Τρίπολη: Εκδήλωση «Οι Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία» (vid)

Κυρ, 11/07/2021 - 19:00
Image

Η Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Οι Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία»

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Σταύρος Περουκίδης άνοιξε την ημερίδα και καλωσόρισε τους συναδέλφους του στην αίθουσα.

Η επιστημονική εκδήλωση έγινε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και τηρήθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19 και ήταν με φυσική παρουσία προκαθορισμένου αριθμού ατόμων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν αναλυτικά θέματα υψηλού επιστημονικού και ιατρικού ενδιαφέροντος, συγκεκριμένα τα «Σύγχρονα θέματα ογκολογικής Νοσηλευτικής», η «Ογκολογία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας», οι «Νεότεροι θεραπευτικοί παράγοντες στην ογκολογία»

Στο προεδρείο ήταν οι κυρίες  Μ. Λαμπράκη και  Π. Κωτσιοπούλου, ενώ μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές στο πρωινό πρόγραμμα ήταν:

«Η σημασία της ανακουφιστικής φροντίδας με την οπτική του Νοσηλευτή» από την  Ε. Δαμαλά , «Ψυχοκοινωνικές θεραπευτικές παρεμβάσεις σε ασθενείς με καρκίνο» από την  Ι. Μπαλή.
«Ογκολογική Νοσηλευτική: Από τη βασική εκπαίδευση ως την ειδικότητα» από τον κ. Δ. Παπαγεωργίου. «Ο ρόλος του Νοσηλευτή στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση συμπτωμάτων ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία» από  Κ. Ασπρόμουργου.
 Η «Διαχείριση επαγγελματικής εξουθένωσης στον ογκολογικό Νοσηλευτή» από την Κ. Μπέζα. Τέλος οι προσωποκεντρικοί ψυχοθεραπευτές δίπλα στα βιώματα και τις εμπειρίες των καρκινοπαθών, με αφηγηματικές ιστορίες κλινικών περιστατικών από την κυρία Α. Τζαβέλλα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την εκδήλωση, άλλα και τις δηλώσεις του κ. Περουκίδη.

Μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ο Ογκολογικής Κλινικής μίλησε για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και για το σημαντικό έργο που καλύπτει η κλινική, τονίζοντας ότι η Ογκολογική του Παναρκαδικού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τμήματα άλλων μεγάλων νοσοκομείων, σημειώνοντας βέβαια ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης.

Τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί και το ακτινοθεραπευτικό τμήμα και τότε θα υπάρξει μεγαλύτερη αναβάθμιση

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio