Ντέρμπι κορυφής και τίτλου για τον Ερμή στο Λεωνίδιο

Τετ, 11/01/2023 - 11:15
Image

Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα στο εφετινό πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας και δίχως καμία απολύτως αμφιβολία το Λεωνίδιο - Ερμής Μελιγούς ιντριγκάρει και φτιάχνει το δικό του υπόβαθρο.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά και πολύ δουλεμένα ποδοσφαιρικά σύνολα, για δύο ομάδες που διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, δύο τρομερά δουλευταράδες προπονητές και έχουν την δική τους ξεχωριστή φιλοσοφία μέσα στο παιχνίδι τους πράγμα που δημιουργεί και θα βάλει και στην μεταξύ τους κόντρα κάποια δεδομένα.

Το Λεωνίδιο είναι στο -2 από τον Ερμή Μελιγούς που είναι στην κορυφή και θα πάει στην Νότια Κυνουρία με το 10 στα 10 και με σαφή πρόθεση να υπερασπιστή την πρωτιά του απέναντι σε μια ομάδα που και αυτή είναι αήττητη με μόλις μια απώλεια βαθμών και που έχει μια τεράστια δίψα για διάκριση (όπως και ο Ερμής άλλωστε).

Οι ερυθρόλευκοι είναι η καλύτερη άμυνα της Πελοποννήσου με μόλις δύο γκολ παθητικό εκ των οποίων το ένα μόνο σε κανονική ροή και το άλλο με πέναλτι και είναι μια άρτια δομημένη ομάδα με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της, με πλάνο, με σχέδιο στον τρόπο που αναζητά το αποτέλεσμα με τον Φόντα Καζακόπουλο να έχει δώσει ταυτότητα στο εφετινό Λεωνίδιο.

Από την άλλη η ομάδα της Μελιγούς σφύζει από επιθετική ποιότητα με παίχτες που έχουν έντονο το στοιχείο της μιας επαφής, της μιας κίνησης που μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Ο Ερμής είναι μια πλήρης ομάδα που διαθέτει ταλέντο και εμπειρία με τον Κώστα Καλογιαννίδη να βγάζει από το σύνολο αυτό όλες τις επιθετικές αρετές που έχει (40 γκολ σε 10 παιχνίδια) δείχνοντας πως είναι τόσο ικανό και συνάμα τόσο δουλεμένο από τον προπονητή του.

Ταυτόχρονα ο Ερμής Μελιγούς με τα 40 γκολ σε 10 αγωνιστικές είναι η καλύτερη επίθεση σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου και εδώ σε αυτή την Σαββατιάτικη «μάχη» αναμένεται να κοντραριστούν η καλύτερη άμυνα με την καλύτερη επίθεση κάνοντας το ντέρμπι αυτό ακόμα πιο ιδιαίτερο και επιπλέον πιο συναρπαστικό.

Το προπονητικό bradefer ανάμεσα στους Καζακόπουλο και Καλογιαννίδη έχει την σημασία του μιας και περιμένουμε να δούμε πράγματα στην σκακιέρα του αγώνα και από τους δύο οι οποίοι έχουν την τάση αλλά και την ικανότητα να διαβάζουν και να παρεμβαίνουν με κινήσεις κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές σε περίπτωση που το Λεωνίδιο κερδίσει τότε βάζει κυριολεκτικά «μπουρλότο» στην κορυφή καθώς θα είναι μόνο πρώτο και θα έχει πλέον την μπάλα στα πόδια του για να διαχειριστεί τα πράγματα στην συνέχεια.

Σε περίπτωση που ο Ερμής Μελιγούς τώρα καταφέρει να φύγει με το διπλό από το Λεωνίδιο τότε αυτό θα μοιάζει φαινομενικά σαν πρόβα τίτλου καθώς πολύ δύσκολα από κει και πέρα θα απειληθεί στην συνέχεια του πρωταθλήματος από οποιονδήποτε.

Η ισοπαλία πάλι κρατά και τους δύο σε απόσταση βολής με το πλεονέκτημα του +2 να παραμένει στην Μελιγού και το Λεωνίδιο να συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της διαφοράς έστω και αυτής της μικρής.

Προβλέψεις δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε γιατί δεν έχει καμία σημασία και αυτό που θα μετρήσει πέραν από τακτικές και όλα αυτά είναι το πάθος, η θέληση και γιατί όχι η τύχη σε αυτά τα παιχνίδια.

Σχόλια επισκεπτών

Φήμες λένε πως ο πρώην γυμναστής του Ερμή και μάνατζερ του παίκτη θα τον πάει στην μεγάλη ομάδα της πόλης. Τον μεγάλο πάνθηρα. Και στον καλό του φίλο, προπονητή της ομάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio