Τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών της Αρκαδίας Κ. Βλάση, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Γ. Παπαηλιού

Δευ, 11/05/2020 - 13:52
Image

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, συνολικά 1.072 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το 2019, φορολογικό έτος 2018.

Ακολουθεί το «πόθεν έσχες» των βουλευτών Αρκαδίας.

Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ και υφυπουργός Εξωτερικών:

Εισόδημα 61.928,50 ευρώ, εισόδημα της συζύγου 6.453,27 ευρώ. Διαθέτουν 11 τραπεζικούς λογαριασμούς, δέκα ακίνητα και 2 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Blasis Konstantinos 1561239... by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας με το Κίνημα Αλλαγής:
Εισόδημα 38.571,46 ευρώ, εισόδημα της συζύγου 18.430,01 ευρώ, και 12.075,28 ευρώ από ακίνητα. Διαθέτουν 9 τραπεζικούς λογαριασμούς, 4 ακίνητα και 1 ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Konstantinopoylos Odysseys ... by Arcadiaportal.gr on Scribd

 

Γιώργος Παπαηλιού, βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ:
Εισοδημα 21.875,61 ευρώ. Στο όνομα του ιδίου ή της συζύγου του υπάρχουν 20 τραπεζικοί λογαριασμοί και διαθέτουν 2 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 52 συνολικά ακίνητα.

Papailioy Georgios 1542796 ... by Arcadiaportal.gr on Scribd

Σχόλια επισκεπτών

Απορούμε με τους παραπάνω αριθμούς και ρωτάμε αν ξέρει κανένας να μας πει δημόσια εδώ για να μαθαίνουμε, πόσα είναι τα μεικτά έσοδα για ένα βουλευτή πριν τα έξοδα του για ένα χρόνο η ένα μήνα για μονο το βουλευτικό αξίωμα < μισθός, επιδόματα για επιτροπές,υπερωρίες , άλλα έξοδα για γραφεία ,προσωπικό κλπ > .

Επίσης ρωτάμε γιατί δεν μπορούμε να διακρίνουμε στις παραπάνω φόρμες , είναι πολύ δύσκολο τυχαία να δαβάζονται..., αν περιέχουν και το "πόθεν" για ολόκληρη την δηλωμένη περιουσία η μόνο το έσχες; < π´χ. έχω τα κάτωθι ,1,2,3..>

Γιάννης Κουρόγιωργας

Γιάννη, η απάντηση είναι τόσο απλή και τόσο εξοργιστική ταυτόχρονα: Μεγάλο μέρος των βουλευτικών αποδοχών είναι αφορολόγητο και έχουν δικαίωμα (το αφορολόγητο σκέλος του εισοδήματος) να μην το δηλώνουν! Ορισμένοι προς τιμήν τους το δηλώνουν γι'αυτό με τη διαίρεση βγαίνει το ποσό της μισθοδοσίας που είναι περίπου 5.500 το μήνα (ανάλογα τις επιτροπές κλπ) οι υπόλοιποι δηλώνουν μόνο το αναγκαστικό σκέλος...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio