Η ανάλυση της πρώτης νίκης του Πήγασου στο παιχνίδι με την Ερμιονίδα (vid)

Δευ, 07/11/2022 - 09:54
Image

Το πρώτο ροζ φύλλο για τον Πήγασο την πρώτη , ιστορική, νίκη στη Γ' εθνική πήρε η ομάδα της Θυρέας το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό του Άστρους έναντι της ομάδας της Ερμιόνης.

Ο Πήγασος ξεκίνησε το πρώτο δεκαλέπτο εξαιρετικά πετυχαίνοντας 28(!) πόντους . Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι βυσσινοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό επιθετικά και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 52- 38.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Πήγασος βρισκόταν μπροστά λόγω του εξαιρετικού επιθετικού πλουραλισμού. Πέτυχε 9(!) τρίποντα με τα γκαρντ Κοψαύτη , Σέπος και Πασολάρι να είναι εύστοχοι πίσω από την γραμμή των 6.75 , τον Μilic και Κιουρτζίδη να οργιάζουν στο αντίπαλο ζωγραφιστό, τον Κόκορη να οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις των βυσινοί και τους Ταβάνι και Διαμαντόγιαννη να είναι πιστοί πλήρως στα αμυντικά τους καθήκοντα αφού δεν άφηναν τους προσωπικούς τους αντιπάλους να πάρουν ανάσα ,

Ο Πήγασος βρέθηκε στην ανάπαυλα να προηγείται με ένα μαξιλαράκι 14 πόντων. Στην επανάληψη οι άμυνες έσφιξαν και από τις δυο πλευρές, με σκορ επιμέρους περιόδου 13- 13 .

Η Ερμιόνη με full court press έβαλε δύσκολα στον Πήγασο κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω στους 10 , όμως ο Πήγασος έβγαλε αντίσταση και επανέφερε την διαφορά στους 15 πόντους , κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο 65- 51.

Στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα η ομάδα του Άστρους συνέχισε την καλή άμυνα της και σε συνδυασμό με τα άστοχα σουτ της Ερμιόνης και την κούραση της ομάδας της Αργολίδας δέχθηκε μόνο 12 πόντους, διατήρησε την διαφορά του σκορ και έτσι λοιπόν διαμορφώθηκε το τελικό 80- 63.

Η ομάδα της Θυρέας είχε 5 σκορερ με διψήφιο αριθμό πόντων και επρόκειτο για τους Σέπο , Κοψαύτη , Milic , Κόκορη και Κιουρτζίδη.

Πρώτη νίκη πολύ σημαντική για πολλούς λόγους , νίκη ψυχολογίας για τους παίκτες , νίκη για τους οπαδούς που για άλλη μια φορά γέμισαν το κλειστό του Άστρους , νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να είναι από τους άμεσους αντιπάλους στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος και νίκη απέναντι στην ομάδα που αποτελεί  «τοπικό ντέρμπι» μιας και που η Ερμιόνη προέρχεται και αυτή από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΚ.

Επόμενο παιχνίδι για τον Πήγασο την άλλη Κυριακή στην δύσκολη έδρα της Αγίας Παρασκευής με την ομώνυμη ομάδα.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΘΥΡΕΑΣ -ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 80-63

Δεκάλεπτα: 28-21, 52-38, 65-51, 80-63.

ΠΉΓΑΣΟΣ: Μαντίκος Ταβάνι 4 Καρράς Κόκορης 12(1) Κοψαύτης 13(1) Διαμαντόγιαννης 1 Μαυριάς Σέπος 15(3) Κιουρτζίδης 12 Αντωνάκης MILIC 15(3) Πασολάρι 8(2)

ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ευστρατίου 4 Τσακίρης 5 Χονδρόπουλος 20(4) Λούζης Κατσάβελος Πουλής Α.11(2) Ιωάννου 10(1) Μπινιάρης 6 Κοντογιάννης. 7(1) Πουλής Ι.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Συγχαρητήρια για την νίκη . Σκληρή δουλειά κ κάτω το κεφάλι.. Δεν είναι καιρός ηια προσωπική αποθέωση σε παίκτες το ταμείο γίνεται τέλος της χρονιάς ή του πρώτου γύρου.. Δεν παύει η ομάδα να έχει ακόμη προβλήματα όπως στη δημιουργία και στην άμυνα π πρέπει να καλυφθούν στη συνέχεια

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio