Η μαγεία των Χριστουγέννων

Σάβ, 09/12/2017 - 10:43
Image

Τι ωραία που είναι τα Χριστούγεννα όταν τα περνάμε οικογενειακά! Στολίζουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πάρα πολλά χρωματιστά στολίδια και φωτάκια, φτιάχνουμε υπέροχα γλυκά και καλούμε τους φίλους μας και τους συγγενείς μας κι ανταλλάζουμε λόγια αγάπης.

 Τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα που μπορούμε να τη γιορτάζουμε με χαρά, γνωρίζοντας ακόμα κι αν νοιώθουμε μοναξιά ή  αισθανόμαστε πως δεν έχουμε κανέναν  κοντά μας πάνω στην Γη,  ότι υπάρχει Κάποιος ο Οποίος μας αγαπά και Αυτός είναι ο Ιησούς.

Τα Χριστούγεννα είναι τα γενέθλια του Ιησού. Κάθε Χριστούγεννα ο  Χριστός μπορεί να ξαναγεννηθεί  μέσα  στις καρδιές όλων μας.

Είναι η εποχή που δημιουργούμε μέσα στη κουζίνα και  καμαρώνουμε στα οικογενειακά τραπέζια για τις αλμυρές και γλυκές δημιουργίες μας.

 

Τα στολίδια, ο φωτισμός, οι μυρωδιές , η ζεστή ατμόσφαιρα και πάνω από όλα ο ελεύθερος  χρόνος μας κάνουν να θέλουμε να σταματήσουμε το ρολόι και να απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται μικρές πολύτιμες στιγμές.

Αυτές οι στιγμές γίνονται όμορφες αναμνήσεις που μένουν μέσα στη καρδιά μας και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια γεμάτα αγάπη.

Είναι ο καιρός για να δείξουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έστειλαν  τα Ουράνια μέσα στις ζωές μας και να συλλογιστούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα καλά μας έφερε η προηγούμενη χρονιά.        

 Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης επειδή ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης.

Τα Χριστούγεννα δίνουμε σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς να ζητάμε καμιά ανταπόδοση.

Είναι η εποχή του χρόνου που παίρνουμε τη ζεστή μας κούπα στο χέρι με τη ζεστή σοκολάτα, και τα μοσχομυριστά κουλουράκια της μαμάς, και καθόμαστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα τυλίγοντας στα πόδια μας μια μικρή κουβερτούλα μπροστά από το τζάκι. Μας αρέσει να διαβάζουμε ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία που μας ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά κι ονειρεμένα που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε, και  αφηνόμαστε στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Είναι ο καιρός για να θυμηθούμε πως ο κόσμος είναι  γεμάτος από ανθρώπους σαν  κι εμάς, και για να τους δούμε  όπως πραγματικά είναι μέσα τους. Όλοι έχουν προβλήματα ίδια με τα δικά μας, και καρδιές ευαίσθητες  σαν και τις δικές μας- ανεξάρτητα  από το ποιοι είναι ή από πού προέρχονται.

Αν υπάρχει μία εποχή του χρόνου που δε θέλουμε να βγούμε καθόλου από το σπίτι, αυτή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα.

Κάθε χρόνο τις άγιες μέρες τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά περιμένουν ανυπόμονα τον ερχομό του Αϊ-Βασίλη.

Ο Αϊ-Βασίλης είναι αυτός που αναλαμβάνει να κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι αυτός που ακούει τις ευχές και όλες τις επιθυμίες τους. Είναι ο πιο καλοσυνάτος Άγιος της γης! Ζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στον Βόρειο Πόλο, όπου έχει το μαγικό του εργαστήρι στο βουνό Korvatunturi. Το εργαστήριο του είναι μαγικό, γιατί μπορεί να ακούει με τη βοήθεια του ανέμου τις επιθυμίες των παιδιών από κάθε γωνιά της γης.

Για εμάς τους… μεγάλους, ανάλογα με τη χώρα που ζούμε έχει και διαφορετική ονομασία! Έτσι στην Αγγλία είναι ο Father Christmas, στην Αμερική ο Santa Claus, στη Γαλλία ο Pere Noel, στην Ολλανδία ο Sinterklaas, στη Γερμανία ο Weinachsmamm, στην Ιταλία ο Babbo Natale, στη Σκανδιναβία o Julemand, στη Φιλανδία o Joulupukki, και στην Ελλάδα ο Άγιος Βασίλης.

Το ημερολόγιο λοιπόν δείχνει αυτή την εποχή και το μόνο που μας κρατάει μακριά από τις όμορφες στιγμές είναι οι «λεπτομέρειες» του σκηνικού που έχουμε φτιάξει με το μυαλό μας.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι το ξεχωριστό  επειδή σου δίνουν οι άλλοι.  Είναι ξεχωριστά γι’ αυτά που δίνεις εσύ.

Σ’ έναν κόσμο όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραστικά από τη μια μέρα στην άλλη, φαίνεται πως λίγα μπορούν να γλυτώσουν από το να γίνουν πολύ γρήγορα παρελθόν.

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δε θα γίνει ποτέ ξεπερασμένο - η ανάγκη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτή είναι η ουσία των Χριστουγέννων. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται  εδώ. Απ’ αυτό θα μας θυμούνται όλοιμ από την αληθινή αγάπη που δείχνουμε στους άλλους.

Καλά Χριστούγεννα

Γεωργία Δήμου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio