Ν. Κεφαλόπουλος: Κάποιοι ή δεν ξέρουν τη δουλειά τους ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς

Πέμ, 10/02/2022 - 18:15
Image

Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας μας στο Άστρος και ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου βάδην, δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω πως σε αυτό το τόπο έχουν προετοιμασθεί, από το μακρινό 2000 έως σήμερα , πλήθος πρωταθλητών Ελλήνων και ξένων στο αγώνισμα αυτό. Ήταν από τότε και παραμένει όραμα μας το Άστρος να γίνει κοιτίδα του αθλητισμού και κέντρο προετοιμασιών όλων των αθλημάτων και τους χειμερινούς μήνες. Τα χρόνια περνούν γρήγορα , αλλά το ευχάριστο σήμερα σε σχέση με το χθές είναι ότι υπάρχει κινητικότητα μεταξύ των αρμόδιων φορέων , για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως του γηπέδου του Παραλίου Άστρους και ιδιοκτησία της ομάδας του Αχιλλέα.

 Οι προοπτικές του γηπέδου είναι να εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο από πλευράς πληρότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα:

  • Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για περιφερειακό στίβο με ταρτάν 8 διαδρομών
  • Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για κερκίδες , όπου και θα μπορέσουν να στεγαστούν αποδυτήρια , αίθουσα γυμναστικής κλπ
  • Στην έμπροσθεν πλευρά του γηπέδου , σε συνεργασία με τον Δήμο , μπορούν να λειτουργήσουν χώροι ως πάρνκινγ
  • Στην πίσω πλευρά , η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ελώδης , δεν είναι οικοδομήσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός χώρος για ρίψεις και προθερμαντήριο.

  Για να συμβούν όλα αυτά , εκτός από τα χρήματα , χρειάζεται ένα πλάνο εργασιών , στηριζόμενο στη βάση του ρεαλισμού αλλά και του οράματος.

  Είναι λυπηρό να κυκλοφορούν σχέδια με 5 διαδρομές ταρτάν. Ο ΄΄Αρχιτέκτονας΄΄ αυτού του σχεδίου ή δεν ξέρει την δουλειά του ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς ….

  Τα υφιστάμενα αθλητικά κέντρα της περιφέρειας Πελοποννήσου με ταρτάν είναι τα εξής:

  • Τρίπολης: Γίνονται αγώνες μικρού βεληνεκούς , αφού η Τρίπολη δεν έχει ξενοδοχειακές μονάδες.
  • Άργος: Τα ίδια με την  Τρίπολη
  • Ναύπλιο: Το στάδιο ξεκίνησε με προοπτική, αλλά ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει επαρκής νυχτερινός φωτισμός και δεν μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλης εμβέλειας αγώνες.
  • Κορίνθου: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από του; Τοπικούς φορείς.
  • Λουτρακίου: Μόνο μικρής εμβέλειας αγώνες.
  • Καλαμάτας: Πληροί προδιαγραφές , θέλει ανακαίνιση
  • Εθνικό στάδιο Πατρών: Μεγάλο , σύγχρονο, με προοπτικές

 

.  Από τα ανωτέρω , το Άστρος έχει και το πλεονέκτημα των ήπιων καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες, που του δίνει πλεονέκτημα στην προτίμηση των αθλητών ως κέντρο χειμερινής προετοιμασίας.

  Είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία ενός πολυδύναμου αθλητικού κέντρου, δώσει ζωή σε όλες τις επιχειρήσεις  της περιοχής.

  Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή θητεία στο νεοεκλεγέν Δ.Σ  του Αχιλλέα , με την ευχή ότι το όραμα του δωρητή να μετουσιωθεί σε έργα από αυτή την διοίκηση.

 

ΣΣ.  Αντιγράφα της αλληλογραφίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ ... προς γνώση όλων των εμπλεκομένων..

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

 

Κεφαλόπουλος Ναπολέων Κ.Φ.Α

Aλληλογραφία του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ by Arcadiaportal.gr on Scribd

Σχόλια επισκεπτών

κ. Κεφαλόπουλε προτεραιότητα καποιων σφραγιδοφόρων των συλλόγων δεν είναι το καλό του αθλητισμού, ούτε του τουρισμού αλλά να εξυπηρετησουν τους πολιτικούς τους καθοδηγητές για να πουλάνε ΄έργα άσχετων αναπτυξιακών εταιριών στους σανοφάγους οπαδους. Και να πηγαινουν κοντρά στο δήμο και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Γιαυτό δεν γίνεται τίποτα στον τόπο αυτό! Καλο κουράγιο

Κε Κεφαλόπουλε η άγνοιά σας περί τεχνικών θεμάτων και η αφέλεια σας (αν πρόκειται για αφέλεια...) να ακούτε και να συμμερίζεστε απόψεις διαφόρων εντεταλμένων σας εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθένας στο είδος του...

Μην πιάνεσαι κορόιδο κύριε Κεφαλόπουλε από τους εντεταλμένους. Τους πειράζει πολύ που ο Αχιλλέας έχει το γήπεδό του και το έφτιαξαν άλλοι και όχι αυτοί. Γιατί μπλέκεις στα δίχτυα τους και εκτίθεσαι; Το γήπεδο είναι του Αχιλλέα. Ήταν και είναι ποδοσφαιρικό. Αν τα καταφέρουμε - και να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, όπως και με το χλοοτάπητα - θα προσθέσουμε κάποιους χώρους για να αθλούνται οι πολλοί επισκέπτες του Χωριού μας. Και άμα θέλει ο Δαλιάνης να κάνει στάδιο και έχει πρόθεση όπως λέει, ας βρει και τον κατάλληλο χώρο και ας το φτιάξει. Εμείς θα βοηθήσουμε.

Κρίμα κύριε Κεφαλόπουλε και σας είχα σε εκτίμηση είναι δυνατων ο εν δύναμη προπονητής της εθνικής Ελλάδας να ασχολείτε με ένα θέμα που μόνο αν είσαι μηχανικός μπορείς να γνωρίζεις και να γινεσε πιόνι ένως εντεταλμένου; Κρίμα....

Θα ήθελα να μου πει κάποιος από τη διοίκηση του Αχιλλέα Αν είναι ενειμερωμενη για την επιστολή του εντεταλμενου στων Σεγας.Ειμαι σίγουρος ότι κανείς δε ξέρει τίποτα! Ποιο γραφικός δε γινετε

Συμφωνώ απόλυτα με την διοίκηση του Αχιλλέα αν θέλει στάδιο ο ΔΑΛΙΑΝΗΣ ας βρει χορό το γήπεδο εινσι του ΑΧΙΛΛΈΑ. ιδιοκτησία και θα το διαχειριστεί όπως θέλει ας καταργήσει του Αστρους η της Μελιγους τι χρειάζονται δύο για μπαλλα ας μείνει το ένα ή ας προχωρήσει σε κατασκευή καινούργιου

Φανερώθηκαν όλοι οι οπισθοδρομικοί καθοδηγούμενοι από πολιτικά κέντρα που θέλουν το Παράλιο ένα χωριουδάκι με μια ομαδουλα της πλάκας κι όχι τουριστικό θέρετρο με εγκαταστάσεις επιπέδου πρωταθλητισμού, με υποδομές και με παροχές. Καθίστε στην μιζέρια σας δεν σας αξίζει τίποτε περισσότερο και καμαρωστε τις αρμυρες με φθηνιαρικα εργακια της πλάκας που σας τα πουλάνε και τρέχετε να τους ψηφίζετε.

Για λυπηση είμαστε στην γουβα. Δεν θέλετε να παει μπροστά ο τόπος; έλεος!!! Ο Αχιλλέας ας έχει το γήπεδο του το ποδοσφαιρικο αλλά από εκεί και περα να γίνουν οι ενέργειες από τους ειδικούς για αυτό που λέει ο κ. Κεφαλοπουλος. Εγωισμοι και στενομυαλια κυριαρχεί ... Ευχομαι τελικά να γίνει στάδιο σοβαρών προδιαγραφων για το κοινό καλό.

Κύριε κεφαλοπουλε εσείς ποιους σκοπούς εξηπυρετητε??αντί να στείλετε επιστολή στον δήμο να ρίξει άσφαλτο στον χαντακα που τρέχουν οι αθλήτριες σας με κίνδυνο να τραυματιστούν από τις πολλές λακούβες μου στέλνετε επιστολή για το γήπεδο του Αχιλλέα που με βάση την τωρινή του κατάσταση και με την μελέτη τόσων και τόσων μηχανικών δεν μπορούν να μπουν 8 κουλουαρ στίβου.Οχι άλλους οραματιστές.φτανει μπουχτησαμε.πρακτικους ανθρώπους θέλουμε στην κοινωνία.

Αφού ο κύριος Σκαντζος είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι πανελλήνιοι αγώνες στίβου παρά μόνο ο δρόμος Τρίπολης Άστρους για να έρχονται οι Τριπολιτσιώτες τουρίστες..α ρε ψαροκεφαλοι ανοιχτε τα μυαλά σας ομάδα ποδοσφαίρου δεν θα χετε ποτέ καλή διεκδικήστε κάτι άλλο για το τοπο σας

Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.το γήπεδο του Αχιλλέα είναι τρεις και τέσσερις φορές μικρότερο σε εμβαδόν από τα στάδια της Τρίπολης, Άργους, Ναυπλίου κτλ.πως είναι δυνατόν να φτιαχτούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις για να γίνονται αγώνες τόσου μεγάλου βαλινεκους σε τόσο μικρό χώρο?? Σίγουρα μπορεί να γίνει ένα στάδιο αλλά όχι για να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες.ειναι πέραν το δυνατοτήτων του τόπου μας.η παραπάνω επιστολή περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα έχει πάρα ουσιαστικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή μας είναι από τις πιο υποβαθμισμένες και παραμένουν σε ένα τέλμα όταν υπάρχουν νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν βοηθούν την πρόοδο. Τι θα
πάθετε αν παραχωρηθεί το γήπεδο; Κάτινος χαρίζαν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια!!!Ενάμισι μήνα τουρισμό κι εκείνος οδεύει για συρρίκνωση................... Όσο δε γίνεται δρόμος Κιβέρι - Λεωνίδιο είστε τυχεροί, σαν θα γίνει ο δρόμος προς Λεωνίδιο μετά θα ψαχτείτε.

ΤΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΧΟΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΚΙΝ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΡΑ,εδω δεν εχετε κανει τιποτα για Δημαρχειο και σας πηρε ο πονος για τα σταδια, :εντεταλμενε εισαι λιγος και θα το καταλαβεις στις επομενες εκλογες

Ειμαι υπερμαχος των αθλητικων εγκαταστασεων για αλλα αθληματα εδω και χρονια. Γνωμη μου ειναι, πως πρεπει να υπαρχει μια συνεργασια ολων των εμπλεκομενων φορεων(Αχιλλεας, Δημος, Περιφέρεια) ωστε η περιοχη να αποκτησει πλεον τη δυναμικη που της αξιζει. Το οφελος δεν θα ειναι μονο αθλητικο αλλα και τουριστικο. Πιστευω πως το τωρινο Διοικητικο Συμβουλιο με αυτες τις συνεργασιες καταφερε πολλα πραγματα. Προτεινω μια συναντηση των εμπλεκομενων φορεων και οχι αναρτησεις και σχολια που δημιουργουν κακο κλιμα και εμποδια για την επιτευξη του στοχου. Πιστευω οτι στοχος ολων των φορεων ειναι να γινει το εργο . Επισης δεν με ενδιαφερει ποιος θα το φτιαξει, το οφελος θα ειναι ολων!!!!!

Πριν 3 χρόνια ο Αχιλλέας σε συνεργασία με την Κοινότητα είχαν συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση στο Διοικητήριο με θέμα συζήτησης την παραχώρηση τμήματος του γηπέδου στο Δήμο. Στόχος ήταν η τοποθέτηση χλοοτάπητα. Το ίδιο πιστεύω πως πρέπει να γίνει και τώρα και εκεί να παρουσιαστούν επίσημα όλες οι απόψεις, Απόψεις από ειδικούς και όχι λόγια του.... διαδικτύου. Ολοι το καλύτερο θέλουμε για τον τόπο, χωρίς μικροκομματικά συμφέροντα, παραταξιακές σκοπιμότητες και τοπικισμούς.

Αγαπητό astrosnews κάντε ένα αφιέρωμα στο πρόσωπο του κ. Κεφαλόπουλου για να καταλάβει και ο απλός κόσμος αλλά δε γνωρίζει λεπτομέρειες, για τί άνθρωπο μιλάμε. Ο άνθρωπος προσπαθεί από την εποχή δημαρχίας του Γ. Δαλιάνη να φέρει μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην περιοχή του (ο οποίος και το έκανε ως δήμαρχος αξίζει να το πούμε). Ας πληροφορηθεί ο κόσμος πόσοι διακεκρημένοι αθλητές έχουν κάνει προετοιμασία στην περιοχή μας, ακόμη και ολυμπιονίκες. Τη δόξα την έχει ο άνθρωπος δεν του λείπει... Όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι ιθύνοντες μπας και δοξάστουν μαζί του.

Στην λαϊκή συνέλευση το υπάρχων συμβούλιο είχε πάρει την εντολή να προχωρήσει με το ποδοσφαιρικό γήπεδο και τα γήπεδα μπάσκετ και τέννις όπως και σε όποιες άλλες βελτιώσεις κρίνει ότι χρειάζονται!!! Να σας θυμίσω παιδιά όπως και το ότι ολλοι θέλουν το καλύτερο για των τόπο τους.Το ότι πίσω από τα τερματα ως την μαντρα είναι 30 μέτρα περίπου και θα χωρέσουν 8 κουλούαρ αυτό δε το ξέρω και νομίζω πρακτικά δε γινετε

Το μόνο άθλημα που μαζεύει κόσμο είναι το ποδόσφαιρο και λίγο το μπάσκετ ο Στίβος έχει πεθάνει και για την περιοχή και παντού και οι πρωτεύουσες νόμων που τα έχουν τι έκαναν; τίποτα η μόνη αθλητική ανάπτυξη στην περιοχή ειναι η δημιουργία μιας ομάδας ποδοσφαίρου και κόσμο θα μαζεύει και θα αθλουντε περισσότερα ατομα.πώς να το κάνουμε η περιοχή μαςωεχει μεγάλη παραδωση σε ποδόσφαιρο και Μπάσκετ τα κουλουαρ έτσι κάθονται και σε αργός Ναύπλιο μαι τριπολη τρεις και ο κούκος όσο για τους πρωταθλητές του κεφαλοπουλου αν κοπτεται τοσο. Πολύ ο εντεταλμένος ας φτιάξει στη Μελιγου μια χαρά είναι μια απαλλοτρίωση και όλα οκ τι δουλειά έχει στην περιουσία του Αχιλλέα στο κάτω κάτω και αυτό που λένε για 5 κουλουαρ δείχνει ότι έχουν καλή διάθεση αλλά δε θα χαλάσουν και το γήπεδο για τον κάθε κεφαλοπουλο

Mην ερίζετε κύριοι. Ουδείς, μα ουδείς από τους υπάρχοντας γηπεδικούς - ποδοσφαιρικούς χώρους καθ' όλην την έκτασιν του πεδινού κυρίως μετώπου ΔΕΝ πληροί ούτε κατ' ελάχιστον τας απαιτουμένας επιφανείας προς δημιουργίαν αθλητικού σταδίου. Η μόνη προσφερομένη έκτασις κι εφ΄ όσον δεν υπάρχει ετέρα δημοτική ή δημοσία με την ευρυτέραν έννοια, είναι η έκτασις εις ην περιοχήν Αγ. Γεωργίου Παλαιοπαναγιάς προς την Μελιγού όπου και παλαιότερον είχε γίνει κάποια ''προσπάθεια' δια τον σκοπόν αυτό. Θα ήτο δε ευχής έργον εάν αρμοδίως απευθυνθούν οι κρατούντες εις τον Μητροπολίτη ο οποίος πιστεύω οτι θα συναινέσει ασμένως εις το αίτημα. ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν.

Καλό είναι αν θέλουμε να γίνει το καλύτερο για όλους να έχουμε υπόψη κάποια αυτονόητα ...
Ο κ.Κεφαλόπουλος είναι κεφάλαιο για τον αθλητισμό στη χώρα μας.
Αυτή τη στιγμή δύο αθλήτριές του είναι στο νούμερο ένα και δύο της παγκόσμιας κατάταξης στα 35km βάδην.Πλήθος αθλητών από όλο τον κόσμο θέλουν τη συνεργασία του.
Η υλοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως αναφέρει, πραγματικά θα είναι μεγάλης σημασίας και θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα τον τόπο μας.
Δεν κατέχω αν είναι σίγουρα εφικτά τα σχέδια αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τον τόπο.
Σε περίπτωση που δε γίνεται στο Παράλιο να αναζητηθούν αλλού εγκαταστάσεις.
Στο Ξηροπήγαδο για παράδειγμα υπάρχουν 19 στρέμματα που περιμένουν...
Σπύρος Τσιούλος

Τι θα γίνει Καμπύλη με τους σύμβουλους σου που συνεχίζουν τα παρατράγουδα; Νομίζεις ότι εσύ κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου; Εκτίθεσαι, έχεις γίνει ρόμπα δεν το καταλαβαίνεις;

Ισχύει ότι έχει σταλεί ευχαριστήρια επιστολή από το ΔΣ του συλλόγου μας στον κ Δαλιανη για τις προσπάθειες του;
Εάν όντως ισχύει ένα χαρτί που κυκλοφορεί τότε μοκο όλοι μας

Δεν σας έδιωξε κανένας από την ομαδα.Απλα εσείς είσαστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΑΝΙΔΕΟΙ και προπαντος ΑΝΙΚΑΝΟΙ να υπηρετήσετε έναν τέτοιο σύλλογο.Εξαλου εκλογές έχουμε κάθε χρόνο.εκλογες είχαμε και πριν από μία εβδομάδα.Που εισασταν ρε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ να αναλάβετε τον σύλλογο που τόσο πολύ αγαπάτε να ΜΙΣΕΙΤΕ?? φατσούλα πρέπει να είσαι και εσύ από αυτούς που για να βρουν κατά που πέφτει το γήπεδο του Αχιλλέα πρέπει να βάλουν GPS και ας έχεις σπίτι στο χωριό.

Γελάει και η γοργόνα με αυτά που γράφουν μερικοί...Σίγουρα είσαστε άτομα με προβλήματα δικά σας και αυτό κάπως δικαιολογη την τόση μανία σας να βλεπετε φαντάσματα....ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι αλλά να ξέρετε για να μπείτε στων Αχιλλέα τα παντελόνια που φοράτε πρέπει να είναι φαρδιά....γιατί οι διοικούντες πρέπει να έχουν μεγαλα .....εσείς κατά πως φαίνεται έχει μείνει στα 80s με τα εφαρμοστά παντελονακια!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio