Κοντογιαννόπουλος: Όμορφα τα χρόνια που πέρασα στον Απόλλωνα

Παρ, 29/05/2020 - 10:25
Image

Ο Γιάννης Κοντογιαννόπουλος μίλησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία και τον Μάνο Αντερριώτη για τα χρόνια που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, όπου έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και πέτυχε το πρώτο του επίσημο τέρμα, για την καθημερινότητα ενός αθλητή εν μέσω πανδημίας, και για τις μελλοντικές του βλέψεις.

Αναλυτικά όσα είπε

Μάνος Αντερριώτης: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα δύο χρόνια που βρισκόσουν στον Απόλλωνα (έναν χρόνο στις ακαδημίες, και έναν στην πρώτη ομάδα);

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Ήταν δύο όμορφα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πήρα εμπειρίες που θα με βοηθήσουν πάρα πολύ για τη συνέχεια της καριέρας μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και να σκοράρω και το πρώτο μου επίσημο γκολ.

Μάνος Αντερριώτης: Πώς αισθάνθηκες πετυχαίνοντας εκείνο το γκολ, στην (εμφατική) νίκη με 5-0, απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για το κύπελλο;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα. Το πρώτο γκολ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, και σου δίνει τη δύναμη να προχωρήσεις για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Μάνος Αντερριώτης: Πώς αξιολογείς τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου, και ποια είναι η γνώμη σου για τους συμπαίκτες σου και τους προπονητές σου εκεί;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Ο κάθε προπονητής με βοήθησε ξεχωριστά, και έκανε ό,τι μπορούσε. Από ένα σημείο και μετά, δε φτάνει μόνο η δουλειά που κάνει ο προπονητής ή ο γυμναστής. Εξαρτάται και από τη θέληση του αθλητή να δουλέψει. Θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες αξιόλογοι, οι οποίοι μπορούν να κάνουν καλά πράγματα στη συνέχεια. Αυτό, όμως, εξαρτάται και από το αν και κατά πόσο η ομάδα είναι διατεθειμένη να το κάνει αυτό, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι παίχτες που έχουν καταφέρει να παίξουν από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα. Συνήθως κάνουν το αγροτικό τους σε μικρότερες κατηγορίες και μετά παίρνουν την ευκαιρία τους.

Μάνος Αντερριώτης: Έχεις αγωνιστεί και στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Πώς ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Οι ακαδημίες του Αστέρα ήταν ένα πολύ όμορφο κομμάτι της ζωής μου. Μου έδωσαν την δυνατότητα να ωριμάσω ποδοσφαιρικά. Εξάλλου εκεί ήμουν 10 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, κατάφερα να αγωνιστώ στις μικρές εθνικές ομάδες, να ανέβω όλα τα τμήματα υποδομής, και να πάρω και εμπειρίες από την πρώτη ομάδα, μέσω προπονήσεων, αλλά και φιλικών αγώνων που συμμετείχα.

Μάνος Αντερριώτης: Ποια ήταν τα συναισθήματά σου φορώντας το εθνόσημο, ακόμα και στις μικρές εθνικές όπως λες;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Το συναίσθημα ήταν μοναδικό, όπως και οι εμπειρίες που αποκόμισα, γιατί αγωνίστηκα εναντίον της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουκρανίας και της Τσεχίας, χώρες με πλούσια ποδοσφαιρική παράδοση.

Μάνος Αντερριώτης: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη φετινή σεζόν, που αγωνίστηκες βασικός σε ομάδες της Γ’ Εθνικής;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Αρχικά, το καλοκαίρι είχα ξεκινήσει προετοιμασία με την ΑΕ Καραϊσκάκης στην Άρτα, αλλά τελικά δεν τα βρήκαμε με την ομάδα και αρχές Σεπτεμβρίου πήγα στον Παναρκαδικό. Έπαιξα κάποια παιχνίδια εκεί, ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησα γιατί δέχτηκα καλύτερη πρόταση από μία άλλη ομάδα της Γ’, την ΑΕΚ Τρίπολης. Εκεί, μου δόθηκε η δυνατότητα να κάνω και την πρακτική μου ως γυμναστής, γιατί βρίσκομαι και στο 3ο έτος της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Μάνος Αντερριώτης: Πώς κρίνεις την πορεία σου φέτος, που αγωνιζόσουν πιο τακτικά;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Θεωρώ ότι ήταν μία αρκετά καλή εμπειρία η φετινή σεζόν, πήρα πολλά παιχνίδια στα πόδια μου, και από ‘κει και πέρα κοιτάω για κάτι καλύτερο. Γενικά, είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι πρέπει να προχωράς βήμα βήμα, και τα βήματα που κάνεις πρέπει να είναι σταθερά.

Μάνος Αντερριώτης: Πώς ήταν η καθημερινότητά σου την περίοδο της καραντίνας;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Εν μέσω καραντίνας, έκανα πολλή προπόνηση, διάβασα αρκετά βιβλία πάνω στην γυμναστική, και είδα αρκετές ταινίες.

Μάνος Αντερριώτης: Θεωρείς σωστή την απόφαση να σταματήσουν τα πρωταθλήματα από τη Γ’ Εθνική και κάτω;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Για να πω την αλήθεια, πίστευα ότι θα σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα, γιατί ένας ποδοσφαιριστής που σταματήσει σχεδόν δύο μήνες να αγωνίζεται, είναι επικίνδυνο να μπει πάλι σε αυτούς τους ρυθμούς. Γι’ αυτό και βλέπουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές να έχουν ήδη τραυματιστεί, στην προπόνηση ή σε αγώνες.

Μάνος Αντερριώτης: Τέλος, ποια είναι τα σχέδιά σου για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

Γιάννης Κοντογιαννόπουλος: Προς το παρόν προπονούμαι σε υψηλούς ρυθμούς, και βρίσκομαι σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες, αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα για να καταλήξω κάπου. Εξάλλου, και με όλα όσα έγιναν φέτος, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το πώς θα είναι τα πρωταθλήματα του χρόνου.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε για αυτή τη συνέντευξη, και του ευχόμαστε τα καλύτερα για την καριέρα του.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio