Ντέρμπι παραμονής στο Παράλιο για Αχιλλέα και Απόλλωνα

Πέμ, 17/11/2022 - 10:51
Image

Ένα από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας είναι και αυτό ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Απόλλωνα Τυρού το Σάββατο (19/11, 15:00).

Στο Παράλιο Άστρος ο Αχιλλέας υποδέχεται τον Απόλλωνα Τυρού στο πρώτο ίσως «do or die» παιχνίδι της σεζόν στο τοπικό μας πρωτάθλημα έστω και αν βρισκόμαστε ακόμα στην 5η μόλις αγωνιστική,

Αυτοί οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που έχουν στόχο και παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία μοιάζουν και έχουν την μορφή κλασσικών ντέρμπι όπου το ενδιαφέρον κορυφώνεται και οι βαθμοί στις περιπτώσεις αυτές έχουν διπλή ανάγνωση και σημασία.

Για τον νικητή αυτές οι αναμετρήσεις έχουν εξάποντο χαρακτήρα και αποτελούν πρακτικά ισχυρά στοιχεία τόνωσης του ηθικού αλλά και της αυτοπεποίθησης που αποκτά μια ομάδα για την συνέχεια.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Αχιλλέα που είναι στον έναν πόντο θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Τυρού που είναι στο μηδέν στο πρώτο μεγάλο από αυτά που θα ακολουθήσουν ντέρμπι παραμονής στην σεζόν.

Η ομάδα του Παραλίου Άστρους σε τέσσερα παιχνίδια μετράει τρεις ήττες και μία ισοπαλία στο γήπεδο της με τον Παναρκαδικό έχοντας 3 γκολ ενεργητικό και 8 παθητικό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Τυρού έχει τέσσερις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος μη έχοντας ακόμα σκοράρει (μοναδική χωρίς γκολ και βαθμό) την ίδια στιγμή που έχει δεχθεί 13 γκολ στην Α’ Αρκαδίας.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έχουν βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τον Αχιλλέα να παίζει με Πανθυρεατικός, Δημητσάνα, Παναρκαδικό και Λεωνίδιο και ο Απόλλωνας Τυρού κόντρα σε Δημητσάνα, Παναρκαδικό, Λεωνίδιο και ΑΕΚ Τρίπολης.

Επί της ουσίας η αναμέτρηση αυτή για Αχιλλέα και Απόλλωνα Τυρού είναι ως μια νέα αρχή και για τις δύο ομάδες και αυτό δημιουργεί την αίσθηση του συναρπαστικού στην γαλάζια μάχη» του Παραλίου Άστρους.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio