Οι μισές (και πλέον) ομάδες της Α’ Αρκαδίας είναι από την Κυνουρία

Σάβ, 12/08/2023 - 17:42
Image

Για ακόμα μια χρονιά η Κυνουρία κατέχει την μερίδα του λέοντος των ομάδων που λαμβάνουν συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία του Αρκαδικού ποδοσφαίρου μετρώντας εφτά από τα δώδεκα συνολικά σωματεία της Α’ Αρκαδίας.

Πάνω από τις μισές ομάδες της πρώτης τοπικής κατηγορίας είναι από την Κυνουρία και αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα της ποδοσφαιρικής κουλτούρας αλλά και του τρόπου αντίληψης στην περιοχή αναφορικά πάντα με την μπάλα.

Και πάλι φαίνεται και είναι ηλίου φαεινότερο πως η Κυνουρία θα δώσει ξανά τον ρυθμό αναφορικά με το επίπεδο και τον ανταγωνισμό μέσα στην χρονιά και αυτό γίνεται αντιληπτό και στο μεταγραφικό παζάρι με τις κινήσεις αλλά και τις προθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή από τις ομάδες.

Από τα εφτά σωματεία της Κυνουρίας στην Α’ Αρκαδίας το ένα είναι από την Νότια Κυνουρία και μιλάμε για την πρωταθλήτρια ομάδα του Λεωνιδίου για μια εκ των πιο κλασσικών και παραδοσιακών δυνάμεων του Αρκαδικού ποδοσφαίρου εδώ και δεκαετίες.

Από κει και πέρα η Βόρεια Κυνουρία έχει έξι σωματεία στην Α’ Αρκαδίας δηλαδή τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό δίχως καμία αμφιβολία αποτελεί κάτι το εντυπωσιακό για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα του νομού μας.

Αχιλλέας Παραλίου Άστρους, Πανθυρεατικός, Ηρακλής Βερβένων, Ερμής Μελιγούς, Κορακοβούνι και Βρασιές αποτελούν την εξάδα των ομάδων της Βόρειας Κυνουρίας με σωματεία από έξι διαφορετικά σημεία και περιοχές του Δήμου.

Το γεγονός αυτό βέβαια εγείρει και άλλα ερωτήματα για το αν και κατά πόσο μπορεί η και θα έπρεπε η περιοχή να έχει ομάδα σταθερά στις Εθνικής κατηγορίες αλλά αυτό είναι θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε προσεχώς για να αναλύσουμε λαμβάνοντας υπόψη μας το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που υπάρχει συνολικά στην περιοχή αλλά και την αγάπη και την επιθυμία του κόσμου και των φιλάθλων για το ποδόσφαιρο.

Αναφορικά τώρα με τις ομάδες του κεντρικού ιστού του νομού η ΑΕΚ Τρίπολης και ο Παναρκαδικός είναι από την Τρίπολη, με την Τεγέα και τον Ορχομενό να συμπληρώνουν τις ομάδες που προέρχονται ευρύτερα από τον Δήμο της Τρίπολης.

Επίσης, η Δημητσάνα είναι η Γορτυνιακή εκπρόσωπος του Αρκαδικού ποδοσφαίρου ωστόσο και αυτή αγωνίζεται στην Τρίπολη έλλειψη του δικού της γηπέδου με την ευχή σύντομα η ομάδα να μπει στο δικό της «σπίτι».

Κάπως έτσι λοιπόν διαμορφώνεται ο γεωγραφικός χάρτης της ποδοσφαιρικής Α’ Αρκαδίας με την Κυνουρία να έχει πάνω από μισές ομάδες του πρωταθλήματος και την καινούρια αγωνιστική περίοδο.

Σχόλια επισκεπτών

Για κάνε και ένα ρεπορτάζ πόσοι παίκτες είναι από την Κυνουρία που παίζουν στις ομάδες αυτές ???όταν θα σταματήσουν να πληρώνουν τους παίκτες θα μείνουν δυο- τρεις ομάδες το πολύ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio