Θεόδωρος Πεφάνης: Απαράδεκτες πρακτικές του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας

Τρί, 19/09/2023 - 15:43
Image

Συνέβη και αυτό. Από τις ζημιές του 2019 με δεκάδες επιστολές και παρεμβάσεις μας στα Δ.Σ προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε 3 περίπου χλμ έξω από την Καστάνιτσα το οδόστρωμα του επαρχιακού δρόμου από Καστάνιτσα προς Άγιο Πέτρο –Τρίπολη και Καστάνιτσα προς Βαμβακού –Τρίπολη  ή Σπάρτη.

Καμία υπηρεσία υπεύθυνη. Η γνωστή μετατόπιση ευθυνών μεταξύ  Περιφέρειας, Δασαρχείου, Δήμου  και ξανά από την αρχή.  Στο τελευταίο έγγραφο που στείλαμε από κοινού με τον Σύλλογο η απάντηση της Περιφέρειας στις  6/9/2023 δια χειρός  Προϊσταμένου Τ.Υ Αρκαδίας  κου Πανουκλιά με  κοινοποίηση στον κο Δήμαρχο έλεγε...

<<η συγκεκριμένη οδός δεν ανήκει στο Επαρχιακό ή Εθνικό δίκτυο του Νομού Αρκαδίας και ως εκ τούτου η συντήρησή της δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας μας.>> !!!!! μάλλον ανήκει σε φορέα άλλου κράτους!!!

Ξαναστείλαμε επιστολή στον κο Δήμαρχο καμία απάντηση. Εκπρόσωπος του Συλλόγου μας επισκέφθηκε τον κο Δήμαρχο ζητώντας  δυο  μπετονιέρες  τσιμέντο, παίρνοντας ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας, χρηματοδοτώντας ο Σύλλογος την αποκατάσταση του δρόμου ενόψει της 39Ης  Γιορτής Καστάνου, αλλά και της όποιας φετινής συγκομιδής , που φέρνει δεκάδες λεωφορεία και χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό μας ώστε να μπορούν να διέλθουν Τουριστικά Πούλμαν και ΙΧ που στην κυριολεξία καταστρέφονται και οι επισκέπτες αποφεύγουν να έρχονται στο χωριό δημοσιοποιώντας αρνητικά σχόλια .

Τελικά ως δια μαγείας χθες βράδυ ειδοποιήθηκε  κάποιο μέλος του Συλλόγου μας, από ΠΟΛΙΤΗ  (μάλλον ψηφοφόρο)  χωρίς να έχει κανένα θεσμικό ρόλο  ,   ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ  ότι κανόνισαν με τον Δήμαρχο και θα στείλει ΠΙΣΣΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ , ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Αυτή φαίνεται ότι είναι η  διαδικασία παραμονές των εκλογών γιατί μαθαίνουμε ότι μπετονιέρες σε γειτονικά χωριά πάνε και έρχονται.

Η πρώτη μου και εύκολη σκέψη ήταν η παραίτηση , γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο Πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που εκπροσωπεί ,όταν ο κος Δήμαρχος συνεργάζεται απευθείας με ημέτερους..

Εκφράζουμε την αγωνία μας αλλά και την αγανάκτησή μας για αυτές τις

πρακτικές !!!!!

Τα ερωτήματα παραμένουν όμως αμείλικτα.

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ασχοληθήκατε τόσα χρόνια που σας παρακαλάμε ?

Γιατί κ .Δήμαρχε δεν μας βοηθήσατε να μάθουμε ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την συντήρηση του οδικού αυτού άξονα που συνδέει χωριά του Δήμου μας με την πρωτεύουσα του Νομού?

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος ή και ο Σύλλογος για την Πίσσα  παρά επιλέξατε να…… κανονίσετε με κάποιον άσχετο πολίτη?

Εάν κ. Δήμαρχε δεν θέλετε την συνεργασία των Προέδρων να διορίζετε ημέτερους και να μην κάνετε  εκλογές.

Αυτή κ. Δήμαρχε είναι η άποψη σας για τον θεσμικό ρόλο εκλεγμένων Προέδρων ?

Λυπάμαι πολύ.

Θεόδωρος Πεφάνης     

Δελτίο Τύπου

 

Πρόεδρος  Κ .Καστάνιτσας   

Σχόλια επισκεπτών

Βαράτε αλύπητα τον Παυλάκη με παλιές τακτικές δήμαρχος θέλει να βγει παλι...Δήμαρχε παραιτησου από τον πανικό σου τα έχεις κάνει θάλασσα.. Όποιος πάει κόντρα σε εσένα τον ξεγραφεις ε ??

Έρχεται μαυροο ηρεμησεεε

Ασε μας Προεδράκο, .... που βρήκες και εσύ έναν ρόλο να παίξεις στην Καστάνιτα. Ζήσε στην πρωτεύουσα και παίξε τον Πρόεδρο....στο χωριό....
Αλήθεια , ο Πρόεδρος του συλλόγου από που φέρει θεσμικό ρόλο σε ότι αφορά τα έργα του Δήμου ?

Σκαμπύλια πολλά παυλάκηηηη

Όσο για τους λασπολόγους αφήστε τους κατοίκους και τον πρόεδρο της Καστανιτσας να ξέρει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου τους ... Μην έχετε για όλα άποψη φτάνει...

Το να απαντάς σε ανώνυμα σχόλια δεν έχει κανένα νόημα.Ειναι σχόλια εκ του ασφαλούς, για όσους όμως ρωτούν καλοπροαιρετα να ενημερώσω.Δεν θυμηθήκαμε αγαπητέ τώρα από το 2019 ,υπάρχουν δεκάδες επιστολές και παρεμβάσεις που αν θέλεις είναι στη διάθεσή σου.Ο Σύλλογος και ο ρολλος του για μας αγαπητέ βρίσκεται πολύ ψηλά στη συνείδηση μας .Όλες οι συνέργειες που αφορούν το χωριό μας ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε και οι αποδείξεις για τις επιτυχιες μας είναι στη διάθεσή σου .Όσο για το θέμα της παραίτησης μου πραγματικά είναι το ποιο εύκολο.. Όμως θα βγαίνανε τα διάφορα παπαγαλάκια και θα έλεγαν ότι το κάνω για ΕΦΕ και εκ του ασφαλούς λίγες μέρες πριν τις εκλογές.Οσο για το τι εχω προσφέρει πέραν των 40 και πλέον χρόνων μέσα από την παρουσία μου στα Συλλογικά πράγματα θα τα διαβάσεις σε λίγες μέρες για να μπορεις να συγκρινεις.Μαθε για αυτους που δεν εχουν μεταφερει ουτε μια καρεκλα. Αν σας ενοχλησαν οσα εγραψα για συμπεριφορες κλπ φαίνεται ότι σας αρέσει να παρακαμπτονται με τετοιο τροπο οι εκλεγμενοι εκπροσωποι σας,δικαίωμα σας ,εγώ και η κουλτούρα μου δεν το ανέχονται και θα το καταγγελω. Και στο τέλος τελος αφήστε τους κατοίκους της Καστανιτσας να αποφασίσουν, αυτοί ξέρουν πολύ καλλίτερα από τα ανώνυμα σχόλια σας.

Ο προεδρακος..... κύριε που απαξιώνεις έχει εκλεγεί 2 θητείες , ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάει από το 2019 εγγράφως γιατί μας ενημερώνει συνεχώς δια ζώσης, κάθε τρίμηνο μέσω της Εφημερίδας του χωριού μας και φυσικά μέσω των Λαϊκών Συνελεύσεων που κάνουμε, έχοντας στην διάθεση μας τα έγγραφα και αποδείξεις.. Ο δήμαρχος που τα γνωρίζει αυτά εγγράφως εδώ και τέσσερα χρόνια τώρα θυμήθηκε είκοσι μέρες πριν τις εκλογές να κανονίσει με ημέτερο να στείλει πίσσα??? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ????
Την Καστάνιτσα την ζηλεύετε, την Κοινότητα και τον Σύλλογο είστε πολύ μικροί για να την πιάνετε στο στόμα σας με εμπάθεια και απαξίωση.
Τις δράσεις μας ,τον πολιτισμό μας, την παρουσία μας , την δυναμική και την πρόοδο μας κάποιοι θα κάνουν πολύ καιρό να φθάσουν.

Αυτά δεν έγιναν μόνο στη Καστάνιτσα.. Έχει βουίξει ο κόσμος για τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις παραμονές εκλογών. Θα τα βρουν όλα μπροστά τους. Τακτικές παλιάς κοπής!!!!

Ποτέ δεν φταίει ένας σε αυτές τις περιπτώσεις τα προβλήματα του χωριού δεν λύνονται δι αλληλογραφίας ούτε δι αντιπροσώπων. Μπορεί να μην γουστάρει ο κάθε αιρετός τον άλλο, αλλά όμως είναι υποχρεωμένος να τον επισκεφθεί ή να συζητήσει μαζί του για τα προβλήματα

Ούτε ρουσφέτια γίνονται ούτε τίποτα ο δήμος συνεχίζει να δουλεύει οι αφαλτοστρωσεις που γινονται ρουσφετια είναι; το σχολειο μελιγους που συνεχίζει ρουσφε΄τι ειναι δεν έχετε τι να πείτε και λετε κουταμάρες.οι λακούβες που κλείστηκαν ποιανου ρουσφέτι είναι;στο χωριό μονο ένας εξυπηρετειται με το κλεισιμο των λακουβών;

Όταν πλησιάζουν οι εκλογές κοιτάζουμε να φτιάξουμε μόνο έργα βιτρίνας μήπως μας δώσουν κάνα ψηφαλακι το έργο είναι παλιό οι Μαυρογιαλούροι επι τω έργων θα σας φτιάξουμε σχολεία μα δεν έχουμε παιδιά θα σας φτιάξουμε και παιδιά πήγενεται έτσι και ξαναψηφιστε τους θα σας φέρουν και ποτάμια

Τόσα χρόνια τι τον φυλάγατε το δρόμο λες και ήθελε τίποτα εκατομμύρια ευρώ; Ο εγωισμός και η ξεροκεφαλιά πολλές φορές είναι κακοί σύμβουλοι και δυστυχώς την πληρώνουν άλλοι. Για να λύνουμε προβλήματα της κοινωνίας δεν πρέπει να κολλάμε στους τίτλούς και στο εγώ μας.Η λύση των προβλημάτων πολλές φορές μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους και από παράγοντες.Λίγοι άνθρωποι κατά καιρούς με γνωριμίες έχουν φέρει χρήματα στις κοινότητες παλιά αλλά και στο δήμο; Δε νομίζω ότι χρειαζόταν τόσος κουρνιαχτός για λίγη άσφαλτο.

Ο πρόεδρος δεν θέλει να του πουν ότι το κάνει για εφέ για αυτό και δεν παραιτείται.... όταν λέει όμως ότι ήταν η πρώτη του σκέψη, αυτό δεν το λέει για εφέ;
Ξέρεις Σωτήρη δεν τρώμε κουτοχορτο! Κάτσε στην Αθήνα να γράφεις επιστολές και άσε τους άλλους που τρέχουν πραγματικά και από κοντά να δώσουν λύσεις στα προβλήματα .

Για να τελειώνουμε εδώ και να απαντήσω στο κύριο με το σχόλιο << ποτέ δεν φταίει ένας>>
Επειδή ίσως δεν είστε από την Καστάνιτσα να σας ενημερώσουμε ότι πέραν των τοποθετήσεων του Προέδρου σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια , ο Πρόεδρος μαζί με σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου μας, έκλεισαν ραντεβού με τον κο Δήμαρχο στο γραφείο του συζήτησαν και τον ενημέρωσαν εκτενέστατα για όλα τα προβλήματα του χωριού μας, μπορείτε να τον ρωτήσετε ,όχι δια αντιπροσώπων όπως λέτε αλλά όλοι μαζί. Εμείς κύριε δεν κάνουμε πολιτική κατ' ιδίαν πίσω από κλειστές πόρτες. Ούτε υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η έκφραση << γουστάρουμε ή όχι >> όταν πρόκειται για θέματα του χωριού μας και όταν συνομιλούμε με τον εκλεγμένο Δήμαρχο όποιος και αν είναι . Καταλάβατε ??
Όσο για τους κυρίους που αναρωτιούνται αν κακώς έπεσε η πίσσα και κλείστηκαν οι λακκούβες. Η απάντηση είναι φυσικά και ΟΧΙ . Το θέμα μας είναι γιατί 4 χρόνια άφησαν να σπάνε τα αυτοκίνητα των συμπατριωτών μας ,γιατί να ταλαιπωρούνται και να μας υβρίζουν οι επισκέπτες μας ,γιατί αρνήθηκαν την μια μέρα και την άλλη έσπευσαν ενώ είχαμε ήδη παραγγείλει 2 μπετονιέρες τσιμέντα που θα πληρώναμε μόνοι μας , γιατί δεν ενημερώθηκε ως όφειλαν ο εκλεγμένος Πρόεδρος και γιατί 20 μέρες πριν τις εκλογές έτρεξαν να κάνουν όσα έπρεπε να γίνουν πριν 4 χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι σχόλια που δεν έχουν καμία αξία για όσους σκέφτονται με την απλή λογική και καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio