Εδώ «χτυπά» η καρδιά του Αρκαδικού ποδοσφαίρου

Δευ, 31/01/2022 - 20:13
Image

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έγινε στο Άστρος ένα σπουδαίο ντέρμπι, ένα πολύ ωραίο παιχνίδι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας.

Είναι γεγονός πως αυτά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο αυτών ομάδων έχουν πάντα μια παράξενη άγρια ομορφιά και την δική τους αίγλη νιώθοντας αν βρεθεί στο γήπεδο την σημασία που έχουν για τα σωματεία τα ίδια αλλά και τους φιλάθλους τους.  

Και στεκόμαστε στους φιλάθλους καθώς και ο Πανθυρεατικός αλλά και το Λεωνίδιο είναι δύο ομάδες με κόσμο και με οπαδούς πιστούς που αγαπούν πραγματικά και αγνά αυτά τα σωματεία και αυτό φαίνεται από τον παλμό, την ένταση και την αγωνία τους στις κερκίδες.

Στο βροχερό Άστρος λοιπόν δεν μπόρεσε ούτε ο κακός καιρός να εμποδίσει τους φιλάθλους των δύο αυτών ομάδων να βρεθούν στο γήπεδο (πιθανόν να είχε και ακόμα περισσότερο κόσμο αν δεν έβρεχε) και να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που συνοδεύει ένα ντέρμπι όπως αυτό.

Για να γίνουμε όμως ακόμα πιο συγκεκριμένοι και για να πάμε την σκέψη μας στο άρθρο αυτό ένα βήμα πιο πέρα γενικά οι ομάδες της Κυνουρίας έχουν την ευτυχία να έχουν φιλάθλους που αγαπούν και ακολουθούν τα σωματεία του χωριού τους και της περιοχής.

Ταυτόχρονα οι φίλαθλοι της Κυνουρίας είναι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο όντας στην πλειοψηφία τους και γνώστες αυτού που παρακολουθούν. Κοινός ο κόσμος που πάει στα γήπεδα σε Βόρεια και Νότια Κυνουρία ξέρει μπάλα και γουστάρει το παιχνίδι και το τοπικό.

Σε μια κατά τα άλλα δύσκολη εποχή και περίοδο για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και σε αντίθεση με τα προβλήματα (αλλού μικρότερα, αλλού μεγαλύτερα) των περισσότερων σωματείων στην Τρίπολη και τις γύρω περιοχές, στην Μεγαλόπολη, την Γορτυνία και την Μαντινεία η Κυνουρία μοιάζει ποδοσφαιρικά να έχει του δικούς της κανόνες και την δική της φιλοσοφία παραδοσιακά γύρω από τις ομάδες της.

Θέλοντας και μη και χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση προκατάληψης η μομφής για τις άλλες περιοχές του νομού μας η Κυνουρία μοιάζει και είναι η «ποδοσφαιρομάνα» της Αρκαδίας που σε μεγάλο βαθμό κινείται στους ρυθμούς της ασπρόμαυρης θεάς.

Άλλωστε, οι παράγοντες, τα σωματεία και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Κυνουρίας έχουν φροντίσει σχεδόν όλα τα γήπεδα να είναι με χορτάρι στρέφοντας τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ενώ σοβαρή δουλειά γίνεται και από αρκετούς στο κομμάτι της ανάπτυξης των ακαδημιών.

Προσωπική μας άποψη πως η Κυνουρία και μπορεί και «πρέπει» να διαθέτει ομάδα η ομάδες στις Εθνικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες (υπάρχει σαφώς την τελευταία διετία ο Ερμής Μελιγούς με την ευχή να παραμείνει) της χώρας μας και μπορεί να το υποστηρίξει αυτό καθώς διαθέτει όλο το απαιτούμενο υπόβαθρο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι παιχνίδια σαν αυτό του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο κάνουν καλό στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο, το διαφημίζουν και ιντριγκάρουν το κοινό ποδοσφαιρικό αίσθημα.

Σχόλια επισκεπτών

Μια ομάδα στον Δήμο και οι άλλες ως δεξαμενή να ετοιμάζουν παίκτες νεαρούς μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Αν γίνει αυτό δεν θα βλέπουμε κανέναν ποιος Αστέρας Παναρκαδικός και σία . Ανέκαθεν ο δήμος μας έβγαζε παιχταράδες, αστρος , μελιγου κορακοβούνι που έχει βγάλει τον καλύτερο αρκά οι χρυσές γενιές των Βερβένων με Κασκαμπά αδέλφια Μπαταρολα Βασίλη Κούβαλη, παραλιο δολιανα κουμάντο στο αρκαδικό ποδόσφαιρο κάνουμε και το έχουμε αποδείξει.
Ας αφήσουμε έξω τον τοπικισμό και ας φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα που θα την φτάσουμε ως τα μεγάλα σαλόνια

Σωστα τα γράφεις αλλά δεν ξυπνάει κανένας να. Γίνει μια Ομασα έστω στη Β ΚΥΝΟΥΡΊΑ πέρασαν και.οι υοπικιαμοι μια ομάδα χρειάζεται η γουβα ποιος θα κα ει την κίνηση; για μένα η αθλητική επιτροπή του Δήμου

Φίλε 20:30 καλά τα λες και εσύ όπως και η πλειοψηφία των φιλάθλων του ποδοσφαίρου.μια ερώτηση.γιατι δεν αναλαμβάνεις να γίνει αυτή η προσπάθεια???να μπεις μπροστά σε αυτό το μεγάλο όραμα??πρέπει να είσαι και συ από αυτούς τους πολλούς που λένε να γίνει η κοινή ομάδα αλλά στο συμβούλιο να τρέχουν άλλοι και αυτοί να είναι απέξω.κυριοι η κοινή ομάδα δεν γίνεται μέσα από ένα πληκτρολόγιο ή με κουβέντες στο καφενείο.

Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια . Όμως μη ξεχνάτε και τον παράγοντα ¨οικονομικά" . Δεν φτάνει να υπάρχουν ταλέντα τα οποία αν συγκεντρωθούν σε μία ομάδα, αυτή θα ανάβει κατηγορίες . Χρειάζονται και χρήματα τα οποία η περιοχή δεν μπορεί ευκολά να εξασφαλίσει . Γιατί αν υπάρξει ένας νέος prosar, όπως το 1994 και μετά συνέβη στο Λεωνίδιο, τότε μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει τους καλούς παίκτες σε μία ομάδα, είτε το θέλουμε είτε όχι . Όμως δεν υπάρχει. .

Μην ονειροβατείτε.Η δυναμική της περιοχής φτάνει έως τη Γ εθνική. Ποτέ καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι καλύτερο στην ευρύτερη περιοχή σε όλα τα σπορ. Παραβλέπετε ότι οι περισσότεροι φεύγουν φοιτητές και δεν ξαναγυρνάνε. Έχετε δει πόσες ιστορικές ομάδες μεγαλουπόλεων βρίσκονται στη Β και τη Γ εθνική; Η Β εθνική θέλει απίστευτες οικονομικές υπερβάσεις αφού όλοι ή σχεδόν όλοι οι παίχτες δε θα είναι ντόπιοι. Ή ονειροβατείτε ότι μπορούν τα αξιόλογα παιδιά του ερμη του πανθυρεατικου των βρασιων και του Νικηταρά να παίξουν από τη μια μέρα στην άλλη στη Β και την Α εθνική. Ηρεμήστε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio