα 123 χρόνια από τον πρώτο αγώνα του Χαρίλαου Βασιλάκου . Νομίζω πως όλα αυτά θα πρέπει να στηριχθούν και να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει τους αγώνες. Στον αγώνα αυτό έρχονται τρεις επιτετραμένοι από την παγκόσμια ομοσπονδία από Πορτογαλία, Ιταλία και Σερβία για να κρίνουν τον αγώνα και το επίπεδο της διοργάνωσης. Πιστεύω με όλα όσα έχω δει πως θα πάρουμε καλό βαθμό και θετικές κρίσεις έτσι ώστε να πάρουμε μελλοντικά και μεγαλύτερες διοργανώσεις.  Πέρας από την εξαιρετική προσπάθεια του Δήμου για να έρθει εδώ αυτός ο αγώνας οφείλεται και όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτά τα παιδιά που την περίοδο της πανδημίας ήρθαν εδώ για να προπονηθούν.

Κυριακή Φιλτισάκου αθλήτρια βάδην

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε ένα μέρος που τα τελευταία χρόνια μαζί με τον προπονητή μου τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου βγάζουμε πολλά χιλιόμετρα προπόνησης, σε ένα μέρος που εμένα με βοήθησε στους αγώνες μου και είμαι σίγουρη πως και εδώ οι αγώνες θα μας φέρουν σημαντικές επιδόσεις.

Χριστίνα Παπαδοπούλου, αθλήτρια βάδην

Βρισκόμαστε σε έναν πολύ γνώριμο τόπο που κάθε χρόνο εδώ πραγματοποιούμε την χειμερινή μας προετοιμασία, σε έναν τόπο μας έχει βοηθήσει και μας έχει αγκαλιάσει νιώθοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε το χειροκρότημα σας, την έξτρα δύναμη σας για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε μια καλές επιδόσεις.

Έφη Κουρκουτσάκη

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και παρόλο που όλα τα παιδιά είμαστε από διαφορετικά μέρη αυτόν εδώ τον τόπο τον νιώθουμε σαν δικό μας. Το χαμόγελο σας, η φιλοξενία σας και ο τρόπος που μας αγκαλιάζεται είναι καταπληκτικός και υπάρχει έντονη και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουμε και μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα και οικεία. Σας θέλουμε και στους αγώνες δίπλα μας να μας στηρίξετε.

Ανδρέας Καραγιάννης, αθλητής στίβου

Είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο δουλειάς μου, παίρνω παράδειγμα από τις αθλήτριες δίπλα μου και τον προπονητή μου τον κ. Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και ελπίζω να εδώ να βγάλω μια καλή επίδοση.

 

 

Σχόλια επισκεπτών

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ.ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΑΞΙΑ..ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ... ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟ,ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Τί αξία έχουν οι φιλοφρονήσεις τα καλωσορίσματα τα αλληλοσυγχαρητήρια, κατά το ευλογάει ο παπάς τα γένια του, όταν υπάρχει το ΟΝΕΙΔΟΣ απάντων το ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σε όλη την περιοχή στάδιο του λεγόμενου κλασικού αθλητισμού; Ντροπή και αίσχος κύριοι ιθύνοντες. Διαχρονικά ντροπή.

Συμφωνώ με τον από πάνω. Από την περιοχή λείπει ένα στάδιο για τα κλασικά αθλήματα. Κοντινότερα γήπεδα στίβου: σε απόσταση 30 χιλιομέτρων του Άργους και 40 χιλιομέτρων της Τρίπολης. Γιατί δεν το εκμεταλεύονται διαχρονικά οι δημοτικές αρχές αυτό και να συγκεντρώσουν τον κόσμο της Κυνουρίας;;;

Καλές οι διοργανώσεις και τις θέλουμε, αλλά κακά τα ψέματα, αυτό είναι το πιο εύκολο και το ευκαιριακό κομμάτι. Βάσεις για κάτι διαχρονικό βάζεις με τις ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio