Ο Σαβούρδος τελικά έχει τον τρόπο του

Κυρ, 03/04/2022 - 14:49
Image

Ο Άρης Σαβούρδος με το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης του μεγάλου ντέρμπι της Βόρειας Κυνουρίας μεταξύ του Πανθυρεατικού με τις Βρασιές πνίγηκε στις αγκαλιές των ποδοσφαιριστών του.

Ο Αστρινός τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του στον πάγκο έγιναν ένα κουβάρι στο 94ο λεπτό στο γκολ του Αποστόλη Στρέμπα βγάζοντας από πάνω τους όλη την πίεση και την αγωνία από την αναμέτρηση αυτή.

Στο ντέρμπι ο Άρης Σαβούρδος για μία ακόμα φορά έβαλε την δική του πινελιά από την πλευρά του προετοιμάζοντας άρτια την ομάδα του τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο πνευματικό κομμάτι έχοντας παρεμβάσεις στην ροή του αγώνα με τις κινήσεις του από τον πάγκο.

Μπορεί το παιχνίδι να κρίθηκε στην μια στιγμή στο 94ο λεπτό και από κόρνερ ωστόσο ο Πανθυρεατικός ήταν καλύτερος έχοντας ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και μια δική του προσέγγιση βασισμένη στα «θέλω» και την επιμονή του προπονητή του ο οποίος δούλεψε στο κομμάτι της τακτικής αρκετά το παιχνίδι και ιδιαίτερα μετά το σημείο που η ομάδα του έμεινε στο τελευταίο περίπου 20λεπτό με παίχτη λιγότερο για να δικαιωθεί και αυτός αλλά και ο Πανθυρεατικός στο φινάλε με το γκολ του Στρέμπα.

Ο Πανθυρεατικός μετά την αποβολή του Αδάμη και με το ψυχολογικό φορτίο πάνω του μιας και μιλάμε για εναλλαγή συναισθημάτων να μην δεχθεί γκολ (πράγμα που έγινε) και ταυτόχρονα να ψάξει να διασπάσει μια άρτια οργανωμένη άμυνα που σε όλο το παιχνίδι είχε τις απαντήσεις πράγμα που έγινε και σε αυτή την περίπτωση.

Προφανώς και ο Άρης Σαβούρδος δεν έχει πάνω του κάποιο μαγικό ραβδάκι ωστόσο έχει τον δικό του τρόπο να διαχειρίζεται κρίσιμες καταστάσεις με κύριο άξονα του την μεθοδική και σκληρή δουλειά που κάνει στην ομάδα του Πανθυρεατικού και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία η οποία κάνει την ομάδα του είναι ένα σύνολο με έντονη την σφραγίδα του προπονητή του.

Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι πως Πανθυρεατικός και Σαβούρδος μοιάζουν σαν «σιαμαίοι» αδερφοί στον δρόμο των όποιων επιτυχιών της ιστορικής ομάδας του Άστρους τα τελευταία χρόνια.

Είναι σαφές πως ο Άρης Σαβούρδος είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον νομό μας και αυτό δεν λέμε εμείς αλλά η πορεία, τα αποτελέσματα και η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio