Ευκαιρία αθλητικής και τουριστικής άνθισης για την Βόρεια Κυνουρία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην

Πέμ, 09/03/2023 - 18:23
Image

Η συνέντευξη τύπου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βάδην  ολοκληρώθηκε με σημαντικά μηνύματα που αφορούν τον Δήμο και την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας και συνολικά για ολόκληρο τον Αρκαδικό αθλητισμό.

Η Βόρεια Κυνουρία μέσα από τον σπουδαίο αυτό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες μπαίνει στο «κάδρο» των μεγάλων κλασσικών αθλητικών διοργανώσεων και ταυτόχρονα ρίχνει πάνω της τα βλέμματα όχι μόνο από τους ανθρώπους του στίβου στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Τα σπουδαία ονόματα του βάδην με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, το «χρυσό» κορίτσι της χώρας μας να χαρίζει έξτρα λάμψη στους αγώνες αυτούς αποτυπώνουν το πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση αυτή για την Κυνουρία καθώς όλες ο μεγάλες αθλητικές ιστοσελίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και έντυπος τύπος ρίχνουν τα φλας τους στην περιοχή.

Όπως ειπώθηκε και δια στόματος του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην για την περιοχή είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο στοίχημα έτσι ώστε η περιοχή στο μέλλον να γίνει πόλος αθλητικής και τουριστικής έλξης και για άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις τόσο στο κομμάτι του στίβου όσο και ευρύτερα και σε ευρωπαϊκό    επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο πως τέτοιου είδους αγώνες και με την παρουσία τόσο σπουδαίων ονομάτων (βλέπε Ντρισμπιώτη) βοηθούν ακόμα περισσότερο στην προβολή της περιοχής και ασφαλώς παίζουν τον ρόλο τους στην ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που αυτή την στιγμή είναι το αθλητικό επίκεντρο.

Άξια αναφοράς και τα λόγια του προπονητή διεθνούς κύρους, του Κυνουριάτη Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου ο οποίος σύνδεσε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό αναφορικά πάντα και με το ιστορικό υπόβαθρο της περιοχής βάζοντας μαζί α 200 χρόνια από το Σύνταγμα της Ελλάδος με τα 123 χρόνια από τον πρώτο αγώνα του Χαρίλαου Βασιλάκου.

Επίσης, τιμή και παράσημο για την Βόρεια Κυνουρία και τους πολίτες της είναι τα λόγια των αθλητών στην συνέντευξη τύπου οι οποίοι Κυριακής Φιλτισάκου, Χριστίνας Παπαδοπούλου, Έφης Κουρκουτσάκη και Ανδρέα Καραγιάννη που μίλησαν για την αγάπη και την ζεστασιά του κόσμου, για τα φιλέματα και το αγκάλιασμα τους και την στήριξη τους αυτή την τριετία που έρχονται στην περιοχή για την χειμερινή τους προπόνηση.

Αυτή η διοργάνωση, αυτοί οι αγώνες, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι δίχως αμφιβολία ένα μεγάλο στοίχημα για την Βόρεια Κυνουρία και τους πολίτες της έτσι ώστε η περιοχή τους να βάλει από φέτος τον σπόρο που μελλοντικά θα θερίσει ακόμα περισσότερες και γιατί όχι μεγαλύτερα αθλητικά event.

Η συνέντευξη τύπου δεν είχε αυτή την φορά τον τετριμμένο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά μια σειρά μηνυμάτων (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά) με σοβαρό περιεχόμενο για τον αθλητισμό της Βόρειας Κυνουρίας και της Αρκαδίας.

Σχόλια επισκεπτών

Στην περιοχή μας δυστυχώς όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας πάσχουμε από παιδεία και ειδικά αθλητική. Μόνο το τοπικό του ποδοσφαίρου μας ενδιαφέρει να καλύψουμε τους εγωισμούς μας ποιο χωριό είναι καλύτερο και ποιος θα βάλει τα ποιο πολλά γκολ. Επίσης τα λεφτά που έχουν πέσει στο τοπικό για να περηφανευονται κάποιοι θα μπορούσαν να πέσουν σε αθλητικές υποδομές στο Δήμο μας. Εδώ να μου πεις τσακωνομαστε αν ο αγώνας είναι στα κάτω βέρβενα ή στο αστρος ή στο παραλίο αστρος ή στην βόρεια Κυνουρια. Μαύρο το μέλλον μαύροι και εμείς.

Μεγαλο αθλητικό γεγονός με σπουδαιους αθλητές ! Μην μείνετε κύριοι όμως μόνο στην «αρπαχτή»ενός πανελλήνιου αγώνα… φτιάξτε επιτέλους εγκαταστάσεις στίβου. Εκτός κ αν θέλετε μόνο να προβάλετε τον τόπο κ όχι να αναδειχθούν νέα ταλέντα από την περιοχή

Συγχαρητήρια σε όλους. Δήμαρχο, αντιδημαρχους, εντεταλμένο!!!!!!! Συγχαρητήρια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου..... Ένας τόπος με δρόμους σεληνιακό τοπίο, με σκοτάδια σε πλατείες, λιμάνια και αλλού, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς ένα έργο υποδομής. Λυπάμαι και παράλληλα θυμώνω γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αναρ αναρτήσεις και οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ντροπή σας!!!!!!!

Στου σοκλα να φανταστώ δε θα τους περάσετε....η αν τους περάσετε μπορούν να κάνουν και μήκος έχει ένα κομμάτι με χώμα...η και ανώμαλο δρόμο .Η πρόσοψη του χωριού μας σε μια άθλια κατάσταση ο δρόμος με τις μπάρες σκουριασμένες να στέκονται σε αυτών....έχουμε τόσο ωραίο μέρος αλλά τόσο ακατάλληλους άρχοντες!!

Το μακρινό πλέον 2003 ήταν προολυμπιακή χρονιά .Στο Παράλιο Αστρος ήρθε για προετοιμασία μία απ΄τις κορυφαίες ομάδες βάδην του κόσμου ,η Ιταλία .Πράγματι την επόμενη χρονίά κατέκτησαν το χρυσό στους άντρες και το χρυσό στις γυναίκες η δικιά μας η Τζουμελέκα που έκανε προπόνηση μαζί τους .Εμεναν λοιπόν σε ένα ξενοδοχείο που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που χρειάζονται οι αθλητές .Ενα υποτυπώδες πρωινό μόνο .Μεσημέρι ,βράδι έτρωγαν σε ταβέρνα .Είχα την τιμή να γνωρίσω τον προπονητή τους τον κ.Pastorini ο οποίος μου έλεγε πόσο ιδανικές είναι οι συνθήκες για προετοιμασία της ομάδας .Ρωτάω λοιπόν τι έγινε σε αυτά τα 20 χρόνια σε σχέση με υποδομές ? απολύτως τίποτα ,όπως δεν θα γίνει και τα επόμενα 20 χρόνια ΥΓ Μάλλον η Πλατεία του Παραλίου Αστρους ήταν κλειστή γιαυτό πήγατε στην άκρη του πουθενά να δώσετε συνέντευξη

Πώς θα γίνει η περιοχή πόλος έλξης για διοργανώσεις στίβου αν δεν γίνει ταρτάν σε ένα γήπεδο της Κυνουρίας;;; Έχουν πει για το γήπεδο του Παραλίου. Περιμένουμε... Όλη η περιοχή το περιμένει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio